Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz freelanced #36944 üzenetére

    A Fenix és az FR235 között a különbség egyrészt abból adódik, hogy a Fenix (már az 5) egy sokkal újabb széria, újabb, jobb szoftverrel, ráadásul egy csomó extra funkcióval, ami különösen multisport tevékenységeknél (kerékpár, úszás) jön jól, de futásnál is tud olyan huncutságokat, mint vertikális dőlés, jobb-bal láb egyensúly, talajérintés hossza, meg ilyesmik. Emellett kapott egy elegáns fém házat (ha az nem kell, akkor ugyanez a modell az FR 935 talán), amitől a hétköznapokban is elegánsabb, ugyanakkor egyes vélemények szerint basztatja a GPS-pontosságot.

    Na most ha pontos pulzus-figyelésre van szükséged, abból viszont mindenképpen öv lesz, mert az optikai szenzorok azért nem 100%-osak, illetve ez is erősen egyénfüggő. Ugyanolyan óránk van párommal, az ő kezén minden jól mér mindig, az enyémen az esetek kb felében képes faszságokat mutatni (20-30 ütés +/- azért nagyon nem mindegy). FR235-höz ráadásul jóval olcsóbb egy gyári öv, mint a modernebb modellekhez. :D

    M400-at felejtsd el, lassan 10 éves modell, igencsak eljárt felette már az idő, ráadásul már új korában is voltak vele problémák (töltés, akku), szerény véleményem szerint nem tudják annyival olcsóbban adni, hogy érdemes legyen azt választani. 100 eur vs 140 eur az M400 vs M430, ha 1-2 évre tervezed, akkor azért gondolom egyértelmű lesz a döntés. De szerintem mindkettő botrányosan csúnya amúgy. :DDD

    Cipőnél arra figyelj, hogy ha felveszed, és bárhol nyom, szorít, kényelmetlen, az futásnál csak sokkal rosszabb lesz, nem jobb. Csak olyat vegyél, amit felhúzol, és jól beállított fűzővel azonnal kényelmes. Pegasus egy nagyon szűk cipő, bár léteznek belőle szélesített modellek is, ezeket külön keresni kell. Nekem szerencsém van, mert szűk a lábfejem, nekem pont jó, de sokan panaszkodnak rá, hogy elöl szorít, és teljesen megértem. Cserébe nekem is magas a lábfejem a boka előtt, a bekötésnél nagyon óvatosnak kell lennem, mert nagyon könnyen megnyomja a fűző, és borzasztóan fájdalmas, és lassan gyógyuló kék foltokat tud csinálni.

    Nagyobb mérettel addig nem kell foglalkozni, amíg max 5-10k közötti távokat futsz, hosszú futásoknál tényleg nem árt, ha 0,5-1 számmal nagyobb cipő van rajtad, de azért arra figyelj, hogy ne csúszkáljon benne a lábad, tudd stabilan rögzíteni - én általában rányomok a hüvelykujj előtt a cipő elejére, ha már egy kézhüvelykujjnyi hely van a lábujjam előtt, az már sok lesz kicsit, de ez is nyilván testarányok kérdése is (40-nél arányosan kisebb hely kell maradjon, mint 46-nál).

    Ha rám hallgatsz, veszel egy akciós cipőt viszonylag olcsón, és elmész futni, a többit majd kitapasztalod magad.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák