Új hozzászólás Aktív témák

  • SpaceKombajn

    tag

    válasz Peterhappy #94942 üzenetére

    Nekem nem kell mondani, én kétszer is megcsináltam, egyszer 2016 körül ,amikor a cipőkötésnél volt valami "furcsa", kialakult egy kis pici poci (tényleg csak pár kiló, mert alapból vékony vagyok), Akkor vettem biciklit, hogy majd jól bcajozok és a heti 1 foci és 1 asztalitenisz elég is lesz erre. Így is lett, pár hónap alatt meg is volt (75kg-ról 70-re, 176 cm magasság) és semmi diéta kajaváltoztatás nem volt benne.

    Én is húst ettem hússal és főleg rizzsel. meg édességet is és meg ittam kólát is.

    Na és akkor 2021, egy-két érték nem volt jó, itt is 75 kg-ról indultam, itt már diétát írtak elő, cukros és zsíros cuccok off, myfitnesspalban irtam a kaját (meg volt mérlegem is), 1810 volt a napi és 1400-1500-akat ettem.

    Eleinte furcsa volt volt, volt amikor kicsit éhes maradtam de azt mondták, hogy akkor egyek, ne éhezzek és kis idő után hozzászoktam ehhez.

    Igen, pár évvel idősebben már nem volt elég az addigi sport mennyiség, meg ugye jött a covid, teremsportok megszűntetve.

    Pár hónap alatt (feb-ápr), (itt már futottam 2021-től, előtte csak gyaloglás) le is ment 70-re ott stagnált 2-3 hétig és tovább indult egészen 66 alá (júl-aug), ott már szóltak, hogy tovább már nem kéne, ehetek kicsit már olyanokat mint előtte (szalámi meg normál sajt) nem csak a light-ok.

    Ja kenyeret, péksütit már 2016 óta se ettem.

    Ekkor jött a döbbenet, hogy pl a normál sajtot, meg egyebeket már túl zsírosnak éreztem, nem volt jó íze, egy két édesebb kaja (a szigorú diéta után volt 1-2 csaló nap vagy nagyobb igénybevétel után pár deci kóla) is túl cukrosnak érződött, szóval a szervezet hozászokott ehhez.

    66-67 között tényleg kicsit gyengébbnek éreztem magamat sportoláskor, a 68 volt az optimum, most 69.7 (de úgy, hogy nincs nagyon szigorú diéta) és télen se volt tobb amikor csak hétvégente futtottam a sötét miatt.

    tavaly óta visszajött a heti kispályás foci, volt hogy heti 2, heti pár perc nagy pálya, meg ugye a futás és egy kis bicaj is, így már könnyedén megy az életmódváltásos táplálkozás és sport, röviden ennyi.

    és ebben a TOPIK is sokat segített (nem csak a garmin :) ) amúgy imádtam/imádom nézni az adatokat, ahogyan a beletett munka függvényében változott/változik a jó irányba.
    Köszönöm.

    és le fog ez most menni 68 körülire a jó idő és a több sportos nap miatt.

    spacetime

Új hozzászólás Aktív témák