Új hozzászólás Aktív témák

  • Samott

    addikt

    válasz cyberde #46925 üzenetére

    Harmadszor irom le, nem ertem miert nem lehet vegigolvasni. Igen 22 meg 150 euro. De:

    “(5) A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét – kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket – nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a 10 EUR alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni”

    10 EUR összeggel növelt összegnek megfelelő vámteher, amit nem kell megfizetni a jogszabály szerint: 10 EUR/ 0,27 %, azaz 37,037 EUR.

    Van ennek itt szaktopikja, segitenek ha kell. En is sokat rendelek, szerencsere ritkan fogjak meg de ami dragabb, azt igyekszem az EU-bol rendelni.

    (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Új hozzászólás Aktív témák