Új hozzászólás Aktív témák

  • Delila_1

    Topikgazda

    válasz deicide #5780 üzenetére

    Kétféle módon.

    1. Érvényesítéssel: Adatok/Érvényesítés/Beállítások fül. A Megengedve legördülőből kiválasztod a Listát, a Forrás mezőjébe lépve a lapodon kijelölöd a területet, ahonnan az adatokat meg akarod jeleníteni.
    Ezt akkor alkalmazhatod, ha az így érvényesített cella és a forráslista azonos lapon van. Ha másik lapon akarod létrehozni, akkor előbb a forráslistát el kell nevezned (kijelölve a területet Beszúrás/Név/Név megadása. A megjelenő ablakban lent, a hivatkozásnál megjelenik a kijelölt területed, a Munkafüzetben lévő nevek rovatában adsz egy nevet a tartománynak.) Az érvényesítésnél a forráshoz az adott nevet írod be egy egyenlőségjel után.
    2. Űrlapelemmel: behívod az Űrlapok eszköztárát, ezen rákattintasz a Kombi panel ikonjára, a kapott szálkereszttel megrajzolod a legördülőt. Jobb klikk az elemen, Vezérlő formázása. A Vezérlő fülön a Bemeneti tartomány mezőjébe állva a lapodon kijelölöd a megjelenítendő tartományt. A Cellacsatoláshoz beírod a cellát, ahol a kiválasztott elem sorszámát szeretnéd látni (az elemek közötti sorszámot adja, vagyis ha a két elem Anna és Béla, Annát választva 1, Bélánál 2 lesz a csatolt cella eredménye). A csatolt cella tartalmát felhasználhatod pl. egy FKERES függvényben. Ezt a cellát célszerű a legördülő "mögé" tenni, hogy a megjelenő eredmény ne zavarja a felhasználót.

    Van harmadik megoldás is, mikor a Vezérlők eszköztárából veszel egy Beviteli listát, de ehhez már egy kis programot kell írni.

    Programozó: hibás programok megírására és kijavítására kiképzett szakember. Többet ésszel, mint ész nélkül.

Új hozzászólás Aktív témák