Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz #71562240 #56115 üzenetére

    "először azt kérdezted, hogy van-e a forraszanyag fajtájának a hangra gyakorolt hatása. Álkérdés."

    Nem, nem álkérdés! Miért lenne az? VALÓDI, engem érdeklő, és nem egyértelmű kérdés. Akkor is fontos volt, amikor hangdobozon belül közösítettem vezetékeket, akkor kérdezgettem erről először. És most is érdekel.

    "ne ragaszkodj ahhoz, hogy a minőségi, pl. ezüstözött lágyforrasz eleve gigantikus összegekbe kerül, mert ez közel sem igaz"

    Mit is írtam? Idézem : "Valóban fontos kifizetnem azt az arányaiban gigantikus pénzt valamiért, vagy nem?" Tehát mondjuk a kácsás ón méteréért 300 forint nem tűnik soknak, de ha amúgy egy normál 30 Ft/m. ónnal is ugyanolyan minőségben elvégezhető a forrasztás, akkor arányaiban nézve bizony jelentős a különbség. Erre vonatkozott a kérdésem, de nem csak a pénz miatt, hanem kíváncsi voltam, hogy van-e bármilyen jelentősége ennek a hifión-besorolásnak, vagy csak a szokásos lenyúlás.

    A forrasztás témájában szépen levezetted mi kell hozzá, de ne felejtsük már el az alapkérdést! Kábelvég banándugóhoz való forrasztása volt a téma! Ez körülbelül ugyanaz a szint a műszerész-szakmában, mint a faiparban a colos deszka keretes kézifűrésszel való eldarabolása. Marhára nem mindegy, milyen eszközzel, milyen erővel, milyen irányban, milyen hosszan húzva csináljuk, kell hozzá megfelelő alátámasztás, állvány, nem mindegy a nyomaték, fontos az anyag megfelelő rögzítése, stb. Mégis nagyon röhejessé tenném magam, ha elkezdeném magyarázni, hogy mennyire komplikált feladat véghezvinni a deszkafűrészelést, és milyen szaktudást és eszközparkot igényel. Legalább annyira röhejes lenne, mint az, amit most magyarázol, hogy milyen szakértelem és eszközpark kell ahhoz, hogy megfelelően kivitelezni lehessen egy banándugó forrasztást. :D

    Én egy dolgot kérdeztem, és részben kaptam választ a szakértőktől. A kérdésem az volt, milyen ónnal érdemes. A többit intézem és simán kivitelezem, tutira nem hallod meg, hogy én forrasztottam-e, vagy sok pénzért szakműhely végezte. :D (Természetesen ettől bonyolultabb, speciális, tényleg műszerész tudást és gyakorlatot igénylő feladatba nem fognék, Isten ments, de nem is ilyenről volt szó.)

Új hozzászólás Aktív témák