Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    A jegyzőkönyv kedvéért :R

    Uncut Gems

    Az első jelenet során még azt gondoltam: "Na, Sandler DiCaprio nyomába lépve jól megmutatja mi változott - nyilván semmi - a Véres gyémánt "közvélemény-sokkoló" záróakkordja (afrikai főhősünk pódiumra lépése) óta. Lássuk! :K".
    Aztán jött egy furcsa (oda nem illő) animáció, meg egy elég zavarba ejtő zene, ami nagyon hosszan tartott, a kezdő feliratokkal együtt. Ott már kezdett gyanús lenni a dolog. És aztán a fekete leves: a sztori szerint Sandler figurája egy jó egzisztenciával bíró, de nyughatatlan ékszerkereskedő, aki folyton "jobb üzleteket" akar behúzni - hitelekből kockáztat, fogadásokat köt, stb. Aztán kifut a lába alól a talaj, utolérik a behajtók, és ez felpörgeti rossz szokásait: még többet bűvészkedik, hogy saját magát utolérhesse. Mindezt egy buki, egy uzsorás és behajtói, egy nemtörődöm NBA-sztár, néhány felbukkanó mellékkarakter és a családja körében vergődve.
    A film amolyan zsúfolt-pörgős-nyomasztó hatást kívánt kelteni, ezért mindenki egymás szavába ordítva káromkodik, meg baromságokat hadovál, miközben kb. senki nem figyel senkire. Mindezt egy Barátok közt szintű szövegkönyvvel, (ízlés kérdése) vacak zenékkel spékelve, vacak beállításokkal filmezve, olyan kiszámíthatóan üres fordulatokkal kiszúrva a szemünket, hogy tényleg fáj. A karakterek sötét és/vagy suttyó volta adja a valódi feszültséget, mert ez határozza meg döntéseiket, amik a (teljesen elkerülhető) bonyodalmakat generálják.
    Nincs egy jelenet, ami beszippantana, érdeklődést váltana ki (belőlem legalábbis), fogcsikorgatva jutottam el a közepéig, de onnantól csak jelenetről jelenetre ugrálva pörgettem végig. Ezt mindenképp tessék figyelembe venni, mert a végső ítéletemet nyilván befolyásolta e tény. Ámde: ha egy 2óra15perc hosszú "isteni magaslatokba dicsért" dráma ennyire nem képes lekötni az első órájában, az nálam jelent valamit (=kétlem, hogy eme esetek többségében így lenne, de nem preferálom, ha a film utolsó képkockájánál kell felsóhajtanom, hogy "ahaa!").
    Ja igen, Adam Sandler, a színészóriás: alapvetően nincs vele bajom, vannak kedvelt filmjei, de hogy itt mitől csöppentek el tőle, azt nem értem, mikor ugyanazt hozza, mint amikor szidják e teljesítményéért. :F
    Szóval, gondoltam ellensúlyozom az éterben keringő sok dicshimnuszt, mert őszintén nem tudom mire vélni ezt a gagyi kivitelű, klisés történetű, érdektelen karakterekkel telezsúfolt zsibvásárt. A tévedés jogát fenntartva: hátha ezzel a hozzájárulásommal sikerül óvatosabb megközelítésre bírni az érdeklődőket. Ha tetszik nekik a film, az jó, mert boldogok tőle, de ha csalódnának, ne bukjanak akkorát, mint én.
    Félreértés pedig ne essék: senkit megbántani nem állt szándékomban :R

    #értékelés

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák