Aktív témák
-
guti1
tag
én vettem két zalman bordát egy kéket meg egy sárgát..
A sárgához adnak kétkomponensű ragasztót, azzal felragasztottam a kék bordát, azóta minden ok. Sokan bicikliküllőből hajlíottak lefogatót a kék zalmanbordához. Amúgy bőven elég az alap borda is passzívan, szóval ragadszd visza nyugodtan, vagy hajlíts hozzá egy új lefogatót
[link] itt még sok hozzáértő fordul meg, bár mostanában nem pörög annyira.
[Szerkesztve] -
Cifis
csendes tag
Nekem sajnos tegnap ment tönkre a chipset hűtésem...Miközben takarítottam a gép belsejét,leszedttem a hűtőt róla amit egy erős rugóacél ''karom'' fogott oda,de visszaszerelés közben eltörött.Annyira nem estem kétségbe, addig amíg rá nem jöttem hogy nem nagyon lehet rátenni másik hőtőt, ugyanis nincs sehol kifúrva az alaplap a csapos csatlakoztatású chipszethűtőnek.Tehát példáúl egyetlen fajta zalman terméket se lehet rátenni és rögzíteni....
Tehát az még haggyán hogy passzív vagy aktív hűtés,de hogy lehet a másikat rögzíteni?
Légyszíves segítsetek. -
Thyb
senior tag
Hi PH-sok.
Meghalt az IC7 G-n a chipset hűtőm.Kérdés a következő: tudja valaki, hogy hogyan van rögzitve a laphoz(csavar v. rugós karom), és melyik ventimárkák kompatibilisek vele? Valamint az lenne a kérdés, hogy szükség van-e aktiv hűtésre, vagy a passziv is megteszi?
Előre is kössz a segítséget. -
J.J. András
őstag
igen, igen, jól értetted a nem túl jól megfogalmazott kérdésemet......
de ezt szerettem volna megtudni.....vagis igazából azt:
mit jelentenek az alaplapokon előforduló 044 .... 091 .....066 számú papírkorongocskák, és azok a betűjelek, amiket a 5-dik PCI Slot műanyag foglalatára ragasztanak fel?? -valaki ????
csőváz -
erdoke
titán
válasz
J.J. András #168 üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést. Van egy matrica az utolsó PCI sloton, amelyikre az van írva, hogy 043 MB test és egy A v. B? Ez esetben fogalmam sincs sajnos, én nem vettem észre ilyen ragacsot, és nem is olvastam róla semmit. Sorry.
-
-
Skylark
tag
válasz
J.J. András #170 üzenetére
Fogalmam sincs, nem is figyeltem..
-
Skylark
tag
válasz
Intelligencs #166 üzenetére
Pedig jó kis alaplap, pár gépet már raktam össze és az ismerőseimnek is erősen ajánlom. Eddig semmi probléma nem volt velük, szerintem kiváló deszka.
A Vga pusztulást mi okozhatta... -
Skylark
tag
válasz
J.J. András #167 üzenetére
Legközelebbi gép kikapcsnál ígérem kipróbálom, eddig ezt nem vettem észre. Bár, jut eszembe, addigra az elosztót mindig lekapcsoltam...
-
J.J. András
őstag
válasz
J.J. András #167 üzenetére
bocs, nem olvastam végig a hozzászólásokat, mert azt hittem, már a végén vagyok....
Erdőke, lenne egy kérdésem:
mit jelent az IC7-esken lévő 043-as MB test ? ez milyen test ? a 5.PCI slotjára egy B vagy A betűt szoktak felragasztani, ezek mit jelentenek pontosan ? tipp ??
köszi előre is ! csőváz -
J.J. András
őstag
de ez teljesen normális dolog, ha a megszakító nincs közbeiktatva....,mert ugyebár akkor egyből minden cucc megkapja a ''neki járó kis adagot'' -mint én, és a kutyám régen
amúgy tényleg, ha a TÁPKAPCSOLÓ fel van kapcsolva(azaz nincs megszakítvás), és úgy dugodosod a HÁLÓZATI KÁBELT a tápból KI-BE, akkor mindig ezt csinálja (nézz meg egy Codegen Tápot, hogy viselkedik-,mert azokon általában nincs FŐÁLLÁSKAPCSOLÓ...)
csőváz Lóri beszélt te ostoba kurva, ne tásd a szádat,mert itt jön Szasza... -
Hmmm, kezdek szomorú lenni. Tegnap raktam össze unokatesómnak egy gépet, IC7-es lappal. Találjátok mivel volt problémám? Igen-igen, elindult a gép, és néhány sec után leállt. Mire rájöttem, h a k***a BIOS lelövi a powert... grrr...! Én BIOS kisütés-elemkivétel és visszarakással megoldottam a problémát, de időnként nekem is újraindult a gép, és kb. 1,5 óra múltán elment a kép. Meghalt a videokártya... Remélem nem az alaplap csinálta, hanem spontán asuspusztulás lépett fel.
(Természetesen még el sem kezdtem felrakni a windowst, és már BIOS-t frissítettem, öreg róka vagyok már...)
Ma viszem haza az új Abit videokártyát, hát, ha ez is tönkremegy a lapban, nem tudom hogyan magyarázom meg a boltban a videokártya-fogyasztásom ütemét.
Pedig úgy örültem, hogy ilyen olcsón jó kis 875P-s lapot vettemÉs én barom, az AsusP4P800-s helyett vettem ezt a hulladékot...
-
colex
tag
esetleg az segit ha lejjebb veszem az agpre juto feszultseget?
-
colex
tag
nos a videokartyaval mindig is voltak bajok.. szinte soha nem ment rendesen openGL-el.. de most talaltam hozza egy olyan drivert hogy vegre az is mukszik
egyebkent egy asus v7100 32mb gf2 es kartya... van rajtahuto elvileg
hogy lehetne ezt megoldani. mert per pillanat nem tudok leakasztani meg 1 videokarit -
colex
tag
nos lefuttattam a teszteket.. futott meg ugy 30 percig majd lassan csukta be az ablakot , nem csukta be az ablakot, majd az eger is lefagyott.
mindez a fagyasi folyamat ugy 30secet vesz igenybe. -
colex
tag
hmm.. a teszt nem mutatott semmi hibat..
kb 40 perc mulva szep lassan leall a gepp.. nem ugy egyszeruen lefagy hanem szep lassan.. valami 5letek ? miert csinalhatja ezt ? -
erdoke
titán
Memtest86: http://www.memtest86.com
Prime95: http://www.mersenne.org/freesoft.htm
Google csodákra képes... -
colex
tag
ja es olyanokat is csinal hogy reset utani visszakapcsolasnal.. egy par driver elszall.. most epp a cdt dvd romot nem latja...
-
erdoke
titán
Nem a fordulatszám végső értékeével volt a gondja korábban sem, hanem amikor indult, akkor a kisebb feszről sokkal nehezebben pörgött fel. Ráadásul a Zalman 7000-es ventik 9,2 cm-esek, nagy a tehetetlenségük, így az indítás utáni első ellenőrzéskor 1000 rpm alatti fordulatot kapott a BIOS, és mivel be volt kapcsolva a CPU fan fail alarm, lelőtte a gépet. AZ új BIOS-ban szerintem lentebb vették a veszélyes rpm zónát, illetve több időt adtak az első ellenőrzésre.
-
Lunatic
aktív tag
Esetleg hívja kezelőorvosát, gyógyszerészét.
Mármint a gépét. -
colex
tag
nincs... egy zalman 7000a al-cu nak max fordulaton kellene hogy rendesen hutson.. mivel a winboard nem indul LOAD device driver flail1 uzenttel... ezert nem tudom megnezni mennyi a homerseklet.. de mivel meg semmit sem huztam rogton reset utan a biosban 43-44 fokot ir cpu hore..
a ic718.exe persze nem csomagolja ki a 2 filet ha command promtal inditom, ha meg feszulok akkor sem..
btw.. nem tudod mi az a m/b sw kabel ami a hazbol jon ? -
colex
tag
.. hmm meg mindig nagyon kaki ez a gep de legalabb all. meg ha olloval kell is bekapcsolni. Sajnos pl a integralt hangkartyat nem akarja megenni.... nem tudom kell e neki jumpert atallitani..
meg a alaplap monitor sem akar mukodni... ... de azert lassan nagyon lassan alakul -
Uzmany
őstag
Lehet, hogy biost frissített???
-
Skylark
tag
v.18 bios:
ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/bios/ic7/ic718.exe
Exe-t elindítod, egy üres könyvtárban.
Floppyra felrakod a bin-t, és az awdflash.exe-t.
Boot után bőszen nyomkodsz alt+F2-t.
A többit magától megcsinálja.
De neki ne állj, ha még mindig kikapcsolgat a géped boot után pár másodperccel. -
colex
tag
hmmm... neha eltunika user settings...
-
colex
tag
hmm.. meg instabil.. kb 1ora utan lefagy... gondolom tulmelekszik vagyisten tudja... es utana pihentetni kell hogy rendesen elinduljon.. kulonben nem akar talpraallni..
hmm a vidikartyanak nem tudom mi a baja... openGL nem akar rajta futni.. gyara driverrell kek halal... -
Lunatic
aktív tag
Mit értesz instabil alatt?
btw. továbbra sem kell 2x nyomni az ok-t.
Visszaolvastál picit? -
colex
tag
na.. mar windos is all.. kicsit azert meg instabil..
-
colex
tag
na.. mar windos is all.. kicsit azert meg instabil..
-
Lunatic
aktív tag
Ezt annyira nem bírom.
Beindul a cucc, nem hogy valami köszönöm, de még csak annyi se, hogy búúú. -
Docci
senior tag
valahogy zárd az áramkört(pl ollo de van jobb is) és nézd meg a biosban hogy mivel kapcsolodik be a gép mert ott több opcio is van lehet hog ott van valami gubanc
egyébként végig olvastam a a topicot de nem jöttem rá a dologra)mi a megoldás)
nekem is7-e+codegen ház és jol megy -
Lunatic
aktív tag
Biosig eljutottál stb?
Ez nagyon vicces, ha a codegen házzal lesz gond, annak is a csatlakozóival. Esetleg a bekapcs gombbal. -
colex
tag
nos lehuztam a dugokat..
tap be... meg se moccan...
ollova rovidre zar 6-os 8as lab. elindul megy mukodik.. kikapcs..
radugom a power kabelt... ..rogton indul es 3sec es leall mint eddig.. olyan mintha a pwer egyfolytaban rovidre zarna... mintha egyfolytaba be lenne nyomva a power gomb. -
bendi
tag
a power switchet a hely;re dugtad? Leírásban PWR-On-ként szerepel...
Ha bedugod a tápot, és elindul a gép, de leáll, az nem baj, a vadas új tápod ilyen kaka, hogy beindítja... Azzal ne foglalkozz, de hogy nem kapcsol be a gép, az azért van, mert a bekapcs rossz helyre van dugva.
Próbáld meg csipesszel, vagy csavarhúzóval összeérinteni azt a 2 lábat, amit jelöl a leírás, de azért jobb lenne, ha ott lenne a pwr kapcs... -
Jenő
aktív tag
Mire végigolvastam ezt a topicot tiszta idegbaj lettem. Csoda, hogy volt egyáltalán rá türelmem. Nem értem miért kell egy hozzászólást többször postolni, és azt sem, hogy miért nem lehet mások hozzászólásait figyelmesen végigolvasni és nem játszani az értetlent. (Már elnézést az offolásért, de valahogy ki kell adnom a dühömet.)
-
Lunatic
aktív tag
Akkor telefonálj. Mond el a hibajelenséget, és aztán írd majd le ide is, hogy mi lett a megoldás.
-
Lunatic
aktív tag
Rögtön megtudod, csak nézd meg miből jön ki a madzag.
Próbáld meg lehúzni őket, csak a power legyen rajta, az indításhoz. -
colex
tag
azt azert aruljatok el mi lehet az a M/B SW kabel
-
Lunatic
aktív tag
Na mosmtár én se értek mindent.
Mindent a helyére kötöttél az alaplapon? pwr on, reset sw, pw led stb...nincsenek _véletlenül_ felcserélve? -
Lunatic
aktív tag
Nem kell annyiszor ok-t nyomni.
Tápot ugye kikapcsolt állapotban dugod rá stb.
És csak a billenőkapcsolóval adsz rá áramot.
Ekkor természetes, hogy megpörgeti a ventiket kicsit.
Szerintem ne erőltesd tovább a dolgot, mert tényleg csak a vérnyomásod lesz az egekben, aztán télleg hazavágsz vmit véletlen.
Esetleg kérd kölcsön a szomszéd hűtőjét és próbáld meg azzal.
Aki hozta meg készüljön táppal, hűtővel mindennel és nézze meg a géped. -
colex
tag
isetenem. bocs a triplazasert.
-
colex
tag
eleg gaz hogy megveszem majdnem a legjobb ventit aztan egy holye bios elkuld a rakba.
-
colex
tag
eleg gaz hogy megveszem majdnem a legjobb ventit aztan egy holye bios elkuld a rakba.
-
Skylark
tag
Tipikus IC7 probléma. Az orig. bios a lassú fordulatszámú ventit rosszul kezeli, és a gépet lekapcsolja, a cpu védelme miatt.
Én anno úgy oldottam meg, hogy a cpufanra rádugtam egy régi 5000 rpm-es ventit, biosba be, cpu fan alarm kikapcs.
Egyébként az új 18-as bios már kiküszöböli a hibát. -
colex
tag
gondoltam en is ra ... kivettem es dobokockakkal alatamasztva adtam neki feszt. ugyan igy jartam.
-
Lunatic
aktív tag
Ha a cmos clear sem segít, akkor akármennyire is szivesség volt a gép, garis problémája van. Esetleg még a ráolvasást tudom javasolni.
Házban benne van a gép egyébként? Nem érintkezik a lap a házzal? Nem esett csavar alá stb? -
-
colex
tag
D1> this LED lights up wheh the system power is on.
mivel ez a led 2-3 sec ig pirosan eg. aztan sanyi. -
fanti
addikt
zalman hűtés?
a venti nélküli?
meert ha az, akkor lehet, hogy a biosban a cpuventi leállásának figyelése engedélyezve van. és akkor az shatdanolja le a rendszert! -
colex
tag
a kulonbseg annyi hogy ha provival megy akkor a d1es led csak 1 sec mulva gyullad ki proci nelkul rogton,
-
colex
tag
na kivettem a procit... adagoltem neki egy kis aramot.. es a ugyanaz a jelenseg zajlodott le. proci nelkul.. akkor most a provi vagy a lap van en vagyok a szar.
-
colex
tag
na kivettem a procit... adagoltem neki egy kis aramot.. es a ugyanaz a jelenseg zajlodott le. proci nelkul.. akkor most a provi vagy a lap van en vagyok a szar.
-
colex
tag
egyebb 5let?
-
colex
tag
sajna ez sem segitett...
-
colex
tag
forditva bocsi... a d2 villagit vegig zolden (5vsb) es a D1 (vcc) piros azta semmi.
-
colex
tag
cpufan1 re dugtam...
nost a helyzet a kovetkezo keppen nez ki..
atx12v1 es atxpwr1 tapkabel rajta a lapon. proci benne meg a hutes..
van benne egy memori a de az jonak tunik.
halozat raadasa utan D1(vcc) zolden eg... ez vegig zolden eg.
D1> this LED lights up wheh the system power is on.
1 sec mulva a D2es led prisoan eg 3-4 secig.. a tap ad aramot a cdknek is.. porog a venti mint a szelvesz... majd 3 sec utan led kialszik rendszer leall. es nyomogathatom a power gombot nem csinal mar semmit.
D2>this LED lights up when the power supply is connected with power source -
colex
tag
senki semmi 5let? mi lehet a baj ??
-
colex
tag
nem lehet hogy ez normalis hogy mikor radugom a 220at akkor az elejen 1szer ad egy kis aramot felporgeti a dolgokat azt leal.. varja hogy bekapcsold.. de nem kapcsolodik be.
-
colex
tag
lapnak mit kene csinalni ha szoloban proci nelkul kuldesz ra aramot ?
-
colex
tag
nos ... a memoria teljesen jo.. azt meg tudtam nezni.. tap porget rendesen.. ha a atxpwr1 es csatlakozio van rajta de bekapcsolas nelkul indul.. majd leall... ha viszont a atx12v1-es tapot dugom ra akkor nem indul automatice.. de nem is indul sehogy.. egyaltalan melyik tap kellene hozza?
-
colex
tag
nos mivel itthon nicsn meg egy ugyanilyen lap/pricm.. igy ez nem igazan kivitelezheto.
-
colex
tag
amugy hoogy probaljam ki a cuccokat hogy ha mar az alaplap szaraxix?
-
colex
tag
ha nem muszaly nem baszogatnam aki hozta.. minden gyari uj... afa nelkul sikerult szereznem... igy is szivesseg volt hogy meg tudtam ezt szerezni... na most csak a negyzet tapkabel van rajta.. meg sem mukka.
-
colex
tag
nos.. ha csak a hosszu tap van bedugva akkor a szindroma ugyanaz... zold led.. piros led leall.. ha csak a negyzettapkabell akkor meg sem mukkan.. *jelszem csak a pwer kabel van rajta)
-
colex
tag
egyebb 5let?
-
colex
tag
egyebb 5let.. ha csak az egyik tap van rajat a lapon.. meg se mikkan.. ha mindketto venti ffelporog.. majd leall.
-
colex
tag
rajta van mind ketto.. a negyzet is meg a hosszu is.. tan nem kene mind kettot ?
-
colex
tag
mondjuk most mar csak a power kabel van rajta.
-
colex
tag
mondjuk most mar csak a power kabel van rajta.
-
colex
tag
hmmm. ha nincs radugva a power gomb kabel nem indul el.. ha ra van dugva elindul ... leall.. ???
-
colex
tag
vadi uj 420 as tap van benne...es a ventik felporognek...
-
colex
tag
vadi uj 420 as tap van benne...es a ventik felporognek...
-
HiperG
addikt
Tipp: próbáld meg egy másik tápegységgel...
Ha ígyse ok vidd vissza boltba nézzék meg ők mi a gáz -
colex
tag
elfelejtettem mondani hogy a leallas kb 3sec mulva kovetkezik be mindenfele hang es egyebb hibauzenet nelkul.. presze monditor tok sotet..
-
colex
tag
a problema a kovetkezo. .. most raknek ossze egy abit ic-7 be egy intel p4 2.6 boxot. osszerekatam elindul leall.. mindent lehuz. tap neki.. elindul leall.. leszedem a zalman hutest a procirol... elindul leall.. mind ekozben egy kis zold led eg az alaplapon es elindulas utan rogton mellette kigyullad egy prios is.. mar nincs semmi a lapon csak a proci meg a fron panel power on cable... remelhetoleg jol bekotve... gozom sincs... 5letek ?
Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- iOS alkalmazások
- Androidos tablet topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Renault, Dacia topik
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- Sorozatok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3532, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest