Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    őstag

    válasz Gabibácsi #63962 üzenetére

    Alapvetően én pont akkor akartam programozónak tanulni (céltudatos kocka), amikor az elektronikai mindenféle iskolákban próbálgattak ilyesmikre tagozatokat indítani, de még tanár és tudás híján csak próbálgattak, a maradék időt meg mással töltötték ki. Úgyhogy Kuka robot programozástól forrasztáson át az áramkörtervezés, CPU tervezés, műszaki rajz, meg hasonló mókák ragadtak rám. A műszakira is leginkább a pénzügy/jog órákra szerettem emiatt bejárni, az legalább adott némi tudásalapot.

    Postán jártam ma, maszkot hordott mindenki. Kártyával contactless kifizettem végre a tegnap majdnem átvett csomagomat, és kb 3 óra hallgatva bejáratás után kezdem megállapítani, hogy ezzel most igazán jól belenyúltam. Csodás hang, technikás, gyors, részletes, pedig rendesen be sincs járatva. Remek a kábele, a hozzá járó eartipekkel sincs semmi gond, mindenféle tuning nélkül is kényelmes, nem erősítőigényes, simán telefonra dugva is jól szól. És a csodás hangot nem az árához képest mondom, már most a planarommal hasonlítgatom a képességeit, és már csak az a kérdés, hogy az aktuális dobogómon a 2. helyre rakjam, vagy rögtön kapja meg a csúcsot holtversenyben. A tiszta élő közép és magas tartomány az alap, basszusban nem túloz erősen, kiegyenlített. Viszont egyáltalán nincs visszaesés legalul sem, ilyen tisztán lineáris basszust még nem hallottam. 10Hz alatt szűnik meg a hangja kb, más fülesek inkább 25-30Hz környékén kezdenek elfogyni, ha egyáltalán lemennek addig.
    Persze akad ellenérv, mitől ócsókínai. Az MMCX csatlakozója totálisan szabványtalan, a saját kábelén kívül más nem marad meg benne, vagy ha meg is marad, nem érintkezik a bal oldalán. Szerencsére kivételesen a saját kábele nagyon minőségi darab, de sokaknak még az sem érintkezik, nagy a selejtarány.
    A másik komoly ellenérv, hogy később csináltak javított kiadást, jobb csatlakozóval... Amiben lecserélték a berylliumborítású membránt valami lényegesen nagyobb tömegűre, tehát a jó hangú változat egy QA szerencsejáték, ahol az a főnyeremény, ha hibátlanul működő példányt hoz a posta. Ráadásul a kereskedőben is vakon kell bízni, hogy bemondásra még a régről felhalmozott első szériát árulja. Gambling.

Új hozzászólás Aktív témák