Új hozzászólás Aktív témák

  • gabor9991

    őstag

    válasz flymi #32549 üzenetére

    Kamionnál se mindegy, hogy a gyári hossz/szél/magasságjelzőt tekintjük karácsonyfának vagy a szélvédő mögé utólag felszerelt világító imaszőnyeget?
    Előbbi úgy gondolom szabályos, utóbbi kevésbé.
    Kiegészítő tolatólámpa engedélyezett, ha megfelel ennek:
    A 6/1990 KöHÉM rendelet:

    “Hátrameneti lámpára vonatkozó üzemeltetési műszaki feltételek

    47. § (1) Hátrameneti lámpával fel szabad szerelni a hátrameneti sebességfokozattal ellátott gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet, továbbá a pótkocsit. A járműre felszerelhető hátrameneti lámpák száma 1 vagy 2 db.

    (2) A hátrameneti lámpa által adott megvilágítás 10 méter távolságban az úttest szintjétől számított 0,90 méter magasság fölött 3 luxnál több nem lehet. A hátrameneti lámpa csak színtelen (fehér) fényt bocsáthat ki. Hátrameneti lámpára vonatkozó további műszaki feltételek

    48. § (1) Járműre csak jóváhagyási jellel ellátott hátrameneti lámpát szabad felszerelni.

    (2) A hátrameneti lámpa átvilágított felületének alsó széle az úttest szintjéhez 0,25 méternél közelebb, az átvilágított felület felső széle az úttest szintjétől 1,20 méternél távolabb nem lehet.

    (3) A hátrameneti lámpa elektromos kapcsolásának olyannak kell lennie, hogy a lámpa csak akkor világíthasson, ha a gyújtáskapcsoló (központi kulcsos kapcsoló) és a hátrameneti sebességfokozat bekapcsolt állapotban van.”

    Belsőtér világítás is azt gondolom lehet fehértől eltérő színű, vagy a modern autókban is illegális a belsőtér világítás, pl az S osztályban ilyen is lehet. [link]
    De ezek az aliexpresszes kacatok kizárt hogy legálisan felszerelhetők lennének.Szerencsére.

    Hozzá kell tennem, a tolatólámpa izzó az én kocsimban is led a gyárival semmit nem lehet látni, de ez az egy "aliexpresszes kacat" az összes amit sikerült felszerelnem :)
    Műszakin viszont ezt is ki kellett szerelni és tenni bele hagyományos izzót.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák