-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidus
addikt
válasz
rybka3ctg
üzenetére
Nálam remekül üzemelnek a G.Skill-ek.
(#1598) cyberkind: Én a sajátoméból indulok ki, a G.Skill gyári oldalán jelezve vannak az ajánlott alaplapok. Tekintsd meg a linket.
De az alaplapom gyári oldalán az ajánlott memóriák listájában ia benne vannak a ramjaim.
Tehát ha mind a két lista stimmel mint laikusnak, akkor gond nem lehet. Mivel nálam jelen esetben nincs is. -
Tidus
addikt
válasz
cyberkind
üzenetére
Két teljesen más platform.
A Sandy 3820-at nyúzhatod húzhatod, ez tükröződik az árban is. Erre a platformra(X79) idén várhatók az Ivy E proceszorok is.
Az Ivy 3770K melegedős, és nem éppen tuning barát.
De ha játék akkor 3820 (X79) ---> Asus R.o.G. -
-
Tidus
addikt
válasz
watercooling
üzenetére
Tudom.
De nem tudom hogy milyen tényekről és voltokról írsz, egy szórzózár mentes processzor topikban?
Láttál már X79 biost. -
Tidus
addikt
válasz
watercooling
üzenetére
-
Tidus
addikt
Szerintem sem kell teljes formában az alaplap oldalán megadott ramokat megvenni. De ha nem tudsz választani segítségnek jó a lista.
Én sem ezen lista alapján vettem a ramokat. A G.Skill gyári oldalán láttam hogy az adott ramhoz milyen alaplapokat javasolnak. De mint vissza néztem visszafelé is passzolt a dolog.
(#1128) coonee : Én azzal soha nem foglalkoznák ki mikor és miből, milyen cuccokat vesz. Főleg így ismeretlenbe. Kérdezni és érdeklődni pedig szabad, azért van ez az egész.
-
Tidus
addikt
Azt hogy itt mit írnak csak egy dolog, biztosat a gyártótól. A neten utána lehet nézni, persze annak akit érdekel a téma.
Valószínűleg biztos jobb minőségű chippeket használtak fel a probléma után, viszont a Bios frissítés maradt, amit ezen égető problémával küzdő alaplapok miatt adtak ki, ez azonban szoftveresen nem ad teljeskörű tuning lehetőséget. -
Tidus
addikt
Gondoltam kipróbálom ismét a Sandyt a tegnap kiadott új 1404 R4E Bios-al.
Cinebench 4700 MHz
Cinebench 4800 MHz
Cinebench 4900MHz
Viszont 4900-nél döbbenetesen alacsony a pontszám, Egyelőre lövésem sincs hogy miért. A Bios beállításokat probálom majd finomítani, gondolom túlfesz, v. alulfesz okozhatja. De nagy eltérésre nem gyanakszom mert a Cinebench egyből fagyna.
Valaki esetleg ötlet, tapasztalat?
Egyébbként az 5000MHz-t nem próbáltam, folyt. köv.
OnAir teszt volt, és nagyon meleg ma, azt mutatja a CoreTemp is. -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
A teszt alanyokról, valami hasonlóról.
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Csak a valid és azonnal reset történt. Amúgy egész jó a széria.
Ezeknél a validoknál ha tudok faragni valami értéken akkor a saját elhatározásom és megnyugtatásom végett teszem. Sok értelme igazából nincs.
Az a 4MHz szerintem nem lehet probléma, elég ha így este kinyítod neki az ablakot
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Jó. Szép eredmény 3820-hoz.
Az 1,6 volton nem bírtál még faragni?
Én amikor megvettem a cuccot akkor készítettem egyből, igaz teljesen más potenciálal rendelkező procival(3930), előszőr 1,7 volt-on, aztán sikerült 1,5 volt-ra faragni. De sajnos ez csak valid, léggel.
Erre még nem volt időm, de tervben van.
-
Tidus
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Elméssz egy csavarboltba, felénk van ilyen. Gondolom felétek is . Mondod a méreteket és a darabszámot, aztán adják. Áruházakban csak kiszerelésben tudsz csavarokat és alátéteket venni, ráadásul többszörös áron. Nekem a Ninja felfogatása 120 Ft-ba került, és nem is gondolkodom gyári felfogatást venni. Bár a felfogatás ára nem is lenne elítésre méltó, a konfig össz. bekerüléséhez képest.
Olvasd végig az én módszeremet, minden Scythe tulajnak ajánlom. Megpróbáltam direkt szájbarágósan írni. -
Tidus
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Ha a Mugen 2-hőz nincs felfogatásod, amit gyanítok, akkor tudom javasolni.

Igen, mindkettő Enable, gondolom a Formulánál is.
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ivy. Hát igen, az a 22nano igen csak be van zsúfolva.
Nagyon penge kombónak kell rá kijönni, hogy ezt lecseréljem. Amúgy még eszembe sem jutott ezen gondolkodni, viszont 3960x-en spekulálgatok néha, de pre-tesztes darabot igen csak nehéz belőle beszerezni.
Mert ha már amennyibe kerül, legalább neve legyen a gyereknek.
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Két hónapja van meg a kombó(lap,proci). De házban még nálam sem ment, a hűtés és a mérések miatt.
Még sem adtad el a cuccodat?MegalodonS (#792): A VRM hűtést szívleld meg!
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
És egy ilyen "...gep elore tunningolt,alaplap,proci,ramok,huto..." gép ha osztó szorzó, akkor olcsóbba jön mintha külön külön megvennéd, v. ez már nem is számít.
Mi képpen van előre tuningolva, milyen oprendszerrel, táppal. Ki készítette mivel tesztelte?
Ha a tuningos biosba nem nyúlhatsz bele akkor mi értelme. Miért száll el a garanciád. Ebbe, és az X79 topikokban szinte mindenki tuningol(valamilyen szinten), azoké is elszáll(t)? -
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
A SpeedStep nem elég, a C1E-t is állítani kell vele. Legalább is Rampage IV Extreme-nél.
-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
Ha Disable-ra állítod a két Enable-t( a Turbo Mode-t ne bántsd), akkor 4.5 GHz teljesen stabilan. Igy állandóan a beállított terhelésen megy a gép, terheléstől függetlenül. Természetesen megfelelő bios beállítással.
Ha Enable-n hagyod a fenti link szerint v. Auto-n, akkor visszaáll 12x100-ra, 1,2 GHz-re.
Kikapcsolni csak a tuning eredmények, és a valid miatt érdemes.
Ugyan az a beállítás Enable-n és Disable-n.
(#797) radi8tor1: Addigra áll össze a keret, v. valami új dologra vársz?

-
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
Álmomban sem jutna eszembe, hogy Kingston és Kingmax ramokat vegyek az X79-hez.

-
-
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Én is gondolkodtam sokat a két alaplapon, de ki tudtam sajtolni az extreme árát. Viszont ha az olcsóbb formulát választod, akkor azt a 20k.-t elköltheted másra is. De ha annyi a keret rá, akkor az is bőven jó.
-
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Most veszel, és mit?
Én azt hittem megvetted BMW001 alaplapját. -
Tidus
addikt
válasz
MegalodonS
üzenetére
Mi a gond azzal az Asus lappal, a linkelt oldalon nem látok problémát. Csak a new bios menetét.
Én nem sporolnék annyira a ramokon, mert igazából sokat nem is tudsz, ha valamire valót akarsz venni. Mint ahogy már javasolták, Corsair Vengeance, v. G.Skill RipjawsZ széria.
A többi fajta sem hú de olcsóbb, de ezek tudják a dolgukat. Ha gond lenne az X79-es platformoddal és ezen két fajta valamelyikét használod, akkor a ram problémát kizárhatod!
Amivel ahogy visszaolvasok problémáid vannak. -
Tidus
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
A stabilitási, és kompatibilitási frissítés nem a rendszer összeomlása(fészbuk, jutub lefagy) elkerülésére adták ki. Hanem jelen esetben egy Extrém tuning alaplapról lévén szó, extrém túlhajtás esetén, a körülmények(feszültségek, hőmérséklet) mellett a stabilitás megtartása.
Nem arra készültek amire gondolod.(#724) coonee : Pedig a G.Skill-t kellett volna...
-
Tidus
addikt
A Bios problémát kizárhatod ha letöltöd a legújabbat egy másik géppel, és kicsomagolva feltöltöd egy FAT32-es pendrive-ra, majd felrakod az X79-es Asusra így.
Menni fog a dolog mert nem kell hozzá bekapcsolni a gépet, csak legyen feszültség alatt az alaplap.
Az említett alaplap Bios-át egy hete adták ki, ráadásul stabilitási, és kompatibilitási frissítést tartalmaz. ami neked akár jól is jöhet.
Szóval ha a biosod-al volt a probléma akkor megoldódik, mert kapsz egy új resetelt 1010 Biost. Ha továbbra sem indul a gép akkor alaplapi, v. hardver problémád van. -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Következtetni arra lehet, hogy az egyik legjobb beállítás 4,5Ghz-re 24/7-ben.
Most probálkozom 4,8GHz-re onair-ban, hasonló stabilitásban.
A nitrózás komoly, akkor meg kell beszélni.
Más.
Láttam Unigine Heaven-t is futtattok a tesztek során, nekem is van de ahány beállítást csinálok annyi az eredmény. Van valami átlag beállítás, v. full nehézségi szinten használjátok. -
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Mint jeleztem ma újra pasztázás volt, a proci FPO: L150B490
Egy tesztem már volt az itt felsorolt beállításokkal, ami CineBench 12,82 pts lett.
Most készítettem egy finomított beállítást az álltalad javasolt módosításokkal, és látványos javulás történt a CineBench pontozásban 13,06 pts.
A Biost még nem fríssítettem a 1101-ről a 1202-es biosra.Egyedül a
VTTDDR VOLTAGE CHA, CHB: AUTO
VTTDDR VOLTAGE CHC, CHB: AUTO
beállításokat nem piszkáltam. Jelentőségük? Ramok 2133MHz-n 1,65 Volt beállításon vannak. -
Tidus
addikt
A paramétereket amiket adtam, mint jeleztem teszteltek, de kombináld bele subaruwrc beállítás javaslatait is. Még finomabb lessz a beállítás.
Biost bármikor frissíthetsz, de javaslom az op-renszer, és a driverek telepítése után. Az egész 3 percet vesz igénybe. Ráadásul ha alkalmazod a megadott bios beállításokat akkor el is mentheted azt az új Biosban.
(#660) Klikodesh: Melóra a Xeont kell venni.
Milyen módon húznak egy 8 magos Xeont, ami rendesen otthagy egy 3960X-et?
Nem állítom azt hogy nem lehet, de szorzózáras. De erről már valahol máshol beszéltünk. A módjára lennék kíváncsi, mert a gyári paraméterei be vannak határolva.
-
Tidus
addikt
24/7 beállítás?
BY ALL CORES: 45
BCLK: 100
CPU CLOCK GEN FILTER: AUTO
XTREME TWEAKING: DISABLED
EPU POWER SAVING MODE: DISABLED
EXTREME OV: DISABLED
BCLK SKEW: AUTO
CPU VCORE MANUAL VOLTAGE: 1,325
VTT CPU VOLTAGE: 1,15000
2nd VTT CPU VOLTAGE: 1,15014
CPU VCCSA MANUAL VOLTAGE 1,000
DRAM VOLTAGE CHA, CHB: 1,50
DRAM VOLTAGE CHC, CHD: 1,50
CPU PLL VOLTAGE 1,7625
PCH 1,1 VOLTAGE 1,1000
VTTDDR VOLTAGE CHA, CHB: 0,7500
VTTDDR VOLTAGE CHC, CHD: 0,7500
CPU SPREAD SPECTRUM: DISABLED
PCIE SPREAD SPECTRUM: DISABLED
PCIE CLK SKEW: AUTO
CPU I/O SKEW: -63
CPU I/O DRIVE STRENGHT -63
PCH 1,5V VOLTAGE 1,5000
PCH 1,1vG VOLTAGE 1,0387
LOAD LINE CALIBRATION: HIGH
CPU CURRENT CAPABILITY: 150%
CPU VOLTAGE FREQUENCY: MANUAL
CPU FIXED FREQUENCY: 1000
LOAD LINE CALIBRATION: HIGH
CPU CURRENT CAPABILITY: 150%
CPU VOLTAGE FREQUENCY: MANUAL
CPU FIXED FREQUENCY: 1000
CPU I/O SKEW: AUTO
CPU I/O DRIVE STRENGHT: AUTO
VRM OVER TEMP. PROTECTION: ENABLE
CPU POWER DUTY CONTROL: EXTREME
VCORE MOS VOLTAGE CONTROL: 7VNálam ez a beállítás egész jó, tesztelve lett. de ezekkel a ramokkal.
A ram beállítást te végezd el a ramjaidnak megfelelően, késleltetések nagyon lényegesek.
Viszont már megjelent a 1202-es bios is, a linken még az előző van. ma este frissítés.
Ha kérdéses valami jelezd.(#642) subaruwrc : Holnap megmondom, mert újra pasztázok.
(#639) ZetorGumi: Miért bonyolítod a dolgot, amúgy sem neked szólt a kérdés.
-
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
De ment privi, előbb mint írtam.
Kutyaól a HAF-X, de szét van döntve. Egyelőre nem rakom bele mert igaz hogy nagy, de nehéz benne bütykörészni. Jó helyen van itt az asztalon a cucc, áttekinthetőbb. Bár a feleségem baszogat érte, de had mondja
. -
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Őszintén megvalva nem tudom hogy mire képes a formula nem próbáltam még, így tapasztalatom sincs,
.
Sőt egyelőre még a Rampaget is léggel hajtom. -
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Szerintem nem olyan vészes a külömbség, bár a Rampage is olcsobb itt. Én Rampaget vennék, ha már ennyi pénzt kiadok.
Ment pü... -
Tidus
addikt
válasz
Cybertrone
üzenetére
Formulát is lehet rendelni, mondhatom a legjobb áron 3 év garral, pü.-ben írom hol.
Csak azért mert moderáltak már hasonló állítólagos reklámozás miatt.
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Hát igen, elismerem elég nagy baromság. Sajnos csak átsiklottam a beállításán.
Az más
. Sokat kihajtottam én is a C2-őt, aztán várnom is kellett rá, így hetekbe került mire meglett.(#548) Cybertrone : Akkor lépj be. Ha úgy vesszük mindenki hobbygamer, csak van aki tovább fejleszti magát. Ha olyan a te hozzálllásod is, biztos segít mindenki aki tud, ha kérdezel valamit.
-
Tidus
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Egyelőre semmi kivetni való. A műszeres mérések és a bios adatok is megfelelőek. Az 5GHz körüli droppolás próba még várat magára, a régi biosnál sajnos jelentkezett. Gondolom itt is fog jelentkezni , viszont a mértékére kíváncsi leszek. Mivel az új bios rendszer állandóságot, stabilitást javít.
A 1005-ös biosnál volt(van) olyan tapasztalatom hogy léghűtés tuning 5,1GHz a rendszer stabil, CineBench is lefut. Viszont CPUz-ben a x51(5,1GHz) szorzó visszaáll x12-re(1,2GHz-re), természetesen CPU C1E, és Enhanced Intel SpeedStep Technology Disable-n van. Szerinted?(#542) N_A_S: Értem. Egyébbként csak kikapcsolt állapotban lehet így frissíteni.
-
Tidus
addikt
Mivel jobb a 1005, mint a 1101. Valamit észleltél?
(#537) PIT888:Árban képtelenség kihozni, nézzél utánna mi mennyibe kerül. Nálam is 1366-ról volt a váltás, ram proci alaplap. A ramokat is le kell cserélni x79-hez nem dukál a 6giga x58-as. Olyan 200k. körül nyugodan számoljál amit hozzá kell dobnod az X58 árához ha eladtad, és ez a minimum. Gondolom Rampage IV-et akarsz, és nem i7 3920-at. Viszont ram ügyileg be leszel határolva.
Szóval komoly elhatározás, döntés , és mérlegelés kérdése a dolog. -
Tidus
addikt
Tegnap feltettem az "új" Biost. Ez az USB Bios Flashback egy élmény, egyszerűen nem lehet hibázni. Ha pedig van szünetmentes akkor az áramszünet sem lényeg.
Egyre jobban tetszik ez a Rampage Bios, szeretem
.Erről:

Erre:

A 1005 Bios-t hagytam a Bios 2-ön, az új 1101 Bios-t pedig frissítettem a Bios 1-re. Egyelőre a hasonlítás végett van így.
-
Tidus
addikt
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Szóval.
Az összeszerelés után én is szívtam néhány órát, mivel előzőleg nem telepítettem egy szűz Win 7-et, aztán meg a biossal. De sikerült stabillá tenni.
Ma délelőtt Bios szöszmöszt tartottam, és kezd egyre barátságosabb lenni, a kezdeti nehézségek után.
Újdonság volt az értékek számszerinti megadása minden érték külön mentése, na és a bootolás.
Komolyabb ereddményeket egyelőre nem erőltettem, mert léghűtésemre rásegít a lakás fűtése is. A teraszra pedig nem volt kedvem ki cuccolni.
Egy problémát viszont nem tudtam megoldani, csináltam egy Validot, de mint látszik a nevem, lemaradt róla. Ezért meg akartam csinálni mégegyszer, ami ment is volna de a CPUz, és a CoreTemp is visszaált 1583MHz kőrnyékére. Lehet hogy nevetséges de jó néhány órát eltöltöttem ezzel a problémával amit nem tudtam megoldani.
Szóval hol és hogyan lehet beállítani a Biost hogy állandóan a valós értékeket mutassa.
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
A ramokra várok, a Hardverkernél azt mondták , ma átvehetem. A gép is össze van szerelve, a hűtő felfogatást is megoldottam.
Viszont délután megyek dolgozni, nem kéne de behívtak,
.
Ráadásul az öcsém felhívott, hogy tegnap este véletlenül leejtette
a C.F.-ből az egyik Giga 5830-as VGA-mat, szóltam neki hozza vissza. Természetesen R.I.P.
.
Kölcsön adtam neki még összeáll az X79. Jelenleg egy AMD K6 II. retrón nyomulok.
Amint tudok jelentkezem. -
Tidus
addikt
válasz
Djroberto
üzenetére
A hétvégén gondolkodtam hogy 1600MHz-nél több kellene, de az árral sem akartam elszállni.
Rendeltem az 1600-os modulokat amikre várni kellett volna, és láttam van 2133-as is. Telefonon rákérdeztem és jelezték hogy egy darab van nekik, rá is bólintottam. Holnap már nálam lesznek.
Olcsóbban sehol sem láttam, még külföldön sem, ráadásul rendelésre van minden hol.Megoldottam a felfogatást az 1366os felfogatóval, átalakítani nem kellett semmit, csak leleményességre volt szükség, és jones965 ötletére.
Közlök róla képeket is majd.Fórumban nem reklámozunk.
[ Módosította: jones965 ]
-
Tidus
addikt
válasz
jones965
üzenetére

Csak ilyen LGA1366-os felfogatásom van, amit semmi átalakítással és csavarral nem tudok rátenni a Rampage lapra. (Bár te lehet hogy megoldanád mint Modder.)
A Ninját rátettem az alaplap foglalatvédőjére és egy fél órát nézegettem, hogy mit tudnák csinálni vele, de nem jutottam semmire.
A lyukak jó helyen vannak, csak a lefogatás négy karja eléri a CPU lefogató fémtok négy sarkát.Azt hiszem megoldom a kérdést, szerinted milyen hosszú M4-es csavart szerezzek be?
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Bakker, én sem tudtam volna nyugodtan aludni.
CPU alaplapi tápkábelek rendben?
BIOS-nak kezdésből Clear CMOS
Megpróbálnám indítás után a GO BUTTON-t, majd nyomák neki egy Q RESET-et.
Hasolítsd az összeszerelésedet a felhasználói könyvben írtakhoz.Ha bejelentkezik olyan ember is akinek működik a gépe, az valószínűleg több ötletet tud adni, mást nem akkor megadja az ő alaplapi paramétereit
-
Tidus
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ez az összeszerelés mizéria még várat rám is. A G.Skill ramokra várok.
Ez a 28-as post code a felhasználói könyvben sem szerepel.
Szedd szét, majd rakd vissza újra az alkatrészeket, proci(lábak?), ram, vga, kábelek.
Én még AMD-vel jártam így, aztán az újbóli szerelés után jó lett.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4472
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4680
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- iKing.hu Realme 14 Pro+ Pearl White 512GB használt karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.
.
.
.
rup1u5