Új hozzászólás Aktív témák

  • bandus

    veterán

    nem elfelejteni, hogy 14:00-kor western states 100 endurance run, nekem a legkedvencebb, legikonikusabb terepfutó verseny. sajátos hangulata van, baromi gyors a pálya (összességében több a szint lefele, mint felfele), vannak rajta izgalmas részek folyóátkelésekkel és szinte minden időjárási körülménnyel találkozol a pályán. a versenynek igen nagy kultusza van, nehéz bekerülni is, de igazságos sorsolási rendszer segíti az indulókat (minél hosszabb ideig nem jutsz be, annál nagyobb eséllyel sorsolnak ki a jövőben.

    a hölgyeknél az ikonikus ann trason rendelkezik a legtöbb, összesen 14 :Y győzelemmel a kilencvenes-kétezres évekből, amikor a terepfutás azért még messze nem volt annyira felkapott, mint most. a pályarekordot még 2012-ből ellie greenwood tartja.

    férfiaknál nem volt ekkora dominancia, így továbbra is tim twietmeyer uralmát a kétezres évek elején megtörő scott jurek birtokolja a legtöbb, számszerint 7 győzelmet. természetesen minden valamirevaló terepfutó naptárában szerepel ez a verseny már, így nyert itt kilian, rob krar, majd háromszor egymás után jim walmsley is. ő tartja a pályarekordot is 14:09-cel. elképesztő a srác.

    a futók minden évben már a verseny előtt hetekkel a környékre utaznak és mindenféle edzőtáborokon, pályabejárásokon vesznek részt. ezek nem feltétlenül csak a verseny indulóinak szólnak, persze azért messziről ki lehet szúrni, hogy ki is az aki ott van az élmezőnyben. ezt jól szemlélteti ez a videó: [link] imádom ahogy a kis pirosgatyás próbál vele versenyezni :D aki engem egyébként sage canadayre emlékeztet.

    férfiaknál igazán nagy nevek nem indulnak így nem tudom ki milyen formában van a kevéssé ismert arcok közül. ludovic pommeret régi motoros, dakota jones pedig a helyi vagány srác, de igazán nagy ultrát még nem nyert, neki inkább a rövidebb távok fekszenek.

    izgalmasabb a verseny a nőknél. indul természetesen courntey dauwalter aki a személyes kedvencem és nyert már itt is, ezen kívül pedig csomó komoly ultrás eredménye van: idén transgrancanaria győzelem, tavaly hardrock 100, 2021-ben utmb. mellette katie schide-nek minden esélye megvan, hogy megszorongassa, tavaly ő nyerte az utmb-t. indul camille herron is, aki inkább a síkon törtnő 24-48 órás önsanyargatásokban jeleskedik. és indul csillag eszter is, aki tavaly a szenzációs 5. helyet szerezte meg az utmb-n és ekkor lett a magyarok számára igazán ismert.

    szóval itthoni idő szerint 14:00-kor rajt, élő közvetítés itt: [link]

    "a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

Új hozzászólás Aktív témák