-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
krizmo_ #7350 üzenetére
Nem, nekem van itthon vagy tizenötféle kínai/ázsiai fűszerem, ezért én stir-fry szósszal csinálom, teszek rá misót, meg tobanjan szószt.
Ja, és természetesen nem üvegtésztával csinálom, de ha az van a kérdezőnek...
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Cha-b
senior tag
válasz
DrDobos #7344 üzenetére
Pulykamellfilét felcsíkozod, és keményítő, víz, szójaszósz keverékébe bepácolod. Ettől lesz olyan állaga, amit a kínaiaknál megszoktál. Olajban hírtelen kisütöd, kikapod a wokból. Gyömbért, chilit, fokhagymát lepirítod és mehet rá a zöldségkeverék. Max lángon lepirítod mehet vissza a hús, szójaszósszal, édeschilivel összeforgatod, vagy amivel szeretnéd és lehet fogyasztani rízzsel, vagy valamilyen tésztával. Én kb. így csinálnám
CSAKAKISPEST!!!!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7351 üzenetére
A fagyasztott zöldséget nem kell felengedni, mert petyhüdt lesz.
Az üvegtészta is teljesen jó, legalábbis én szeretem. -
DrDobos
őstag
válasz
Donki Hóte #7349 üzenetére
Otthon terveztem elkészíteni házilag a pácot, félreérthető voltam
Cha-b köszi neked is, kitalálom még akkor hogy hozzam össze, de biztos menni fogSamsung Galaxy A55 5G
-
válasz
krizmo_ #7353 üzenetére
A fagyasztott zöldség fagyosan meg lehűti az olajat egy otthoni tűzhelyen, főtt jellegű lesz a kaja a sült jelleg helyett
Ha van otthon rendes wokod, meg nagyteljesítményű gázzsámolyod, akkor mehet a zöldség fagyosan,az átsüt mindent.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
-
(ex)Cat
senior tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani valami jól bevált sütőkesztyűt, amiben nem ég le az ember keze, ha 5 másodpercnél tovább kell tartani a forró edényt és esetleg még fogni is lehet vele?
Gondolkodtam [ezen] de erősen szkeptikus vagyok annak kapcsán, hogy valóban használható. Mert ugye hiába nem gyullad meg 350 fokig, ha a kezem már szénné égett benne. Nem ragaszkodom az ilyen 5 ujjas megoldáshoz, csak praktikusabbnak tűnik, mint a szokványos 1 ujjas. -
evilskati
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki mikrós rizsfőző tálat? Jól működik vagy inkább hanyagoljam a technológiát?
Köszi előre is!
-
válasz
(ex)Cat #7363 üzenetére
Nekem a képen a felső bírja a legjobban mind közül. Szerintem azért mert szilikon és belül még bélés is van. Azt nagyon ajánlom.
Amit néztél, olyat én is használok. Mondjuk a választottad erősen túlárazott és innen vettem [link] , összeraktam olyannal, ami amúgy is kellett onnan, így nem emelte a postaköltséget az alacsony súly miatt. Kínából egyébként még olcsóbb.
Szóval az is nagyon jó, precízebb munkákhoz. Egyébként ezeknek nem az a lényege, hogy fél óráig tarts a meleg cuccot, hanem magas hőfokot bír és a két kezed között ha váltogatod a fogást, akkor nem fog fájni. Amire nagyon kell vigyázni, hogy az alsóval folyadékot messze kerüld el, mert ha ráfolyik, akkor felszívja a kesztyű és az nagyon fog fájni. Tapasztalat. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
(ex)Cat #7357 üzenetére
Nekem ilyen van Aliról (10USD volt), szerintem nagyon jó. Bírja a meleget, elég hosszú a szára, viszonylag sokáig is lehet benne fogni, csak mint Ance is írta, ne ázzon át.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Digitalpimp
senior tag
Ilyen lángnyelves van nekem is.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
(ex)Cat
senior tag
Köszönöm az ajánlásokat!
-
krizmo_
Topikgazda
Ilyen edények voltak a Lidlben múlt héten sokféle méretben: [link]
Budapesten nem láttatok valahol, ahol néztem ma ott már semmi nyoma nem volt? -
j.bravo
addikt
válasz
krizmo_ #7373 üzenetére
A múlt héten mintha még láttam volna a soroksári Ciklámen utcai Lidlben, de nem kifejezetten kerestem, úgyhogy ezt ne bedd 100%-nak...
a lőrinci Cziffra György utcáról megközelíthető (cím alapján tlán Margó Tivadar u.) mintha olyan bolt lenne ahova lepasszolják a más boltokban el nem fogyott időszakos cuccokat, ha nincs messze, egy próbát megér.
Telefonos ügyfélszolgálat nem tudja megmondani, hol lehet még?Whatever.
-
Janusz001
őstag
Lidl -ben van ajánlható olyasféle sajt, ami serpenyőben sütéskor nem folyik szét, viszonylag egyben marad? Vagy tojásba keverve/panírba stb.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ilyen finom paniniket szeretnék sütni a panini sütőmben:
Házilag hogy lehet legegyszerűbben elkészíteni?Lángos tészta jó lehet? A készre sütött panini kenyér elég drága és nehezen beszerezhető[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
Szia,
Köszönöm szépen, kedves tőled!
Felkerestem az ügyfélszolgálatot, de azt mondták ilyen ügyben nem tudnak segíteni, ahol voltunk ott nem volt, de még próbálkozunk. Úgy emlékeztem korábban már kaptam ilyen segítséget tőlük, aztán rájöttem, hogy az az Aldi volt.[ Szerkesztve ]
-
válasz
krizmo_ #7381 üzenetére
BP VIII. Teleki tér, nem jártam mostanában ott, de korábban az ilyenekből jellemzően láttam, hetekkel az akció startja után is. A boltban akad hely a nonfood cuccoknak, szóval nem szoktak azonnal visszaküldeni mindent. Ha nem esik nagyon ki, akkor lehet érdemes tenni arra felé egy próbát.
Elég érdekes ez az ügyfélszolgálat, a rendszernek tudnia kéne, hol mennyi van belőle, különben leltározni sem tudnának. Elég bosszantó, hogy ilyenben nem segitenek.
Meg is jegyzem, hogy ilyen ügyben nem érdemes hozzájuk fordulni.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Rizst főztem tegnap rizsfőzőben. Basmati rizst. A típus Sencor SRM 0600WH. Nagyon kicsike rizsfőző. Már kétszer használtam, de nekem nem sikerültek jól. Ha csak kevés vizet teszek is bele, akkor is kifut, habzik mint *llat. Szerintem túl kicsi a lyuk a fedőn.
Mindkétszer eláztattam a rizst benne.Most ki akarom próbálni a rizs főzést pároló készülékben. Nekem Russell-Hobbs 23560-56 Maxicook van.
De kicsit meglepődtem, olvasom az útmutatót, és azt írja, a rizst és vizet is, a rizsfőző tálba kell tenni. Szóval nem csak gőzzel főzi, hanem közvetlen víz is van mellette.
Viszont nem írja az útmutató, hogy vizet kellene rakni a lenti gőzfejlesztő részbe. Ezt nem értem. Ugye hogy kell víz a lenti gőzfejlesztő részbe? Máskülönben a hő hogyan jutna el a fenti rizsfőző tálba!
Kinek milyen tapasztalata van rizs főzéssel pároló edényben?
-
Szia! Hogy főzted a rizst?
Megmostad e, mennyit, mennyi vízzel? Basmatinál pl 1,4-1,5 a rizs-víz arány főzőben.
Mennyiséget csak azért kérdezem, mert az én főzőm is olyan, hogy ha kb fele kapacitásnál többet teszek bele, hajlamos csúnyábban köpködni, de a rizstől is függ, pl a Riceland sima hosszúszemű rizs botrányosan köpköd nálam.Jázminnal megy ez a módszer, feltételezem basmatival is oké (abból kiindulva, hogy az én főzőm ugyanolyan arányokat \1,5x\ javasol a basmatihoz és a jázminhoz is, azt meg nem tudja a főző, hogy milyen rizst teszek bele
):
1. rizst átmosni
2. 1,4x hideg vízzel edénybe tenni
3. alágyújtani (maxon mehet) és lefedni (ezért vettem üveg fedeles edényt IKEA.ban, hogy lássam mi történik, persz eltörtem)
4. ahogy felforrt, legkisebb lángra tenni, ~9-10 percig így, aztán elzár.
5. innentől pihenjen még kb 15 percet lefedve, végén villával érdemes lehet kicsit fellazítani1,4x és időt egy jázmin rizses zacskóról szedtem pár éve, bevált ennél az edényes, hideg vízben feltevős módszernél.
Ja még annyi, hogy ez a módszer nem adja a magyarok által oly kedvelt pergős rizst jázminnal, de hát ugye nem is villához, hanem pálcikához készítik így a rizst. Mi monjuk pont így szeretjük, szaftos ragus ételek köretéként.
Donki Hóte
ti hogy főzitek a rizst?[ Szerkesztve ]
solfilo
-
batagy
őstag
válasz
solfilo #7385 üzenetére
Szia!
Köszi a hasznos válaszokat!
Nem mostam meg a rizst, mert tasakos kiszerelésű. Gondoltam, ezt nem kell mosni. Ezt csak próbaképpen vettem amúgy mielőtt nagyobb adag, rendes , nem tasakos rizst vennék.
Viszont a csomagolás (Riceland Basmati Rizs) teljesen félrevezetett, mert 1 tasakhoz (ami kb fél bögre) ír 1.5 liter vizet! Az nagyon sok. Szerintem a liter helyett arányt kellett volna írni.
Szóval tegnap a kis rizsfőzőben 1 fél bögrényi rizshez, kb 1 bögrényi vizet tettem, azaz kb 2x annyit. És előtte nem volt áztatva sem. Ez köpködött.
Ma, próbáltam a gőzölős készülékben. (Alulra is tettem vizet a gőzfejlesztőbe). Itt egy fél bögrényi rizshez (kb 1.5 dl), öntöttem 1 liter vizet. De ez is nagyon sok lett, a végén állt a vízben.
Ennél sem áztattam előtte.
Oké, akkor:
"1. rizst átmosni
2. 1,4x hideg vízzel edénybe tenni
3. alágyújtani (maxon mehet) és lefedni (ezért vettem üveg fedeles edényt IKEA.ban, hogy lássam mi történik, persz eltörtem)
4. ahogy felforrt, legkisebb lángra tenni, ~9-10 percig így, aztán elzár.
5. innentől pihenjen még kb 15 percet lefedve, végén villával érdemes lehet kicsit fellazítani"A rizsfőzőn van főzés és melegen tartás. Szerinted amikor felforr a víz, már vissza kell venni melegen tartásra?
Illetve annyi, hogy pároló készülék esetén 10 perc helyett kb 30 perc kell, mert ott nem éri közvetlenül a hőmennyiség, csak a gőzön keresztül.
-
Rizsfőző tudja a dolgát, szóval rá lehet hagyni (mosás után beleteszem ~1,5x vízzel, bekapcsolom főzési funkcióval és megvárom, míg kész). Csináltam benne basmatit, 1,5x vízzel, finom lett, a szemek is jobban elváltak, mint az ugyanebben a rizsfőzőben készült jázmin rizsnél, de ha minden igaz ez a fajátból is következik.
Én csak annyit szoktam - lehet csak placebó - csinálni, hogy mikor kész, s átvált melegítő funkcióra, akkor kikapcsolom, ne adjon már neki hőt.
Az előbb nem voltam elég egyértelmű, az itt írt módszer csak az edényben, tűzhelyen főzésre jó, a rizsfőzőt hagyni kell a beépített program szerint dolgozni. Teflonosban fémmel ne lazítsd szerintem a végén a rizst, jobb vigyázni a bevonatra.
Párolósat nem tudom, sosem próbáltam, szóval inkább csendben maradok azügyben.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
-
Nem tudom mi alapján teszi, de mindenképp meg kell várni, míg végez. (el tudom képzelni, hogy súly alapján kalkulál egy időt, vagy van benne valami tábla, ami súlyhoz időt rendel, ez párosítva a főző leírásában szereplő, fajtánkénti rizs-víz aránnyal adhatja azt az eredményt, amit a gyártó gondolt)
Az enyém (Tristar RK-6126) az olyan, hogy amikor kész a főzéssel, akkor kattan egyet és átvált melegítésre, ekkor szoktam lekapcsolni.
Példa az arányra: Tristar leírása szerint jázmin és basmati 1,5x, sima hosszúszemű 1,75x, meg van még tán másféle is.
szerk: látom a Sencorhoz más a leírás, pdf 7. oldal, fajtákról nem beszél, csak mennyiségekről. Kövesd az itt leirtakat, akkor fogja azt az eredményt adni, amit kell, a gyártó ismeri a saját főzőjét.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, itt és privátban is, nagyon kedvesek vagytok, sikerült edényt szerezni, aminek nagyon örülök.
-
válasz
solfilo #7385 üzenetére
Donki Hóte
ti hogy főzitek a rizst?Itt valami félreértés lesz
Legalábbis remélem, hogy nem szóltam hozzá semmilyen rizsfőzős témához, mert én nagyon nem szeretem a rizst, a töltött káposztát is úgy készíttetem el az asszonnyal, hogy ne lássam, hogy van benne rizs
(Tejberizs helyett is inkább a tejbegrízt preferálom
)
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7391 üzenetére
Ezen most nagyon jót nevettem.
-
válasz
Donki Hóte #7391 üzenetére
Elnézést, kivetítettem rád a rizs szeretét amiatt, hogy sok távol keleti fűszert tartotok otthon.
solfilo
-
válasz
solfilo #7393 üzenetére
A fűszereket húsokhoz használom, a kínai ízesítésú húsokhoz pirított tésztát szoktam csinálni.
Egyébként valamikor sok-sok évvel ezelőtt lehetett kapni egy bizonyos Uncle Bens mártást, valami aszalt szilvás maláj mártás volt a neve, azt annyira szerettem, hogy még a rizst is hajlandó voltam megenni vele.
De sajna mostanában nem látom a boltokba, van valakinek tippje arra, hogy hol lehet ilyet kapni (vagy otthon hogyan lehetne hasonló ízű mártást készíteni) ?
SZERK:
Ilyen volt:
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz
Donki Hóte #7394 üzenetére
Nem sok Uncle Bens szószt kóstoltam, de azt a szilvásat pont igen, az tényleg nagyon finom volt. Nem szoktam látni én se.
rákerestem, feldobott egy gyakorikerdeseket szerencsére, még egy receptet is írt oda valaki
1 kg csirkemell filé
só, bors ízlés szerint
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk gyömbér
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítőAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.A csirkemellet csíkokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük őrölt borssal, 3 gerezd fokhagymával, és egy wokban kevés olajon megsütjük, majd kevés gyömbérporral megszórjuk, és hozzáadjuk a szilvaszószt. Pár percet még együtt rotyogtatjuk, majd főtt rizzsel tálaljuk.
Nem hangzik rosszul, lehet valamikor kipróbáljuk. Szerencsendió az mondjuk meglepett.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
válasz
Donki Hóte #7394 üzenetére
Szilva chutney csináltam már, ez a mártás hasonló ízvilág?
-
lord_m
senior tag
válasz
Donki Hóte #7394 üzenetére
Egy ilyet találtam:
250g aszalt szilva
4 dl víz
1 ek alma ecet
2 ek méz
3 ek szójaszósz
1 csipet szerecsendió
1 csipet fahéj
1 tk paprikakrém(lehet csípős aki szereti)
1 ek kukoricakeményítőAz aszalt szilvát egy fazékban fél órára beáztatjuk.
Hozzáadjuk a vizet, szójaszószt, balzsamecetet, szerecsendiót, fahéjat, 1 gerezd zúzott fokhagymát, mézet, paprikakrémet. Gyenge tűzön főzzük kb. 45 percet. Ha megfőtt a szilva, villával kicsit szétnyomkodjuk és hozzáadjuk a kukorica keményítőt csomómentesre keverjük, és megrottyantjuk. Ha kell, még utána ízesítünk tetszés szerint.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NBA és kosárlabda topic
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Politika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- KuKirin G4 - a sebesség ára
- További aktív témák...
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Citrusprés - RUSSELL HOBBS
- Robot porszívó Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro eladó
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!