-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Tud nekem infót adni valaki, hogy mennyit fogyaszt W ban egy 3930K 1,325V on 4.5Hgz n használt proci?
Érdekelne az üresjárat fogyasztása is meg a terhelt is.. persze, játék alatt és ne abnormális programok alatt. -
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Skacok. Mivel teszteljem a CPU t és mennyit kell járassam az adott programot, hogy azt mondhassam, na ez most már tényleg stabil.
Köszönöm válaszotok!
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Mit is kell belőni, hogy visszavegye az órajelet, ha nincs használatban a gép?
Köszi a segítséget!
-
SSJmeszes
senior tag
Nos sikerült egyébként elérnem normál hővel a @4,8Ghz t 1,415V al.

De nem is ezért írtam, csak egy kis fejlemény aki várta a 8 magos SBE t!
"
Az Intel 2011-ben piacra dobott Sandy Bridge-E sorozatú processzorai, amelyek LGA-2011-es processzorfoglalatba illeszkednek, 32 nm-es csíkszélességgel készülnek. Noha a processzorok ugyanarra a lapkára épülnek, mint Xeon E5-ös sorozatú társaik, az asztali szegmensbe szánt modelleknél mégsem érhető el az összes fizikailag rendelkezésre álló processzormag, illetve gyorsítótár. Maga a Sandy Bridge-E lapka fizikailag 8 processzormagot és 20 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz, ám ezekből az asztali szegmensbe szánt Core i7-es processzorok esetében csak maximum 6 processzormag, illetve maximum 15 MB-nyi harmadszintű gyorsítótár érhető el, szemben a Xeon E5-ös sorozat tagjaival, amelyeknél találkozhatunk 8 processzormagot és 20 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárat kínáló modellel.A jelek szerint ez a gyakorlat a jövőben is megmarad, azaz a jövőre érkező Ivy Bridge-E alapú asztali Core i7-es processzorok – amelyek továbbra is LGA-2011-es CPU foglalatba illeszkednek majd – szintén maximum 15 MB-nyi harmadszintű gyorsítótárral, illetve maximum hat processzormaggal rendelkezhetnek. Ez lehet, hogy sokak számára rossz hír, viszont jó hír, hogy az új processzorok BIOS frissítés után használhatóak lesznek a jelenleg is forgalomban lévő X79-es alaplapokkal.
Maguk az Ivy Bridge-E processzorok PCI Express 3.0-s szabvány köré épülő PCI Express vezérlővel érkeznek és elődeikhez képes magasabb teljesítményt kínálnak, azaz órajelenként több művelet elvégzésére lesznek képesek. Az új központi egységek magasabb órajelen üzemelnek majd, mint elődeik, sőt, magasabb órajelen üzemelő memóriamodulokat is támogatni fognak. Az Ivy Bridge-E alapú LGA-2011-es processzorok természetesen 22 nm-es csíkszélességgel készülnek majd.
Az újdonságok megjelenésére a jelenlegi tervek szerint a következő év harmadik negyedévében kerülhet sor.
"
-
SSJmeszes
senior tag
-
SSJmeszes
senior tag
Ez a nagy tuningosoknak szól.
Ti is szoftveresen szoktátok tuningolni a CPU -t?
Hogy ne kelljen ki be lépkedni BIOS és Windows közt?
Gondolok itt az AI Suite II tuningolásra. Teljesen megbízható a dolog? -
SSJmeszes
senior tag
válasz
peterm711
üzenetére
Igen, 04ahgy említette.
Ez amolyan költői kérdés volt! AMD nél nem emlékszem ekkora ugrálásra, pedig ott is HIGH on volt a LLC!:-/
Egyébként HIGH on van! Vegyem le mediumra? Bár végül is nem katasztrófa, mert így mértem a 80°C. Tehát az még jó. 1,340V már kevés volt 1,345már ment emlékeim szerint, de azért hagytam neki egy kis pluszt inkább! -
SSJmeszes
senior tag

1,35V az alja a 4600mhz nak és a normálisnak mondható hőnek!
Ezt szerintem így is hagyom!
Viszont ami akkor is nagyon zavar valamiért az, hogy a BIOS ban beállítom az 1,35V ot akkor tesztelés közben miért ugrál a beállított fesz fölé +0,035V ot? Ez is adhat neki + hőt bőven.. Nem értem. -
SSJmeszes
senior tag
Mennyi időt fusson a tesztprogram, hogy kiderüljön, hogy stabil?
-
SSJmeszes
senior tag
Már beírtam hajnalba csak az oldal baszta elküldeni!....
Nos tehát az egyik ram modul a hibás!
2 perc után dobta a piros listát! Még, jó, hogy nem kapcsoltam ki hamarabb a monitort!
Mert még láttam!
Kivettem. Még egyszer vissza a biztonság kedvéért és ugyan úgy dobta a hibát! Tehát jöhet a futár érte!
Neked meg a sok segítséget!
Egyébként nagyon tervezem, hogy levizezem a procit! De nem döntöttem még el! Eléggé melegszik így 1,4V 4600mhz n a cucc!:-/ 88°C már a real temp is az utolsó magra LOG ot ír!:-/ -
SSJmeszes
senior tag
Na 2 modul tesztelve! Ami jó is!
Most betettem mind kettő memtestes modult. És a linx sem dob hibát!
Este/hajnalban folyt köv!
-
SSJmeszes
senior tag
Jó csak ehhez idő is kell..
Úgy döntöttem tegnap elkezdem. Éjszakánként!
Ezek szerint hibás valamelyik! Tehát, ha most ugyan ilyen időre elindítom elég valószínű, hogy jelentkezni fog nem igaz? Mert így még elég jó lenne, hogy elég lenne neki kb 6-7 óra! Ha most beadta, ezután is beadta ennyi időn belül nem? Legalábbis ebben reménykedem.És itt jön egy baki!
Hogy amikor a gariig eljutok, akkor szívás lesz mert ugye 2x(2x4GB) modulom van!
Ez kicsit már össze van keveredve! Nem tudom, hogy melyik ram melyikkel párosul egy dobozban!:-/
-
SSJmeszes
senior tag
No az első teszt le is ment!
23:00 tól 05:00 ig ment! piros lista! Tehát nem jó valami!
Jöhet az egyenkénti tesztelés! Most azért kell imádkozzak, hogy nehogy az alaplap ram foglalat legyen hibás mert az még nagyon hiányozni fog!...u.i: Mindegy melyik foglalatba rakom a ramot az egyenként tesztelésnél?
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Amikor raktam össze a konfigot és pasztáztam a CPU-t! Láttam rajta egy kis lyukat!
Azt mit szolgál? És baj e, ha abba a kis lyukba bele megy a paszta? AMD nél eddig ilyet nem láttam, így nem tudom mi is az! -
SSJmeszes
senior tag
Nem nem futtattam valóban! De nem is szeretném járatni a gépet éjt nappal.
Ne zabáljon már, ha nem vagyok itthon. Ezért volna egy közeli hozzáértő szaki aki napi szinten foglalkozik ilyenekkel egy kis pénz ellenében.Csak közben leírom már ne e van valami vállalkozó szellemű ember. Csongrád megye - Hódmezővásárhelyi vagyok.
-
SSJmeszes
senior tag
Renderelés közben kékhalál az proci lesz vagy ram?
-
SSJmeszes
senior tag
Ez valami vicc lehet szerintem!

Tehát beküldtem biztonság kedvéért a Load Optimized et 2x is!
Semmi mást nem csináltam sehol, csak annyit, hogy az XMP Profilt bekapcsoltam!
És továbbra is bedobja a hibát!Tehát akkor nem tudom mi lehet a gond!
Lehet a BIOS?!Mivel 1005 ös biosom volt rajta, ennek hatására ( *If the BIOS version is 1404 or older, please install the converter first before you update the BIOS. ) Rampage-IV-Formula-CAP-Converter ezt telepítettem fel! És ez magától megcsinálta 2105 ig! Sajnos mivel nincs tulajdonomban USB, így windows on belül telepítettem fel a BIOS-t! De úgy tudom ezzel nagy probléma nem lenne!
Lehetséges, hogy itt babrálódhatott be valami?
-
SSJmeszes
senior tag
Remélem nálatok is lejátsza.
Egyik havernál lejátsza, de nálam nem!
Minden videót csak ezt nem! -
SSJmeszes
senior tag
Sikerült beállítani az XMP t, hogy ténylegesen az adja be magától mindent!
Viszont beszéljen helyettem a videó!Megnéztem 1,35-1,4V on a 4000mhz t ugyan úgy elbukik a linx 20-21 perc után.
De érdekes, hogy volt mikor 4500mhz n is végig ment a teszt.. Ezt nem értem.
Reméltem találsz valami hibát a biosban ami mégsem jó és segíthet.u.i.: áhhhh.. véletlen csak elküldtem a postot! Bocs. Mindjárt jön a BIOS videó.
-
SSJmeszes
senior tag
Szia!
XMP vel beállítva akkor sem jó.
Tehát XMP @ 1333Mhz, és az időzítések 9,9,9,24 2T De az érdekes, hogy a többi időzítéses beállítás átállítódik, csak ez nem amit leírtam fentebb. Nem értem. Legszívesebben oda adnám egy jó hozzáértő kezekbe nézze át az egészet. Csak hát mindenki PESTEN él!
De én manuálisan oda adtam neki az 1600 on auto feszt adva 1.65V, az ígért 1,50V helyett!
VCCSA, VTT 1,2V adtam neki, ahogy írtad is.
-----Viszont amin sikerült elérnem a stabil 30percet az.
VCCSA: 1,3V
VTT: 1,2VManuál freki, és időzítés CL8, és feszültség 1,65V!
De, én nem nagyon merek betyárkodni ebben a kategóriában a feszültséggel. Az az 1,3V az sok neki? És van egy olyan, hogy 2nd VCCSA azt is emeljem vagy elég a síma VCCSA-t?
-
SSJmeszes
senior tag
Igazából memot nem még szándékomban sem ált tuningolni.
Tehát amit tud a memo az alapban 8-8-8-24 1,5V 1600mhz Corsair Dominator platinum.
De biosban valamiért 9-9-9-24 van eleve beállítva!
És alapból 1333 indul!:-/ Itt kavarodhatott valami össze szerintem de nagyon.. de majd jobban ráfekszek és meglesz az. Csak türelem kell hozzá!
-
SSJmeszes
senior tag
Na úgy néz ki, hogy valami a rambo beállításoknál nem oké! Leraktam 1600 ról 1333 ra és végig ment a teszt full rammal 30 perces teszt! Máskor 1600mhz nél eldobta 20-25 perc közt!
@tomic: 3930K! Tudom ne folytasd, ha azt akarod mondani, hogy nálam nem oké valami. Még ismerkedek ezzel az intel cuccal! Nézzétek el nekem!

-
SSJmeszes
senior tag
Csak úgy kíváncsiságból, mert most már tényleg aggasztó a dolog!
1,3V 3200Mhz Legmelegebb mag 66°C mért a real temp!
És továbbra is eldobja a linX 25 perc alatt!Valami nagyon kópé itt!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
eXLusiVeee
üzenetére
Szerintem I7 AMD kombó sem rossz abszolút!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
eXLusiVeee
üzenetére
a maxnak. nekem volt hogy lement 32 re is. Ami már nagyon zavaró tudott lenni. Bf3 ban a folyamatos 60FPS a jó.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
eXLusiVeee
üzenetére
Akkor mérj egy Strike at karkandot 64 fővel!

-
SSJmeszes
senior tag
Ha minden igaz, akkor jól kellene feküdnie! Mindig fokozatosan átlóban\húztam meg a csavarokat is, mikor ráraktam a H100 at! Alaplapról nem kellett a lefogatón semmit se piszkálni igaz? Paszta MX2, próbáltam nem túl vastagon felhordani.
De szerinted is vinnie kellene 1,3V nak a 4GHz t nem? Legalábbis illene szerintem.
-
SSJmeszes
senior tag
Bocs az új postért. De ez már tényleg nagyon érdekes, mert megint eldobta 21 m 25 s alatt. Szerintem 1,3V on lazán vinni kellene a 4Ghz t. Legalábbis az eddig látott tesztekből ezt szűrtem le.
Tehát 1,3V @4000mhz, max: 59°C!!
Valami beállítás vagy valami mégsem jó?
Esetleg ram? Pedig az XMP ből van beállítva!
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Sziasztok!
Na átnéztem a biost, jó ég mennyi beállítás!

Tehát az internethez fordultam.És ez szerint állítottam be!
Egy két dolgot nem értek. Az inteleknél ez normális dolog? Bár szerintem nem!
Tehát IBT, Linx, Prime teszt közben visszaveszi a feszt és az órajelet! Ez gondolom nem jó!
Azt sem értem, hogy BIOS ban beállítok 1,35V ot Akkot mit keres 1,4V nál? Volt egyszer, hogy 1,45V nál vettem észre, mondom ez mit csinál? Aztán ki kapcsolt magától a gép. Össze vissza ingázik a fesz is!:-/ 1,36-1,4V közt!
@4500mhz, max 80- 3-4-5°C!
Remélem segítetek engem a jó út felé terelni!
Köszönöm!Ez az első intelem! AMD nem volt ennyire részletezve.
-
SSJmeszes
senior tag
Na ezennel bélepek a klubba!

Viszont máris belebotlottam egy hibába.. A rendszer nem látja a második VGA mat! Természetesen driver + cap fel van téve! Ami az alaplapon van 4 kapcsoló az mind On van!
Ugye nem azt akarjátok mondani, hogy a molex csatira is kell dugnom, mert akkor hanyatt esek!
-
SSJmeszes
senior tag
Köszönöm!
Remélem azért, hogy egy Fx 8120 után minden téren előrelépés lett ez a döntésem!
Mint játék, mint programilag gyorsabb lesz. Legalábbis mindenki váltig állítja, hogy így lesz. Legalábbis eddig így volt, lehet azóta meggondolták magukat, hogy mégsem leszek előrébb!:-/"-haver / szomszéd Pistike előtt dicsekedni"
Ez csak úgy megjegyzem, hogy ez nem én vagyok egyáltalán!

Nem szoktam dicsekedni, mert minek? Csak egy számítógép, nincs mivel..Fogyasztásilag, szerintem sokkal többet nem fogyaszt. Ha csak a TDP -t is nézzük!
FX 125W, Szandy: 130W Tudom, ez tuningnál nem lényeg. Csak úgy felhoztam, hogy önmagában szerintem talán nem eszik többet mint a mostani FX em.
-
SSJmeszes
senior tag
válasz
watercooling
üzenetére
Tehát az árához képest az LGA 2011 nem nyújtotta azt amit vártál?

Mi volt a cél? -
SSJmeszes
senior tag
válasz
watercooling
üzenetére
Csak érdeklődnék, hogy valami nem tetszett rajta? Vagy miért adsz túl rajta?
-
SSJmeszes
senior tag
P9x79WS Van olyan jó mint a Formula?
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, eljött az én időm!
De 1-2 kérdést felszeretnék nektek tenni!
Ez a BF3 Edition Lap ez semmiben nem különbözik az eredetitől, csak annyiban, hogy adnak hozzá egy kunpont is és kész? Gondolom igen, de biztos ami biztos megkérdem! ipon ban pont ma fogyott el az alap ebből a lapból!:-/ Hát persze!

És a másik kérdés az lenne, hogy amit iponban árulnap 3930K t az C2 es már mind?
Köszönöm válaszotokat!
-
SSJmeszes
senior tag
Sziaztok!
Azt hiszem lassan belépek én is a gazdad csapatba egy 3930K val!
De, csak lenne egy kérdésem!
Szerintetek a jövőt nézve érdemesebb ebbe belefektetni (2-3év) vagy egy mondjuk 2700K?
Tehát pl arra gondolok, hogy a jövőben sokkal több haszna lesz programok, játékokban egy 6 magos CPU nak mint egy 4 magosnak?Bocs, ha túl nagy hülyeségnek tűnik a kérdés! ( én személy szerint, úgy gondolom, hogy a jövőben több magra jobban ráfeküdnek ! Igaz ezt alátámasztani nem tudom.)
Ti mit gondoltok erről?
-
SSJmeszes
senior tag

Konkrétabban én erre gondoltam. Ezt tomic linkelte ide be!
-
SSJmeszes
senior tag
Értem. Akkor úgy lesz. Egyszerre a nagy dolgokat.
A hűtőt és a ramot azrért lehet megveszem előre. Azokat beletudom tenni a mostani konfigba is tesztelni is akar.Szerintetek egy 3930K val meddig lehet kihúzni? 2 évig még azért elég nem?
Játékra és Grafikázni használnám. -
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Ti, hogy vagytok ezzel?
Megvehetem darabonként az alkatrészeket vagy inkább egybe? Mert a konfigból kb csak Szept.-Okt. ben lesz valami. Én most kinéztem egy lapot ami nem más mint egy ASUS Rampage IV Formula! Most még van, később lehet nem lesz, vagy később lehet lesz jobb választás is. Bár igaz így megnézve ez elég OFF lesz itt!
Sorry.
Új hozzászólás Aktív témák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Samsung kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hivatalos a Poco X8 Pro Max gigantikus akkukapacitása
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Futárcégek
- Epson nyomtatók
- Lightyear - befektetési app
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B360 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Cooler Master MasterboxTD500 FSP 650W
- Lenovo L13 G4 Core i5-1335U 10 mag 12 szál 16Gb Ram 256Gb NVMe Touch Boltból Számlával Garanciával
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- Számítógép - Gamer PC! Csere-Beszámítás! R5 5600G / RTX 4060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- MSI Gaming Thin 15 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4060 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Minden videót csak ezt nem!

rup1u5