Új hozzászólás Aktív témák

  • andorra

    őstag

    válasz Dorian #59012 üzenetére

    Most vonatkoztassunk el attól, hogy a te esetedben elég-e a 2-30W-os erősítő, bizonyára neked elég.
    Az a kérdés, hogy elegendő válasz-e egy ilyen kérdésre az, ha valaki más kérdezi ezt magára vonatkoztatva, lényegében csak annyit árul el ezzel kapcsolatban, hogy mekkora a szobája (azt is csak erős kényszer hatására)?
    Majdnem jó példa erre, ha egy gépkocsit háromféle benzines motorral árulnak: ezek 90, 110 és 150 lóerősek.
    Ha valakinek van tapasztalata ilyen autókkal, az tudja, hogy mit jelent ez a gyakorlatban. A 90 LE-ős autóval is, ami a legolcsóbb a három közül, jól el lehet menni bárhova, szinte ugyanannyi idő alatt. Mégis sokan tudjuk, hogy miért lenne jobb, ha egy erősebb motor lenne benne. (Néha előzni kell - néha belevágnak az üstdobba.)
    Az erősítők teljesítményének megítélése ehhez némiképp hasonló. A hangdobozok érzékenysége mindezt persze erősen befolyásolja, ahogy a gépkocsinál pl. a súly és a légellenállás is beleszól a képletbe.
    Általában elmondható, hogy bizonyos ésszerű határok között, a nagyobb erősítő teljesítmény, azonos minőségi paraméterek és minden egyéb szükséges azonosság esetén, jobb hangminőséget eredményez.
    Ebből pedig az következik, hogy az a kérdés, hogy elég-e Y teljesítmény az X-től Z-ig terjedő skálán, igényszint, és anyagi lehetőségek kérdése, vagyis ilyen leegyszerűsített módon nem elegáns megválaszolni.

Új hozzászólás Aktív témák