Új hozzászólás Aktív témák

  • Never79

    tag

    Folytatódott a podcast a frissítésről, illetve a frissítő "kotyvasztásáról". Nagyon nagy dolgokat nem mondott a srác, de a lényeg. Amit eddig is tudtunk, hogy matodextrin és glükóz a két fontos összetevő. Ezek aránya alapvetően 2:1-hez, a gyártók ennek az aránynak a változtatásával szoktak játszani. Ő azt javasolta, hogy keressen az ember magának egy olyan gélt ami ízlik/bevált, s annak az arányszámát lehet felhasználni a keverés során. Lehet beletenni pici aromát, konyhasót, gyümölcslevet, ezzel is próbálkozni kell, hogy mi hogyan válik be az embernek. Amint megvan hogy milyen arány a jó, akkor azt már egyszerűbb nagy tételben (kilós kiszerelésben) összekeverni. A malto egy órányi adagban ne legyen több 60 grammnál, mert ahogy előző adásban elhangzott 1 óra alatt max. 60g maltodextrin szívódik fel az emberi szervezetben.

    1 kg maltodextrin 1600 - 2000 Ft + a glükóz 1 kg 1000 - 1500 Ft, szóval a gélekben nagyon nagy üzlet van. Amibe én bele se gondoltam, a környezettudatosság. Gu gél: megutaztatnak 50-60 g cukrot repülőn, hogy Európában eladják. :U

Új hozzászólás Aktív témák