Új hozzászólás Aktív témák

  • persil

    nagyúr

    válasz Szevam #186975 üzenetére

    Best practice nem igazan van, de altalanos igazsag, hogy legyen meg a ~2-3 liter egy nap. Nyilvan testtomegtol es tarsaitol is nagyban fugg, illetve fontos kiemelni, hogy ez nem netto vizivas, hanem folyadekbevitel(gyumi, zoldseg, leves, blabla).

    Igazabol, ne erezd, hogy szomjas vagy. Ha azt erzed, akkor mar keveset ittal -> ezert vagy szomjas. A "maradando tomegnoveles" azert nem egeszen igaz. Nyilvan nyersz nemi sulyt(viz, duh), de az kis is urul az emberbol, viztol nem fogsz hizni, ne felj. :)

    Visszaterve: ha nem is keseredsz ra a temara tulsagosan, akkor is az ures szenhidratok(csokika, peksuti, alkohol, stb.) visszaszoritasa, tobb gyumolcs/zoldseg, es tobb mozgas mar onmagaban hatalmas lepes az egeszsegesebb elet(es a fogyas) fele.
    Mozgas: sokan osszekeverik a dolgokat, mert "en egesz nap megyek, ilyen a munkam" blabla, az nem mozgas. Illetve, nyilvan az, de azt mar ismeri/megszokta a szervezeted*, extra mozgasrol beszelunk. A semminel az is sokkal(SOKKAL) tobb, ha tobbet setalsz. Boltba auto helyett, este paroddal/gyerekkel stb. Kezdesnek ezek mar onmagukban oriasi kulonbsegek es mar hetek/honapok alatt is fogsz valtozast tapaszaltalni.

    *Mind ismerunk olyan embereket, akik "egesz nap mennek" megsem fogynak egy dekat sem. Kimozditani kell a testet a megszokott kenyelembol. Egyikunknek ez egy kis esti seta, masikunknak meg heti tobb oras kokemeny edzes, de a lenyeg "csak" annyi, hogy jojjon egy kis extra stimulus.

    Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

Új hozzászólás Aktív témák