Új hozzászólás Aktív témák

  • luciferc

    őstag

    válasz sasa311 #5030 üzenetére

    Nem érted. Ha 2 vagy 10 raklap gyári selejt jön ki, az egyszerű ügy, hiszen nem gar vége előtt 2 hónappal fog meghalni. Ha mégis, mert olyan jellegű a hiba, akkor meg elvileg tudja a gyártó, és helyt áll. Ha nem áll helyt, akkor jönnek a gondok, és nyilvánvaló, hogy ha az intel szemétkedik, akkor nem fog a kisker csak amd-t forgalmazni, de ha az igen sok alaplapgyártóból az egyiknek a cuccaival rendszeresen vannak gondok ÉS a nagyker+gyártó nem kezeli ezt megfelelően ÉS ennek következtében veszteség van az adott termékeken (összességében), akkor nem kell forgalmazni. Kodegány tápokkal valószínűleg nincs ilyen gond, mert
    - a gyártó cseréli szakmányba gar időn belül,
    - azért annyira nem szar, hogy gar időt ne húzza ki,
    - megfelelő a haszon rajta, hogy az esetenkénti buktát is megérje.

    Ha végeredményben vesztesége van a kiskernek, akkor meg minek forgalmazza? Nehogy már sajnáljam azért, mert képtelen egy üzleti döntést meghozni.
    Tehát ha egy kisker forgalmazott egy adott gyártótól adott fajta terméket 2,5 éve, és még mindig forgalmazza, akkor azt hiszem életszerű feltételezés, hogy összességében nincs ezeken vesztesége, tehát az én garanciális igényem (még ha az a pénz visszakérése is) a normális kereskedelmi kockázatához tartozik a cégnek, amire fel kell készülnie. Ha nem talicskázta ki a pénzt a cégből, akkor nem is lesz semmi gond.

Új hozzászólás Aktív témák