Új hozzászólás Aktív témák

  • #64052736

    törölt tag

    Viszont mit tapasztaltam. A nyugalmi pulzusom beesett 45-re. :Y Atom pontosan dolgozik, metronóm kattogása mellett is vizsgáltam. Régen sokkal gyorsabb volt, ugye volt a tachycardiám, ami idegességből és edzetlenségből fakadt. A háziorvos béta blokkolót írt fel, míg a kardiológusom, azt mondta mozognom kellene, mert a stresszre is jó lesz. Lőn világosság, igaza volt. A pulzusból ennyit levesz a futás? Egy nagy előnye van még ennek: többet tud pihenni egy életen keresztül a szív. Mit számít pár óra futás dupla, vagy valamivel magasabb pulzussal, ha cserébe egész nap kevesebbet dolgozik a szívizom.
    Mikor kezdtem jóval magasabb volt futás közben is. Ezért érzem manapság azt 15km után, mintha nemrég indultam volna el futni. Pihentet, jól esik. Másik érdekesség: a karizmom is fáradt régebben a futástól, mikor ráfeszítettem, nem sok erő volt bennük. Mára az is elmúlt, pedig fogyott mindkét karom. Most kihagyok, mert tegnap is 15 lett, de a lábpárnám nem gyógyul, sebaj, nem lehet mindig tiporni a pedált. Sajnos kényszeres ember vagyok, ez lett a futással is. Csak még egy kicsit, ugyan fáj, de majd holnap, holnap már nem. Aztán csak elindultam...A hülye fejem, mert ragaszkodom a heti km adaghoz. Tegnap már a gyomrom is fájt, valami nyavalyát összeszedtem. Na mondom, akkor tempó, meg sprint a végén legfeljebb úgy szednek majd össze. Alig hittem el, lement a gombóc a torkomból és már nem fájt annyira a hasam.

    Never79 írásából is tanultam. Inkább én is gyakrabban fogok kevesebbet menni. Sajnos aszfalton nyomom főleg, ugyan van földút, de iszonyat kipusztult arra a környék. Keresgélem a szebb, földutas terülteket folyamatosan. A traktornyomosak kegyetlenek. Srég bokával egynesúlyozni a barázdák között. Ahogy kivettem a szalagok miatt is kell a változatos terep. Szerencsére nekem azok már nem fájnak. Mennyit összeszenvedtem pedig velük.

Új hozzászólás Aktív témák