-
Fototrend
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fradi81
veterán
Van egy ilyen recept ez alapján lett sütve ez a kenyér, de csak sima lisztből. Kérdés mi ez a "Forró gőzös sütőben 40-50 perc alatt szép pirosra sütjük." Mitől lesz gőzös? A másik hogy mitől lesz puha a kérge? Ennek elég kemény lett így első körben.
moto g72, Ninebot d28e
-
krizmo_
Topikgazda
válasz fradi81 #7904 üzenetére
Vannak gőzfunkciós sütők, de ha a tied nem ilyen, akkor érdemes betenni egy edénykét vízzel.
A másik hogy mitől lesz puha a kérge?
Látom a kenyereden, hogy vastagabb a héja, feltételezem alacsonyabb hőmérsékleten sütötted. A sütőt mindig elő kell melegíteni, és úgy betenni a kenyeret. Valamint én az ilyen szendvicskenyerek tetejét mindig megkenem egy kis vajjal még kelesztés előtt, és ha kivettem a sütőből, akkor tejjel.Egyébként, nagyon szép kis kenyérke lett!
-
fradi81
veterán
200 Fokra volt előmelegítve, és úgy 40 percig sült. Akkor még víz a sütőbe és vaj+tej Köszi
moto g72, Ninebot d28e
-
totron
addikt
válasz fradi81 #7907 üzenetére
A lehűlés folyamata is fontos. Ha túl gyorsan történik, betonbevonatot kapsz, még ha egyébként minden jó is volt, csak ezzel el lehet szúrni a végén. A sütés ~78%-ánál megpermetezheted vízzel és/vagy az említett víz mellé, sütő- eljárás- és lisztfüggő is mi adja a legropogósabb végeredményt, ami nem egyenlő a keménységgel. Jól sikerült héjból jó a vastag is. Az élesztő is tud érdekességeket produkálni, kovászos alapból kevesebb a meglepetés. A filmekben mindig levágják a mogyoróvajas szendvics(high gastroculture)kenyér héját, az bűntett.
-
krizmo_
Topikgazda
Hentes tokány fekete és basmati rizzsel
Ez kicsit diétásabb a megszokott verziónál, de én mindig így készítem, és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 1kg karaj
- 300 g parasztsonka
- 2 közepes fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g kovászos uborka
- 200 g paradicsomlé
- 1 ek olaj
- Só (csak akkor, ha a sonka nem elég sós)
- Bors ízlés szerintFelaprítottam a hozzávalókat:
A hagymát és a sonkát egy kanál olajon odatettem pirulni, amikor megpirultak hozzáadtam a fokhagymát, majd a karajt is, borsoztam, miután rápirítottam felöntöttem a paradicsommal.
Amikor már szinte megpuhult a hús hozzákerült az uborka, és így főztem készre.Elvitelre:
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
halpplz melyik a jó fajta késélező a svédbótbó'?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Madoc
veterán
válasz Mr.Csizmás #7912 üzenetére
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #7912 üzenetére
Nemrég volt erről szó: [link]
Most ezt használjuk, eddig egész jó: [link]
Korábban itt a topikban ajánlotta valaki.#7911 SteveS
[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Készülget hetente a kovászos kenyerünk. Egyre jobb. Most azt találtuk ki, hogy az 500 gr liszt-es recept helyett dupla adagos kellene, mert hamar elfogy. Na ebből adódik a kérdésem:
A hűtőben vegetáló 5 dkg kovászhoz a szokásos 10 dkg liszt és víz helyett a dupláját adjuk előző este, ha kétszer akkora kenyeret akarunk sütni? -
Edorn
aktív tag
Hátha elfér itt egy ilyen kérdés is, ha nem töröljétek!
Gáztűzhely csere előtt állunk. Mit tudnátok ajánlani, mire figyeljünk a választáskor?
Ami lényeges:
- kenyeret(!), süteményeket, pizzát, stb is sütnénk benne.
- Semmi flinc-flanc, csak lehessen rajta főzni, meg benne sütni rendesen.
- ne inox... :-)
- mindenképpen gáz
- 4 gázrózsa a főzéshez (de legalább 3)
- légkeverés?
Egyáltalán mi a jó, megbízható márka most?
Jelenleg egy ősi Karancs 3t tűzhelyünk van, amit tizensokéve kaptunk már akkor is használtan... Szóval nagyon nem vagyunk benne, hogy jelenleg mik a lehetőségek.Ha valaki segítene, de nem akarja az itteni fórumot zavarni, akkor privátva, vagy: [link]
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
krizmo_
Topikgazda
Mi az oka, hogy gázost szeretnétek?
Ezt érdemes átgondolni, én nem vennék már gázos sütőt(se gáztűzhelyt). Nem lehet őket annyira felmelegíteni, ami kenyér és egyéb péktermékek sütésénél nem a legelőnyösebb, valamint ebből kifolyólag a pirolitikus tisztítás se jöhet szóba. Ami nekem még fontos szempont, hogy jól szigeteljen és ne engedje át a meleget, a gázosoknál ez is necces lehet.
De egyébként a Karancs után bármi megváltás lesz. -
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #7925 üzenetére
Mi is kb 3 eve valtottunk gaz-elektromos legkevereses tuzhelyre, nagyon nagy lepes a sutő. Egeszen mas benne a sutes es a vegtermek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Edorn
aktív tag
válasz krizmo_ #7925 üzenetére
Na jó, ha nem ragaszkodnék a gázos sütő részhez, akkor mit ajánlanátok?
Este letárgyalom az asszonnyal, hogy mik az ellenvetései. (azon kívűl, hogy minimum még fél- háromnegyed év, mire újrakábelezzük a házat)
De a fenti, "gázrózsás résznek" tuti gázosnak kell lennie! :-)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE RX580 4GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Beni2360
félisten
válasz body007 #7929 üzenetére
Nálam is de csak egy hosszabitoba lehetett dugni mert nem ert fel a vezetek.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
őstag
Amit korábban ajánlottam fenntartom.
Fent én is csak kizárólag a gázt vagyok hajlandó használni, de lent jobb az elektromos. Most cseréltem én is mindkettőt, a tűzhelyet tegnap kötötték be, csak simán bedugta egy faba kötött lengőcsatlakozós aljzatba, azt mondta ez simán így kell, nagy áramfelvétele a fenti lapoknak van inkább, a sütőnek nem.
[ Szerkesztve ]
-
perempe
addikt
válasz perempe #7264 üzenetére
Tegnap csináltam 2x0.5 kg akciós LIDL darált pulykahúsból egy nagyobb szelet elmorzsolt kenyér, egész tojás hozzáadásával fasírtot. Lehet, hogy kétharmada vagy fele bors is elég lett volna, sózni minimálisan sóztam. Közel 2 óra jénaiban 150 fokon fedve, lé leöntése, majd 20 perc pirítás. Állagra vmivel tényleg jobb lett, mint amikor tojás és kenyér nélkül csináltam, és alig kellett vele többet foglalkoznom.
Mi a darált hús / morzsolt kenyér / tojás helyes aránya?
Alternatív fűszerezés?* Brahms: 4. szimfónia *
-
Beni2360
félisten
válasz perempe #7936 üzenetére
Mi 250 gr hushoz 1db tejde aztatott kifacsart zsemlet rakunk, fuszerezes izles szerint, uvegesre dinsztelt hagymat. Só, bors, foki, pir paprika, pulykahoz majoranna. Erdekes mustar meg soha nem jutott eszembe.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz body007 #7939 üzenetére
Azert en kivancsi lennek, hogy 61-62 táján amikor kezdtem el lesni anyukamtol a dolgokat, melyik adalekot tudta volna megvenni a sarki fuszeresnel? Mindig is a megmarad, megszaradt zsemlet hasznaltu fel.
-_+-+++
Az arany meg amennyit a hus es a tojas ezutan felvesz. Szoktunk mi is zsemle morzsat (anno kenyer morzsat) még hozza adni amit az allaga megkivant.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
addikt
válasz Beni2360 #7941 üzenetére
A 80as években (mikor gyerek voltam) a szüleim már "nagyon" nyomták a reform életmódot, így nálunk ezek az összetevők alap dolgok voltak - meg még az ég tudja, h mik
És igen, az arányt szemre méri az ember. De úgy indulnék neki, h fél kila húshoz öntenék egy deci zabot, aztán ha kér borítanék még beleMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
perempe
addikt
Lidl piros feliratos, kerek fr. camembert 599Ft -> 649Ft
* Brahms: 4. szimfónia *
-
addikt
válasz Moleman #7947 üzenetére
Purpur kenyér (a világ legjobb kenyere, spárban veszem) 450 körül volt pár hónapja - lehet fél éve, nem tudom - most 650. Jah és 45 dekás...
Mindegy, adjuk meg a módját - 1 héten 1 fogy csak el...Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
Új hozzászólás Aktív témák
- Arlo Smarthub VMB4540 Féláron!
- Rowenta RH6751WO Dual Force Cyclonic akkus Rúdporszívó, 48W, 2 sebesség, 45 perces üzemidő
- Robot porszívó Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro eladó
- Üzleted van? Akkor ilyen nyitvatartás matricával dobd fel! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!