Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz canniball #58120 üzenetére

    Ahogy BB9000 írja, valóban egyéni preferencia kérdése.
    Nekünk például nem kell a teleszkópos sín. De ezt a múltkor már alaposan kitárgyaltuk, pro és kontra.
    A csillapított ajtócsukódás viszont szerintem is jó dolog. A korábbi sütőnkön volt, a mostanin viszont nincs. Utóbbival sokkal óvatosabban kell bánni.
    "Az alsó, felső sütés légkeverés és grillezés" helyett pedig inkább azt mondanám: alsó, felső sütés, légkeverés hőlégbefúvás és grillezés.
    A minél alacsonyabb hőfokkal szintén egyet tudok érteni. A miénken 50 fok a legalacsonyabb állás. Tészta kelesztéséhez ettől még alacsonyabb hőfok lenne az ideális, de azért így is megoldható valamennyire, egy letakart, vagy lezárt műanyag tálkával.
    Azzal viszont nem tudok egyetérteni, hogy pizzasütéshez felesleges a 300 fokos hőmérséklet, elég a 270 fok is. Persze a korábban megszokott, 240-250 fok helyett a 270-275 fok is már nagy előrelépés, de pizzasütéshez a minél magasabb hőfok a tuti. Egy mai, ideális sütő sütési tartománya 30°C - 300°C közötti (kellene legyen).
    Hideg sütőajtó 3 vagy 4 rétegű üveggel, és megfelelő peremszigeteléssel érhető el. Ezeknek a sütőknek valamivel jobb a hőntartása is.
    A pirolitus tisztítás egy álom. Aki olyan hanyagul süt, mint a nejem, annak kötelező elem. :) Az asszony egy éven belül már két alkalommal égetett kaját a sütőtér aljára, tenyérnyinél is nagyobb foltban. A pirolítikus program maradéktalanul, nulla vegyszeres utókezeléssel távolította el a ráégett zsírt.

  • BB9000

    senior tag

    válasz canniball #58120 üzenetére

    Pirolitikus tisztítás témához:
    A mostani Elektra Bregenz gyártmányú sütőm 12+ éve megvan. Tud pirolitikus tisztítást. Kipróbáltam egyszer. Jó dolog, de nekem nem ér annyit, mint amennyivel többe kerül egy ilyen sütő. Ennyi.

Új hozzászólás Aktív témák