Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    Ma is a Hankook 4S^2-vel jöttem(nem ezzel az autóval akartam, de ki kellett igazi télies körülmények között is próbálni), előfordult pár téli elem:
    friss hó (2-3cm), letaposott hó, latyakos hó, kicsit és nagyon jégbordásra taposott hó/jég, kicsit jeges és tükörjeges rész.

    Röviden, egy szűk közepes téli gumi szintjét stabilan hozta, úgy nézett ki az utakon hogy még ezzel is bőven az átlag felett vagyok. (A másik/korábbi autókra mindig igyekszem az elérhető legjobbat venni, azaz alap; szerencsére a cégesekre is felsőpolcos papucsok kerülnek.)
    Ha a Mátrában laknénk, azért nem ezt venném :).
    Havon és jégbordás részen a kapaszkodás közepes-jó, fékezés is közepes-jó. A jegesre gyúrt részen jó, tükörjégen jó (gyalog nem tudtak megállni, és amikor a 5km/h gurulásból megálltam, oldalra kezdett az autó csúszni). A havasabb részeken ahol volt hely, direkt téptem a kormányt vagy gyorsítottam is mellé, ha megindult, hamar összeszedhető volt.
    Ha 9est adok a GY(4S, és Wintersport 3D és WR4) télies teljesítményére, ennek adnék egy 6,5-et kb, a Nexen 4S meg egy 7-7,5. Mondjuk ezen a 'listán' az 1 éves Lauffen 3as (nedves aszfalton kettes), TS860 8,5-9, Winterhawk hármas nálam.

    Azt aláírom, hogy olyan sofőröknek, akik nagyon nem érzik az autót, egy Gy vagy Nexen teljesítménye ilyenkor jobb; és nyáron azok hiába gyengébbek, azt nem fogják észrevenni, a téli különbséget talán jobban észreveszik. Más kérdés hogy mennyit van fagy meg hó, de anyámnak szerintem jó döntést volt inkább a Nexen (nyáron sem megy 80nál gyorsabban az Agilával.) Mi párommal ezzel szerintem jobban járunk, ezt az 1-4 napot évente ezzel is simán abszolváljuk, és jó időben meg lendületesebben szeretünk menni.
    De természetesen már dörzsölöm a kezem hogy mit tudnak majd a Michelin és Dunlop új abroncsai a Vredestein üdvöskéjével szemben, azokat is is kipróbálnám :).

    Sokan -az elakadt kamion vagy keresztbe állt busz miatti- a sorban mikor megfordultak, az is legalább egy perces vergődés volt, pörgő kerekekkel, síkon, ami azért elég ijesztő :( Azt nem kommentálnám hogy az 1-2 számjegyű főutak sem voltak takarítva, hírértéke annak lenne, ha lett volna bárhol megtisztított útszakasz.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ:új Bryton Gardia radar 32k> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák