Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz Phülöp #128716 üzenetére

    hátizé...
    Én vacillálok erősen, hogy vegyek asztali gépet, illetve csak belet, mert ház az van. De...:
    Rendes alaplap ~100E Ft, hasonszőrű proci (Ryzen 7 5700X) az ~90E. Itt már egy fél laptop ára eltapsolva. Intelt nem nézegettem, de asszem ott is hasonló árak vannak. Vegyél bele SSD-t, ramot, hűtést, és megint költöttél egy 100-150E Ft-ot.
    Itt átléptük a bűvös 300E Ft os határt.
    Kell egy táp, meg valami VGA, hogy legyen kép, ismét elpattant egy bő 100as, azaz 400E felett vagyunk.
    Kell billentyűzet, egér, meg egy ház, mert most nem az én gépem. Ez megint egy 100as. Kell még egy monitor, ami cca 50-80E Ft, alsó hangon (ne vegyünk olcsó vackot semmiből, a lapotopok se alsópolcosak, amit nézegetett)
    Szóval bő félmilla, és nem sokkal erősebb, mint egy táposabb laptop, amit összehajtva eltehetsz a könyvespolcra. Ellenben nagyobb, szebb (?), ha kéne, világít benne 1-2 ventilátor... :)
    Laptopra kö(l)thetsz olyat, hogy jönnek és megjavítják, ha rossz, vagy elviszik, és másnapra ott van megjavítva / kicserélve. Ilyet asztali gépnél nagyon nehéz találni.
    Ha márkás gépet veszel egyben, az se lesz sokkal olcsóbb, de mondjuk ott excelezni megfelelhet egy 100-200E körüli izgalmasabb régi irodai doboz, ami jól működik még mindig. Viszont nincs rá sok garancia.
    Összerakós gépnél meg mehet a matek, hogy mithova, vagy a boltossal is össze lehet rakni, csak az meg még plusz költség.
    Hja, és kell egy Windows licensz, ami mondjuk ilyen "diszkont" áras Windows, mondjuk 5-10E az apróhirdetések közt. Azt lehet, pár hónap múlva lejárt / visszavonta a MS.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák