Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #58092032 #106476 üzenetére

    Érdekes ez amúgy. Míg nincs clipping, nekem tök8 ha "szubjektíven" hangos. Jel-zaj jobb legalább. A compressor ettôl eltérô (de ezzel összefüggô) dolog, de csak amiatt, mert "divat", én nem preferálom azon felvételeket így explicit, amiknél egyetlen minta sem megy plafon -10dB fölé. Tôlem aztán mehetnek csúcsok nulla közelébe, HA 1 minta sem sérül emiatt. Tipikus példa Dire Straits - Brothers in Arms (CD) versus Dire Straits - Sultans of Swing (CD). Utóbbi sokkal szolídabb, halkabb masterelés. Brahiból egy kicsi mélykiemelést és még ezután is normalize-t adtam rá Steinberg Wavelab alatt, arányokat megtartva, és wow. .. megérkezett.

    Creedence Clearwater Revival dettó. Mekkora jó boogie.. 😁

    Persze.. eredetiben hallgatom, ha nagyritkán elôkerül. Csak eljátszottam vele pár éve.

    Lehet, ma fordítva ülnek a mérnökök a lovon kicsit, hogy mindent túltolnak, de tömörítik is. E kettô kombója az igazán káros szerintem, maga az alap-"hangerô" nem.

    A Bolero jó példa arra, mi az igazi dinamikatartomány, és gyakran még ezek is láttak compressort, kivéve talán mai, modernebb példányok.

    Amikor a rendszeren síri csendben pöcögteti az elején a dallamot, a végén meg döng a mellkasunk az üstdobtól, na aaaaaz dinamika. Igaz, denesdr ? :U :B

    És milyen idegesítô, amikor az Also sprach Zarathustra elején az van, hogy "fffffffffffffffffffffffffffffffffffff" mint "aláfestés", mert szalagra vették anno, digi helyett (hol volt még akkor digi).. au. :(((

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák