-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
WaterWawe
üzenetére
Nem értem a kötözködésed okát. Hiába más a TIM megvalósítás a két CPU esetén, ha a chipkarakterisztika egyezik. És egy kupaktalanított IB sem viselkedik úgy, mint egy SB, akár pasztázott, akár forrasztott.
Ugyanez igaz az IVB-E-re is. Léggel kevesebbet mennek, mint az SNB-E procik.
Attól, hogy te nem érted a gondolkodásmenetem, még sem az, sem a chipek tulajdonságai nem fognak megváltozni.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Igen, 125%-ra gondoltam, azaz 25%-kal többre.
Anno válogattam X2-555 CPU-kat. Amelyik 1,25V körüli alapfesszel volt, és 1,45V körül vitt 4GHz-et, mindig SOKKAL jobban fűtött, melegedett, termelte a hőt, mint az a példány, ami 1,375V alapfesszel rendelkezett, és csak 1,5V körül vitte a 4GHz-et. Előbbit nehezebb is volt lehűteni, magas volt a szivárgása, és azért kellett kicsire venni az alapfeszét, hogy a magas szivárgást kompenzálják, és TDP limiten belül maradjon a késztermék.
Erre reagáltam: "Vannak ennél sokkal jobb példányok, amelyek 1,2 V alatt is viszik a 4,5 GHz-et." Nem tudom, ki beszélt itt 1,5V-ról... Hiába visz 1,2V-tal 4,5GHz-et az általad jobbnak tartott CPU, ha a szivárgás miatt nem tudod lehűteni, másnak meg vígan szalad kisebb hőtermeléssel 1,35V-on 4,8GHz-en...
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Miért számít, hogy adott órajelet mennyin visz, ha viszi? Sosem értettem. Lehet, hogy kisebb feszen viszi, de nagyobb a szivárgása és 125%-kal többet fogyaszt azonos órajelen és kisebb feszen.
(#1976) tomic: Nem éri meg váltani, ha a tuning is szóbajön. Ugyanaz a szitu, mint SB-IB esetén. Ami ment SB-nél 5,2-t léggel, az IB-nél ment 4,8-at léggel. Itt még 4,8-ra se nagyon számíts.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
batman777
üzenetére
Nem tudod kihagyni. A K-s CPU-k csak részlegesen unlockoltak (egész pontosan a turbo szorzók). Ha bármilyen lapba be is teszed, a háttérben azok is a Turbo-val variálnak. A full unlocked CPU-k az X végűek.
A turbo szorzót is állítsd ugyanannyira, mint amin a CPU-t kívánod járatni, az áramlimiteket meg vedd maximumra.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
peterm711
üzenetére
Érdekesnek találom, ugyanakkor semmin nem lepődök meg. A további ezzel kapcsolatos eszmecsere viszont akkor ne a CPU, hanem inkább az alaplap topikjába kerüljön, mégis csak jobb helye van ott, mert engem az MSi X79MA-GD45-tel pl. nem érint, és a GIGABYTE X79-UD7-tel sem.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
peterm711
üzenetére
Hmmm. Anno Gigabyte GA-MA770T-UD3P-nél tapasztaltam ilyet. Minél több USB volt bedugva, annál nehezebben indult.
A tápod készenléti köre biztosan nem gyengélkedhet? Ennek megállapítására a Valami baja van a tápomnak!? topikot javaslom.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
i are robot
üzenetére
Egy leszabályzott 8cm-es venti elég. Nem kell süvítenie, a lényeg csak az, hogy ne álljon a levegő ott meg. Meghálálja a lap!
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
i are robot
üzenetére
Nekem az X79 konfigom tesztpadon kerül csak bekapcsolásra, így odatámasztom csak. Szerintem az adatlapodon levő nagy Noctuán biztos találsz rögzítési helyet a VRM-et légáramoltató ventinek.

A postásgumit szeretjük ám!

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
rybka3ctg
üzenetére
Maximum hőfoknak a 88°C még belefér.
Megnéztem pár screenshotot. Valóban mindenhol C2 steppingesnek jelzi a CPU-Z az i7-3820-at. A valóságban ezek mind M1 steppingesek, amit boltban kapsz (ugyanaz, mint a C2 a hatmagos esetén). [link].
Van egyébként M0 stepping (ami megfelel a C1-es hatmagosnak), de az nem került egyáltalán kereskedelmi forgalomba, csak ES példányok voltak belőle.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Még mindig nem. Minden esetben él az energiagazdálkodás, ha APM és ACPI kompatibilis hardveren, engedélyezett energiagazdálkodás mellett ACPI és APM kompatibilis oprendszert futtatsz, és abban is engedélyezed az energiagazdálkodást. Értelemszerűen ez nem kizárólagosan Windows, hanem Unix, Linux, OS-X, stb. is lehet.
Alapesetben a DOS-hoz ilyen nincs, de létezik korlátozott APM kompatibilitást nyújtó power.exe, ezt a config.sys-ben kell konfigurálni, beállítani.
A Memtest86+ saját kernelt hív, és nem ACPI, APM compliant.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ZetorGumi
üzenetére
Nem! Ha nem futtat Memtest86+ progit, akkor sem energiagazdálkodik a gép, mint ahogy DOS alatt sem, vagy a BIOS-ban állva. A memteszt csak ezen felül egy szálat még leterhel.
Továbbá a VGA sem energiagazdálkodik nem csökkent feszültséget, órajelet, nincs ZeroCore, stb., csak szimplán idle-ben fut.Természetesen korábban is ezt írtam, értő olvasás rulz.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Memtest86+ 4.20 alatt a fogyasztás annyi, mint energiagazdálkodás kikapcsolt állapotában az asztalon álló gép, melyet egy magon terhelsz. A VGA természetesen idle.
A négy éjszaka alatt mondjuk 10h éjszakánként, 100W fogyasztással, az annyi, mint kb. 300Ft, összesen, felső közelítéssel.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mexildos
üzenetére
Mehet a Xeon mellé is, mint írtad, "sima" RAM, 64GB kapacitásig.
(#1436) SSJmeszes: Pedig a RAM problémát Memtesttel a legkönnyebb kiszűrni. Saját érdekedben javaslom a többi ellenérzésed félretételét, és modulonként, 1600MHz, XMP többi minden Load Default utáni alapérték beállítással memóriateszt futtatását. Így megbizonyosodhatsz, hogy a modulok között van-e bűnös, vagy beállítási hiba van
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Egyáltalán futtattál már memtesztet? Memtest86+, ha hibázik a négy modullal együtt, akkor egyesével is teszteld a modulokat, legalább egy éjszakát modulonként, vagy amíg hibázik.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Mexildos
üzenetére
"Egy olyan költői kérdésem lenne, hogy a 2011-es foglalat meddig marad szerintetek támogatott? Hallani valamit, hogy az Intel 2014-ben fogja leváltani, ezért is kérdezem."
Igen, 2014 vége felé tervezik a váltást. Jön még egy IvyBridge-E generáció bele addig.
"Ebbe a foglalatba gyakorlatilag nem lesz sokkal több proci mint az előző 1366-os foglalatba volt? Ti mit láttok?"
Mi is ezt, de miért is kellene bele sok CPU? Az LGA1366 is lefedte szépen a felső kategóriát, kevés eltérő CPU-val is.
"Ha Xeont venne az ember akkor valóban lehetséges az, hogy egyes alkalmazások amik nincsenek tesztelve Xeon alatt nem fognak elindulni pl.: Játékok."
Nem, mert a desktop procik majdnem teljesen egyeznek a Xeonokkal. A Xeonok magasabb hőmésékletet is elviselnek, ECC-s és regiszteres RAM-ot is kezelnek, sokkal többet, több CPU kommunikálhat egymással, stb. [link]. Egy uniprocessor Xeon majdnem teljesen egyezik egy desktop i7-tel.
"Illetve van-e értelme a két processzort fogadó rendszereknek?"
Játékra semmi. Ha Fritz Benchmarkot akarsz tolni, akkor van, az 2048 magot is lekezel (jelenleg).
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Nem nyomtál load optimized defaultot. Azt tedd meg, mert az XMP-t ha beállítod, akkor azon az egyetlen egy menüponton kívül, ahol a profilt engedélyezed, nem kell nyúlnod semmihez, minden más auto-n kéne, hogy legyen.
Az 1,3V VCCSA már magasnak számít 1600-as RAM-hoz, és azt is beállítja XMP-vel magától, hogy jó legyen.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
eXLusiVeee
üzenetére
i7-3960X + MSi HD7970 Lightning 4-way CrossFireX a legjobb, ez nem is kétséges. Tehát a válasz a kérdésedre: egyik sem, mivel az Intel + AMD a nyerő.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Ha 1,3V-on 59°C, 1,35V-on meg 77°C, az fura. Túl sok a hőmérsékletemelkedés ahhoz a fesztöbblethez. Biztos jól felfekszik a hűtőd?
A RAM-okat egyesével, Memtest86+ programmal teszteld. Modulonként legalább egy éjszakát fusson.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
A beállítási tutorial rendben van.
Azért veszi vissza a feszt és az órajelet, mert elkezd throttlingolni a CPU. Vagy nem jó a hőátadás, vagy a hűtésed határát elérted.
Üresjáratban kap csak némileg magasabb feszt, ez a High Load-Line Calibration miatt van, a CPU-nak baja nem lesz, mert terhelésre normál értékre áll be. A szoftveres adatok csak tájékoztató jellegűek, az a 100%, amit mérőműszerrel mérsz meg. Amúgy az 1,36-1,4V közötti ingadozás még pont normális.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Az általad linkelt anyagból:
"The top end X79 enthusiast platform will see refreshes including a processor refresh based on the SNB-E architecture in Q4 2012 and an IVB-E refresh in H2 2013."
Ez számomra azt adja vissza, hogy jön egy SNB-E alapú új CPU, az IVB-E meg 2013 második felében csakcsupán.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Mindjárt más a leányzó fekvése úgy, hogy van mihez viszonyítani. Így állíthatom én is, hogy bizonyos téren nagy, más téren kisebb, de mindenképpen előrelépés lesz a gép.
Feszemeléses tuningnál a Bulldozet is tud kajálni, energiagazdálkodást is benn hagyva az SNB-E már tud kevesebbet fogyasztani, ha idle a gép.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
A hat mag miatt alapból dupla olyan drága és többet is fogyaszt. Kiszámolható, hogy a magok száma csak másfélszereset nőtt, de az ár kétszerest. Az alaplap is drága alá, és a játékok nem lesznek tőle gyorsabbak egy VGA esetén.
Ahova jó a hat magos LGA2011:
- matematikai számítások, 3D és egyéb tervezés, és minden olyan alkalmazás, ahol tartósan (folyamatosan több órán át) kihasználod a hat magot, a quad channel RAM-ot, vagy a 12-15MB Cache-t.
- olyan esetek, ahol az LGA2011 alaplapokba pakolható 64-128GB RAM-ot ki is tudod használni (szintén szűk körben elérhető matematikai vagy szigorúan spéci feladatra koncentráló alkalmazások).
- benchmark pontszámok rekordjaira törekvés.
- 4 GPU-s rendszerek natív kiszolgálása (LGA 1155 SNB / IVB esetén is lehetséges, de a PCIe swichek és hubok, amik szükségesek ehhez, növelik a késleltetést, és a CPU felé nem növelik a PCIe sávok számát, ami okozhat szűk keresztmetszetet).
- haver / szomszéd Pistike előtt dicsekedni, hogy drágább / több mag / több cache / több pin a foglalatban / több RAM csatorna / több PCIe sáv.Ahova nem:
- több FPS-ed legyen xyz játékban egy VGA, vagy esetleg két GPU-s CF / SLI használata mellett.
- gyorsabb legyen a windows / net / facebook, stb.
- kis fogyasztású gépet építs.HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
SSJmeszes
üzenetére
Teljesen más a megcélzott közönsége a P9X79WS lapnak, mint a Rampage IV Formulának. Szerintem állíts be raktárfigyelőt, mert ezek a ROG lapok népszerűek, biztos lesz ismét belőle hamarosan.
A BF3 Edition csak a bundle játékban különbözik, talán a doboza is más, de maga a lap és a funkcionalitása ekvivalens a mezei verzió azonos dolgaival.
Már csak C2-es 3930K procikat kapni, a C1-es kifutott.HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
Az X79MA-GD45-öt egy MSi versenyen nyertem, nagyon jó kis lap, és úgy halálozott el, hogy a CPU kb. 2-3 centiméterről a sarkával a foglalatba esett és elgörbültek a lábak. A görbülés 4-5 lábat érint, nagyjából vissza is egyengettem, de már nem olyan rugalmas, mint régen, nem ad jó kontaktot. Az azon oldali memóriákkal így hadilábon áll. A túloldali foglalatokba helyezett két modullal mint a kisangyal, úgy működik.
Erre a gari nem terjedne ki akkor sem, ha lenne, de mivel nyeremény, így nincs is rá.
Tudtommal jelenleg ez az egyetlen X79MA-GD45 az országban.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Felrakhatod, de akkor feszültségek, időzítések járulékos állításának szükségessége kerülhet napvilágra.
Egyébként meg felesleges...Cybertrone: X79 lapok esetén nem nagyon találkoztam még túlfeszeléssel, pedig találkoztam szinte az összessel: X79-UD3, UD5 és UD7, P9X79 többféle felszereltséggel, Rampage IV Formula és Extreme, X79A-GD45, GD65 és GD65 (8D), no és a kicsike X79MA-GD45. X79 Extreme3-4-7-9. DX79TO és DX79SI.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Teljesen jó minden auto fesz, ha stabil. Az X79 lapok nem adnak semminek többet a kelleténél, sőt, inkább óvatosan bánnak a feszekkel. Sok memóriamodul esetén kellhet a VCCSA-t és a VTT-t emelni, de ha emelés nélkül is stabil, akkor csak felesleges hőtermelést okoznál vele.
Mos, hogy kvázi belaktad a gépet, energiagazdálkodással, mindennel, van öröm és bódottá?

HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Megkeresed alapórajelen azt a max. feszt, amin stabil, és a hűtésed megbirkózik vele. IBT, Linx, Prime95 segít ebben és a RealTemp.
Beállítod ezt a feszt a BIOS-ban, aztán átállítod szintén a BIOS-ban 125-ös strapre a BCLK-t, és a szorzót 35-re.
Tesztelsz, és szépen, egyesével emeled a szorzót, ha stabil.Más beállítás nem kell.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha kölcsön adod a CPU-d, akkor megmondom meddig lehet felrakni. Ha nem, akkor csak annyit mondok, hogy 4400MHz (eddig "raktad fel" mostanáig) és 5730,9MHz közt (ennyi a mostani világrekord, és nem sok esélyt látok arra, hogy a tied épp jobban menjen ennél).
Ha amúgy nem alapon használod a rendszert, és jobban izgulsz a pénzre, mint a fekete Core i7 matricára, akkor úgy egy 80-100 ropit spórolhattál volna. Mert a 3930K-k a 3MB-tal kevesebb cache miatt átlagban jobban tuningolhatók.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- HP EliteBook 650 G10 15,6" i5 -1335u, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus RP-AC87 AC2600 Wi-Fi range extender
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

rup1u5