Új hozzászólás Aktív témák
-
csonor
tag
Valahol lehet még eladót találni?
-
vazimódó
senior tag
Sziasztok!
Ez a moncsi DVI-n 60Hz-et tud vagy 75Hz-et is?
Köszi a választ. -
cofe0530
csendes tag
válasz
ShadowLord #296 üzenetére
Mennyiért adod? Az Auchanban most 50k, de ha jó árat mondasz...
Üdv.
[Szerkesztve] -
Valakit érdekel egy ilyen eladó monitor?Gari 2év tökéletes karcmentes álapot MM gari
-
Fex
tag
Köszi a választ!
Sajnos nem sikerült a powerstrippel a felbontást beállítani. Azt meg tudtam adni neki, hogy a monitor tudja az 1440X900-at, de a vga-t sehogy sem tudtam rábírni erre a felbontásra. Pedig 1600X1200-at is tudna elvileg.
Vagy lehet, hogy valamit rosszul csináltam?Vagy nem csináltam?
-
Fex
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen monitorom, de a vga-val van egy kis problémám!
A VGA egy integrált intel 82865G tipusú vga, viszont ezen nem beállítható az 1440*900-as
felbontás. Hogy tudom rábírni, hogy működjön ilyen felbontásban? (elvileg tudja az 1600*1200-at is, tehát nem lehet gond ez)
Fex -
Adjunktus
csendes tag
Sziasztok.
TFT monitor vásárlását tervezem, és a W19-1 csak úgy szembejött egy hirdetésben, azóta valahogy szélesvászonra vágyom. Már eleve meglepő, miért volt ilyen olcsó ez a monitor, de ami még meglepőbb, hogy gyorsan el is tűnt.
Lehet még kapni valahol? (neten egy helyen találtam, 75k, de másfélszer annyiba kerülne, mint 2 hónapja?!)
Valamint ugyan végigolvastam (párszor), de mivel kevés teszt van, próbálok ilyen kérdéseket
- Mennyire fekete a fekete? (engem nagyon tud zavarni, ha túl világos) Egy hasonló árkategóriájú LCDhez képest milyenek a színek?
Egyszerűen beállítható a video képe, hogy ne húzza szét? (úgy avi, mint tuner esetében) Mennyire szabvány ez a felbontás, tehát játékok támogatják? Valószínűleg gyenge a gépem ilyen felbontásban játszani, vannak hasonló képarányú, de kisebb szabvány felbontások is, amiket elfogadhatóan jelenít meg a monitor? Vagy, pl. 1024*768 hogy néz ki rajta? Széthúzza a képet, vagy középre teszi? Utóbbi esetben nem tűnik túl kicsinek a kép? (17es CRTm van, bocs a sok kezdő kérdésért, PH-t azért olvasok úgy fél évtizede, de most nagyon nem tudom, érdemes-e widescreen monitort vennem. LCD kell, mert napi 16-18 órákat ülök gép előtt... Tehát nem játékra kell, de azért érdekel a téma)
(Viszont filmet azért sűrűn nézek gépen
[Szerkesztve] -
Tas
tag
A digi vib tenyleg sokat dob rajta. En meg igy 1 het utan sem tudtam ugy beallitani, hogy mindenre jo legyen. Ha egyszer sikerul eltalalni a dolgokat nagyon megeri a penzet a kicsike.
Gyors felbontas valtas, digit csatlik, maszatolast eddig meg nem lattam es persze a szelesvaszon nagy feeling
Sztem a legjobb ar/ertek aranyu cucc. -
X Factor
addikt
Akinek gondja van a színek fakóságával, az nv kari esetén állítson be egy magasabb értéket a digital vibranc-nak és láss csodát
Ati kártyáknál nem tudom h. van-e ilyen, mert nem használtam tft-vel soha ati-t.
-
-
Matt-OPT
aktív tag
Ha valakinek nem jött be a monitor és pixelhibamentes, megvenném tőle mert Auchan-on kívül esélytelennek tűnik a beszerzése.
-
Hmmz
senior tag
Szereztem egyet kölcsön pár napra íme a vélemény:
Plussz:
- 50k volt 3 év garral, számlával,nem rossz egy 19'' 8ms tft-től.
- Hasznos programozóknak, .xls-hez és mindekinek akinek térre van szüksége a monitoron.
-Nagyon elegáns, gyönyörűen harmonizál a fekete asztalommal
-
Minusz:
- A régi moncsim( TFT 17''hitachi) mellett a szinek határozottan fakóak hiába állitgatom, a fekete meg izé, lehetne feketébb is..
- Nem mindig jó ez a 1440*900 felbontás, Játékhoz pl nem találtam ezt a ''keep aspect ratio'' dolgot, igy eléggé nyujtott lett, persze lehet csak én vagyok béna.
- Nem is olyan egyszerü beállitani hogy nem legyen halvény-csikos egy homogén háttér, vagy hogy szerencsétlen esetben a native felbontását sem.
- Hiányzik az a Tűéles-kép feeling ami nekem nagyon bejön..
Szumma: Nekem TV-be sem jön be a 16:9 képarány itt sem nyügözött le, ha majd nagyobb moncsit veszek az nem widescreen lesz és tudni fogja az 1600*1200-at.
Viszont ócsó és mégicsak 19''
[Szerkesztve] -
_cirmos_
őstag
elmentem az óbudai madaras teszkóba, de nem volt már nekik
. azt mondta az arc, hogy a héten még valószínűleg jön, de nem biztos hogy még akciós áron fogják adni. (nem akartam vitatkozni, hogy muszáj lesz, mert a szórólap 15-ig érvényes, ergo a benne szereplő árak is)
-
xerdi
csendes tag
Vettem egy ilyet pénteken (09.08), az óbudai auchanban. (még volt néhány). Találtam benne kábelt, működik minden, de eza dvi-izé nem hagy nyugodni, uis ez a kábel engem a hagyományos VGA csatlakozóra emlékeztet, sőt a hagyományos VGA csatlakozóra cuppan rá a videokártyán. A monitoron két bemenet van, mindkettőnél analog felirat díszeleg. Mire véljem ezt az egészet? Sajnos nem értek ehhez.
-
bere
csendes tag
A solymári Auchanban tegnap vettem egyet, még volt jó pár db. Aki venni akar, siessen.
Ki lehetett próbálni, a srác nagyon segítőkész volt. 1 év gari van rá, az ügyfélszolgálaton nem árt odafigyelni, hogy töltsék ki az adatlapot rendesen (gyáriszám).
Az Acer ugyanabban a kategóriában egy 20-assal drágább.
Otthon beüzemeltem, hibátlan, szerintem tuti vétel, filmnézésben, játékban teljesen újszerű élmény. A DVI-t nem néztem még, de ATI kártyám van, úgyhogy a fentiek alapján nem fűzök hozzá sok reményt. -
Geryson
addikt
válasz
Sh@dowMAN007 #260 üzenetére
Nekem 6600 GT-m van, de minden fullosan működik (1-ig DVI, a másik a hagyományosról)...
-
Guerilla
csendes tag
válasz
Sh@dowMAN007 #258 üzenetére
tehát arra akarsz kilyukadni hogy az ati és az FS dvi-n nem igazán szereti egymást....
lol akkor vegyek nvidiát és fasza lessz? -
Sh@dowMAN007
tag
válasz
Sh@dowMAN007 #161 üzenetére
Na srácok.
Kisérletezés hegyek voltak.
Mind a két cuccom (moncsi és GPU) tökéletesen jól működik, csak nem 1mással!!!
Frankó inkompatibilitás van.
Olvastam több külföldi és a FS és az ATI support oldalán is a problémáról.
Sajnos ez van, hogy még 2006-ban is meg kell élnünk az inkompatibilitást!!!
Analogban természetesen megy. -
Matt-OPT
aktív tag
Hol tudok venni ilyen monitort (Auchant kivéve) korrekt áron Bp.-en ahol ki lehet próbálni megvétel előtt?
-
engusz
veterán
Szuper a kép az integrált GeForce 6100-za', D-SUB-on!
-
Dantor
csendes tag
Hali,
nektek megjegyzi a Brightness beállítást?
Mert nekem érdekes módon felbontásváltáskor, illetve ki-bekapcsoláskor visszarakja alap 50-re, persze a menü 10-et ír..
Ha átállítom 1-el feljebb (v. lejjebb) akkor beáll a ''jó'' értékre, ezzel azt akarom mondani h nem a 10-est veszi ''alapnak''. -
Guerilla
csendes tag
a monitort hiába kapcsolom be mert miután rájön hogy nem kap jelet ugyis standbyba rakja magát
kipróbáltam mindent csak az általam leirt verzioval mőködik dvi-n....
ami ugye nem tul kényelmes meg nem is tesz jot a moncsinak valszeg....
jo lenne nekem analoggal is ugy viszont néhány helyen észrevehtő egy kis vibrálás igy viszont tökéletes.... -
Guerilla
csendes tag
na beruháztam én is ebbe a jokis moncsiba gond csak egy van amit egész topikon keresztül többször megkérdeztek de konkrét válasz még nem jött rá
nem igazán müxik dvi-n (x700am van)
egy módon müxik hogyha már betöltött a winfos akkor kihuzom a monitor tápját utána megnyomom rajta a power gombot (kéken villog) és utána visszadugom a kábelt... -
engusz
veterán
Holnap reggel veszek egy MSI alaplapot, integrált GeForce 6100-zal, csak D-SUB-bal. 6150-es GPU-val lenne DVI is, de eléggé szűkös a keret, tehát nem fér bele a drágább lap. Nagyon remélem, hogy a notebooknál tapasztalt zavar nem fog ennél megoldásnál jelentkezni! Ilyen indokkal nem vihetem vissza a lapot. Kipróbálni pedig nincs lehetőségem, csak miután megvettem, elhoztam.
-
Kriza
őstag
válasz
Filterheadz #232 üzenetére
Az a baj, hogy most nem otthonról írok, így emlékezetből írom, de asszem a menü ''advanced'' pontjában lehet állítatni ezeket (0-tól 100-ig) és az időzítés finomítására szolgálnak. Ha az ''auto'' gombot lenyomva tartod, akkor elméletileg a legoptimálisabbra állítja őket a monitor. Esetleg próbáld meg 60Hz-re állítani, hátha...
Igazából én sem vagyok túl jártas a témában, mert eddig nem volt TFT-m, ezt meg 3 napja vettem. Remélem nálam nem fog előjönni. Szerintem érdemes lehet egy másik topicban is feltenni a kérdést, ha még nem volt róla szó. -
Fecow
aktív tag
válasz
Filterheadz #233 üzenetére
Na ezaz amitől féltem, azért kösz!
-
Filterheadz
csendes tag
Szia Kriza!
DVI 1440X900-on használom 59 hz-en egy Radeon 9550-essel. Most nem csinálja, de reggel csinálta ezt a jelenséget. Nem tudom mitől van, vga csatin még nem próbáltam ki. Ebben a garanciás kérdésben jó lenne, ha valaki tudna infóval szolgálni.
A phase és time funkciókat nem találtam . Hol találom meg ? Neked ezek segítettek?
Üdv
[Szerkesztve] -
Kriza
őstag
válasz
Filterheadz #228 üzenetére
Én windows bootnál vettem észre, de az nem a natív felbontása. Te milyen felbontásban használod??? Meg melyik bemenettel?
A menüjében lehet állítani ilyeneket, hogy ''PHASE'' meg ''TIME'', ezekkel próbáltál már variálni??? Lehet, hogy ez segít. -
terasz9
csendes tag
válasz
Filterheadz #228 üzenetére
az én példányomhoz adott garancialevélen pölö semmilyen dátum nem szerepel. kérdeztem is a vevőszolgálatnál, hogy akkor most mégis mennyi az annyi, de nem tudták.
mondtam az ügyintézőnek, hogy oké, majd én beírom a megfelelő helyre, hogy 36 hónap, aztán annyi.. -
Filterheadz
csendes tag
Sziaztok!
Én is vettem egy ilyen monitort. Nekem is tetszik, de van úgy, hogy valamikor remeg a képe. Ezt főleg fehér háttér mellett lehet észrevenni. Mikor vettem a kecskeméti Auchanban, akkor előtte beszéltem telefonon egy dolgozóval és 3 év garanciát mondott a monitorra. Most, hogy elkezdtem aggodni és megnéztem a hozzáadott garancialevelet, azon csak 1 év szerepel plussz lehet hosszabítani. Erről mit tudtok?
Üdv
Filterheadz -
Fecow
aktív tag
Sziasztok!
Megint én vagyok és megint a színek miatt aggodalmaskodok. Kb egy hete kérdeztem a fórumozókat, hogy milyen értékekkel állítsam be a monitort mert a színek fakónak tűnnek.
Mivel az álltalam megosztott értékek nagyjából megegyeztek a többiek által megadottal, betudtam, hogy ez csak azért lehet, mivel most váltottam tft-re. De most hozzám került még egy tft kijelző egy FSC C17-11 d-subról megy egy másik gépről, és teljesen meg vagyok elégedve a színeivel. Na itt kezdtem újból aggodalmaskodni, ezért kipróbáltam a w19-1-et is dsubról hátha az a probléma de semmi változás.
Készítettem fényképeket mindkét monitorrol azonos képekkel, fényképen sajnos nem jön ki annyira a különbség, de azért lehet valamit látni. A fényképek mindkét monitornál teljes gyári beállításnál készültek, natív felbontáson.
Még azt nem próbáltam, hogy mindkét monitort kipróbálom ugyanazon a videókártyán (hátha), mert eddig mindkét monitor külön videókártyáról ment.
Egykép a FSC oldaláról letölthető LCDAdjustment Tool-lal:
FSC c17-11 d-sub:[link]
FSC w19-1 d-dsub:[link]
FSC w19-1 dvi:[link]
Prohardver fóruma(nekem élőben itt nagyon szembe tűnő a barnák közti különbség):
FSC c17-11 d-sub:[link]
FSC w19-1 d-sub:[link]
FSC w19-1 dvi:[link]
Várom észre vételeiteket. Fogalmam sincs mi lehet de elég zavaró ez a színhűtlenség.
Talán a videókártya lehet(ATI 9600)?
Vagy így jártam ez ilyen képet tud ez a monitor?
Esetleg vmi hibásat fogtam ki? -
engusz
veterán
Harmadik nap után is csak jót tudok róla nyilatkozni. Sajnos a notebook videokártyája még mindig zavaros képet ad a TFT-nek. Szerencsére messziről alig észrevehető. Viszont, ha pöttyös vagy csíkos hátterű oldalt böngészek, akkor annyira zavaró, hogy rendszerint meg is ijedek.
Összehasonlítottam egy Syncmaster 740BF-fel.
A Samsungnak valamivel élénkebbek a színei. Sokkal kevésbé látszik, hogy hol van megvilágítva a képernyő. De úgy vettem észre, hogy az FS sokkal hamarabb reagál a felbontás váltásra. Pl. bootolásnál figyelhető meg, hogy sokkal hamarabb visszaadja a képet, mint a 740BF. Csak érdekesség, nincs túl nagy jelentősége. -
terasz9
csendes tag
nnnno, megvettem tegnap én is, budaörsön.
elolvastam a kollégák tapasztalatait, és kemény, érdekérvényesítő vásárlóként léptem fel.
az áruházban természetesen csak DUMBER volt eladó a technikai osztályon, ezért vagy fél órát kellett rá várni, de megérte.
mondanom sem kell, húzta a száját, mikor fel akartam rakatni a falra, de aztán meggyőztem. folyamatosan arra hivatkozott, hogy majd otthon megnézem, és ha nem jó, visszahozom. én meg erre azt mondtam, hogy az nekem kellemes 50 km, és nem hiszem, hogy az Auchan meg foja téríteni nekem a plusz 1200 forintot, amit benzinre elköltenék.
na, egy szó mint száz, feldobtuk. Az első monitor, amit kiválasztottam.. hát hogy is mondjam.. közel 40%-a nem mutatott aktívistást. nem csíkos, vagy pixeles volt, hanem egyszerűen FEKETE.
ezután persze újat bontottam (Dumber reakciója: ''ugye nem akarsz még egyet megnézni?!'' - Hát ezek után hogyne akartam volna!!), és a másodikkal semmi probléma nem volt.
Nálam is bepróbálkozott a Samsung Semprommal, úgy tűnik, ez a fixa ideája!
Szóval megvan a kicsike, tegnap toltam rajta FS-t, picit ''folyt'' leszállásnál a fullos LHBP-nél, de még állítgatom.
nagyon tetszik, remélem, sokáig kitart.
terasz -
Geryson
addikt
Hahó!
FS-hez csodaszép, csak ámulok-bámulok, vedd meg bátran. Egyszerűen olyan színeket, képet látok, hogy csak nézek mint Rozi a moziban, pedig már pár ezer órát eltöltöttem az FS előtt. Egy nagyok kicsit széthúzza az ablakot, de az szinte semmi...
Ha dobsz egy privát üzit a címedre, elküldök Neked egy képet, amit pár napja fotóztam! -
Naota
tag
Sziasztok!
Én is vettem ma egy ilyen monitort, de sajnos beletört a bicskám... A probléma a következő: analóg csatlakozóval a felbontást nem lehet 1280*1024 fölé emelni. Ezt 2 gépen is produkálta, egy Intel GMA900-on és egy ATI Radeon 9800 pro-n is. A DVI csatival gond nélkül megy natívban. Hardware vagy user hiba? Vigyem vissza?
[Szerkesztve] -
Levin01
őstag
No én is megadtam magam és megvettem.
Feldobtam analógra, mivel nem vettem észre, hogy DVI kábel is van a dobozban. Őszintén megvallom, nem is reménykedtem benne, hogy 50K-ért még DVI kábelt is adnak, úgyhogy kellemes meglepetés volt. Analógon is tökéletes képe volt, de azért átraktam DVI-re ha már van kábel. Egy Inno 6600GT-vel hajtom. Szép színek, kontrasztosabb mint az LG 1915S-em volt. A 8ms is szerintem észrevehető játékokban a 12ms-es LG után, pedig az sem volt rossz. Mivel elsősorban filmezek, ezért csábított el a 16:10képarány.
Nekem eddig tetszik, bajom nincs vele, képponthiba nincs, egyén képhiba nincs. -
dinfo
csendes tag
A budaorsi auchanrol fusd at ezt:
[link]
Ha megis oda mesz, akkor ne azt az eladot szurd ki magadnak, aki hasonlit Dumber-re (komoly).
Az egyedul csomagot bonto, demofalazo modszert pedig azert nem ajanlanam, mert a srac azt mondta, hogy azert nem hagy igy ott tesztelni egyedul, mert akkor rogton jonnenek a biztonsagiak, ha egyedul szorakoznek egy bontott dobozzal.
Persze lehet, hogy csak szorakozott. -
Kriza
őstag
Ha a GeForce3-am ismeri az 1440x900-at, akkor szerinted a te kártyád fogja?
Segítek: igen.
A helyben kipróbálás meg szerintem csak az eladó jóindulatán múlik. Ha köcsög, akkor nem engedi. Szerintem a legjobban akkor jársz, ha nem is kérdezel, hanem kibontasz egyet és kipróbálod magad. Nem nagyon foglalkoznak az emberrel egy ilyen helyen. Egyébként, ha egy ''pötty'' rossz csak, akkor nem biztos, hogy cserélnek.
Persze a fő kérdés az az, hogy lesz-e még... -
terasz9
csendes tag
sziasztok!
ma készülök venni egy ilyen monitort budaörsön. megpróbálom felrakatni majd a falra, kipróbálás céljából. nem akarok visszarohangálni csak azért, mert egy pötty rossz a másfél millióból.
Csak egy gyors kérdésem van - már átnéztem jó pár topikot - a fentiek ismeretében egy gigabyte 7600gt (256mb, dual DVI) kártyával adódhatnak problémák?
Mert eddig csak ATI kártyákról volt szó.
Másrészt leginkább nethez és főleg FS-hez használom majd. van valakinek ilyen irányú tapasztalata? (vagy X-plane, esetleg)
Remélem, a kártyám ismeri az 1440'-et, nem kell sokat pöcsölnöm majd vele.
előre is köszi!
terasz -
Kriza
őstag
Tegnap vettem egy ilyen monitort, így most megosztanám a tapasztalataim:
-először is: aki venni akar, az nagyon siessen, mert tegnap már nem lehetett kapni a soroksári madaras teszkóban. A szigetszentmiklósiba kellett érte mennem, de ott is már csak pár darab volt (pedig ugye 14-éig akciós - elvárható mennyiség, ugye...) Az eladó szerint voltak, akik egyszerre többet is vettek.
-nekem semmi problémám nem volt vele. Régi jó GeForce3 első indítás után kínálta is az 1440x900 felbontást, pedig nem egy új kártya. DVI nincs is rajta.
-a kép nem torz, nem vibrál, a videók képaránya is tökéletes. Kis dolog, ami zavar, az a kép alján és tetején erősebben észlelhető háttérvilágítás. Tegnap filmet néztem, amiben elég sok éjszakai jelenet volt, ott elég észrevehető.
- az utánhúzást pl. egérmozgásnál szemmel kicsit lehet látni, de gondolom ez 8ms-es TFT-nél normális, nem zavaró (még soha nem volt TFT moncsim)
még valami:
- nekem a szigetszentmiklósi Auchanban megengedték, hogy kipróbáljam. Leszedtem a monitorfalról az egyik TFT-t és a hejére kötöttem pár percre, amíg átnéztem a képet. Nem volt vele baj, remélem, ezután sem lesz.
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Kapott a monitor egy 7950 GX2-t.
Nagyon szép a kép analógon! Hosszas mustra után állítom, hogy szebb, mint a Mobility X600-zal. DVI-on pedig tovább fokozódik az élmény! Nekem úgy tűnik, hogy szebbek a színátmenetek és valamivel ''dinamikusabb'' a kép. Nem tudom megmagyarázni, ezt látni kell.
Egyik szemem sír, a másik nevet. Szomorú vagyok, mert TFT meghajtásból egy hulladék a Mobility X600. (Kipróbálom majd az itteni SyncMaster 740BF-fel is.) Másfelől pedig örülök, hogy nem kell visszavinnem a monitort. -
dinfo
csendes tag
válasz
X Factor #207 üzenetére
Szvsz rendben is van, inkabb a monitorba van vmi gaz, de igazabol nem zavar, tokeletesen mukodik, ha meg meghal, gari.
Meg lehet mas videokartyaval menni fog, mert amirol igy hajtom, az alapbol nem tamogatja a nativ felbontasat, powerstrip-bol allitottam be, es a frissites 59Hz volt, amit az orajel emelesevel felvittem 60-61-re, szerintem ez lehetett a gond. -
dinfo
csendes tag
Es megsem...
Powerstrip-ben a RAMDAC orajelet kicsit feltornazva atallt a monitor nativra... -
dinfo
csendes tag
Nos megvan a kabel, minden maradt a regibe.
Holnap csere.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Samsung Odyssey QD-OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor 2024
- LG UltraGear 45GS95QE-B OELD Monitor! 3440x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync!
- LG UltraGear 27GS95QE-B Monitor ! / 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC / FreeSync BeszámítOK !
- SAMSUNG (LS49CG954EUXEN ) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ!!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3466
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest