Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz aelod #176038 üzenetére

    Gyakorlatilag (más megközelítéssel) ez alapján fogytam anno és ezt is szoktam ajánlani másoknak is, tehát:
    NEM fogyókúrázni mert az csak éhezéshez, akár súlyosabb esetben egészségügyi problémákhoz vezethet (pl. leesik a vércukorszint stb.) és miután abbahagyjuk (mert ugye abbahagyjuk) akkor jön a jojó effektus.
    Amit én vallók: úgy kell táplálkozni, hogy NE legyünk éhesek tehát akár napi 3-5 étkezés éhezés nélkül, DE olyan kajákat kell enni amik nehezebben felszívódóak, sok rostot tartalmaznak és eközben viszonylag kevés kalóriát. Ezt hívják ÉLETMÓD VÁLTÁSNAK, pl. kenyér helyett valami teljes kiőrlésű cuccot vagy akár ezeket az puffasztott szeleteket vagy hasonlót - margarinnal azt is meg lehet keni lehet mellé enni zöldséget húst. Nyilván több zöldséget és gyümölcsöt kell enni. Kevesebb tésztafélét, szerintem a főzelékek is jó nyilván a rántás vagy a habarás plusz kalóriáján el kell gondolkodni. Gondolom ezek az ételek kevésbé nyomják fel a vércukorszintet is és idővel - éhezés nélkül is - kopni kezdett a zsír.
    Volt hogy 4 hónap alatt kb. 12 kilót fogytam és ez idő alatt nem éheztem, nem voltam, gyenge nem szédültem pl. a vércukorszint esése miatt, és mégis fogytam.
    Nyilván a zöldség és a gyümölcs drága de lehet szezonálisan is étkezni és igyekezni azt fogyasztani ami épp kapható pl. most a legjobb mert olcsó a paradicsom és a paprika. A zsírszegényebb húsok is jók nyilván - azok is pl. zöldséges körettel, gondolom a testépítők is okkal eszik a rizst zsírszegény húsokkal.

Új hozzászólás Aktív témák