-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Nem tudom, nekem a 4x8GB G.Skill 2133-on megy már kb azóta mióta megvan, hiba nélkül.
2400-asok, lehet azt is tudná a lap, sőt, de nem látom értelmét. Azért a QC magas órajelen rendesen terheli az IMC-t.
De esetedbe a RAM-on múlik, hogy mennyit tud. Ha nekem megy a QC 2133, akkor neked is tud a lap legalább ennyit.
-
Pubszon
veterán
Nekem Extreme 6 szolgál már 3 éve mikor is egy villám tarolt otthon.
-
Pubszon
veterán
Na, akkor mondom én mit vettem és mennyiért.
2.5 éve, 500EUR (~150.000Ft)!Alaplap: ASRock X79 Extreme6
CPU: i7-4930K
CPU hűtő: be quiet! Dark Rock 3
RAM: 6x8GB 1600MHz DDR3 Crucial
VGA: Palit GeForce® GTX 750 StormX 2GB
Ház: Thermaltake Commander MS-I
Táp: be quiet! Pure Power L8 500W
SSD: Samsung 840 EVO 250GBLap, CPU és cooler maradt, jelenleg is ezt használom. Csak a cooler jelenleg 10k használtan kb.
Ekkor volt egy ilyen RAM modul 11k használtan, VGA 20-ért ment el, ház+táp pedig egy hibás gépként.
Tehát ami megmaradt, még ma sem sok érte amennyibe került. Kb 40k-ba volt lap+CPU+cooler trió.
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Nem próbáltam, mert én is akartam venni de mindenhol csak azt találtam, hogy nem bootol.
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Mennek, de nem bootolnak. Többnyire.
-
Pubszon
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Külföldön van, de nem éri meg.
-
Pubszon
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
-
Pubszon
veterán
HP Z420-ban egy E5-1620-at lehet tuningolni?
Vagy ezek a lapok nem támogatják? -
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Kisebb feszen nem megy el stabilan?
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére

Én inkább beállítanák egy bizonyos órajelet, mondjuk 3.6GHz-et és az ahhoz elegendő legalacsonyabb feszültséget.
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
1-2 fokot talán nyernél vele, de inkább az a baj, hogy az a hűtő nagyon kevés neki.
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Ez érthető, de amíg a hőmérsékletek nem emelkednek, ergó jó a pasztázás addig ne szerelgesd feleslegesen.

-
Pubszon
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Az Ivy-E az forrasztott.
-
Pubszon
veterán
Elhiszem, de nekem nem ér meg +300MHz-et az, hogy forrósodjon és 100W-al többet fogyasszon.
Pláne nem cserélnék ezért platformot.
Egyébként lehet más lapon is melegszik hasonlóan, csak épp nincs szenzor ami mutassa.Ha lenne rá időm és energiám, akkor lehet én is foglalkoznék vele jobban, de így még a nyári nagy melegben sincs vele gond.

-
Pubszon
veterán
válasz
OgreImre
üzenetére
40K pótlást szerintem simán megér!
Én 3770K-ról (4.4GHz) váltottam 4930K-ra (4.2GHz) és így is érezhető volt a sebesség különbség.
Esetedben is ugyan az az architektúra, csak 4C/4T helyett lesz 6C/12T ami jelentős többlet.
Ráadásul még rengeteg extrát fogsz vele kapni.Van pár szintetikus Aida64 tesztem a két konfigomról ha érdekel.
-
Pubszon
veterán
-
Pubszon
veterán
Nekem van egy kis Samsung U70 7"-os USB-s monitorom, mely tökéletesen elég lenne nekem is monitorozásra, de kicsit problémás sajnos.
Majd beizzítom megint, meglátom milyen most, mert vagy 2 éve próbáltam utoljára.
Direkt erre vettem pedig.
Ha más nem, akkor a HTPC-re kötöm képkeretnek...
-
Pubszon
veterán
Egy saját felvétel még a BF5 alfából.
Nem gond a 4930K-nak a GTX1080.
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Még ha nem is sokkal gyorsabb, de valamennyire az, akkor is modernebb, időtállóbb és újabb.
Attól is függ, mennyit kell pótolnod.
Ha nem kell ráfizetned, akkor megéri a cserét szerintem.
MOD: Nekem is ilyen ASRock lapom van.

-
Pubszon
veterán
Ez a videó nem érhető el.
WTF?!
-
Pubszon
veterán
válasz
perfegor17
üzenetére
Végre valaki, akinek ugyan ilyen lapja van!

Én már túlestem azon, hogy nézzem a VRM hőfokot.
Szerintem nem érdemes vele foglalkozni, le voltak azok tesztelve gyárilag. -
Pubszon
veterán
Ilyenkor probáld a JEDEC szabvány szerint beállítani a RAM-okat és úgy tesztelni.
Ugye a JEDEC szabványtól magasabb órajel tuningnak számít és senki nem garantálja a hibátlan működést.
Az a biztos, ha beállítasz 1333@CL9-et és úgy teszteled. Szerintem a 8x8GB sok a memória vezérlőnek. -
Pubszon
veterán
válasz
G**@**B**!
üzenetére
Mind forrasztott.
Bizonyos esetekben illetve később számíthat a PCI express 2.0 kisebb sávszélessége. Jelenleg kevés a hátránya. -
Pubszon
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
I7-el is megy az ECC RAM, csak az ECC funkció nem.
-
Pubszon
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Valahogy váltani kellett nem?

Desktop vonalon is ekkor volt a váltás. -
Pubszon
veterán
válasz
Ganz-[HUN]
üzenetére
Igen.
-
Pubszon
veterán
Mondjuk ennek így nem sok értelme van. Használd alap beállításon offsetel alulfeszelve.
Ha nem kell az erő, úgy is ilyen órajelen megy, ha kell akkor pedig magasabb órajelen. Úgy is akkor fogyaszt többet ha pörgeted.Nekem 4.2Ghz offsetel megy, ami idle 1.2Ghz 0.9V.
Alap órajelen lejjebb lehetne menni a feszültséggel. -
Pubszon
veterán
válasz
Skeleton01
üzenetére
Szerintem brutál sok az a fesz 4.2-n.
Nekem 1.22V kell a 4930K-nak szintén 4.2GHz-en.
Jó hogy újabb, de 6 magos, illetve a LGA1155 vonalon sem volt nagy különbség a Sandy és Ivy között feszültség terén.
0.1V-ot csökkenthetsz szerintem.Szerintem bármit kihajt FHD-ben. Amit nem, azt más CPU sem.

-
Pubszon
veterán
válasz
Skeleton01
üzenetére
Úgy tudom, hogy a 125-ös strap miatt van.
42x100-on mennének az energiagazdálkodásos dolgok. -
Pubszon
veterán
Ehhez hasonló adapterrel használ valamelyikőtök NVME SSD-t X79-be?
Minden rendesen működik? -
Pubszon
veterán
válasz
kovab0de
üzenetére
Léggel hűtöm, konkrétan egy be quiet! Dark Rock 3. Nagyon jó hűtő, baromi csendes ventilátorral (a világ egyik legjobbja).
A Frostbite 3 motor lazán kezel 16 szálat, ezt és is tapasztalom a BF1 alatt.
Mondjuk te is jobban járnál inkább 4.2GHz 6C/12T-el mint 3.6GHz 8C/16T-el, a PUBG-hez hasonló alkalmazások miatt.
Összteljesítményben lehet így is lassabb picit az enyém, de cserébe gyorsabb egy szálon.Nekem így megy, számomra nem éri meg tovább húzni.

-
Pubszon
veterán
Vehettem volna ma egy xeon e5 2620-at egy Asus P9X79-el. 40 € volt...

Kicsi lekéstem, de legalább nem adta el.
-
Pubszon
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ha 10 évig max 4 magosak voltak desktop vonalon, most váltottak 6 magra, akkor fél éven belül 8 magra? Vicc. Mondjuk a 8700k is vicc 140 ezerért.
-
Pubszon
veterán
Hetek óta használom a CPU-t 1.2V-al "stabilan", semmilyen játék alatt nem volt gond, de most szembesültem vele, hogy videó konvertálás alatt elhasal.

Most visszavettem 4.1GHz-re 1.2V-al, majd adok neki, szerintem 1.23V elég lesz neki 4.2-re.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Motoros topic
- Yettel topik
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Gamepad
- Nintendo Switch 2
- Forradalomi előrelépésként jellemzi az NVIDIA a DLSS 5-öt
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4389, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 268 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest