-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
A gőzölés a nagy bojlerből megy, következésképp lassan, de folyamatosan abban is cserélődik a víz. Sajnos SiD-nek nincs igaza: rendszeres kapucsínózás mellett nem lágyul ki a bojler vize. De ha kilágyul is közben, lerakódik a vízkő. Tisztított vízzel, vagy Nordával kell etetni.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
And06
aktív tag
izre előtte is jó volt, de igy nem szőkül ki a vége. ezáltal brutál testes, és a crema is hibátlan.
ha a ml/sec beállitás jó, de kiszőkül idő előtt, akkor szerintem jó ötlet túladagolni(és utánállitani az őrlőnek) (ha nem friss és azért szőkül, akkor mindegy mit csinálsz) -
zolnagy
őstag
Ez egy 1,0 mm2-es kábel. PC-hez sztem kisebbet használnak, bár nagyobb telj. tápokhoz ott sem lehetetlen ez a keresztmetszet. De szívesen elküldöm, ha gondolod.
QM: szal az Expolys akkor nem jó. Lehet megpróbálom egy csapágy boltban, ahogy csiga írta.
Amúgy nekem is kevésnek tűnt az az 51 mm, én inkább 52-t mértem. -
zolnagy
őstag
Még egy picit azért én is nyúznám a QM-et. Rendeltem bele tömítéseket a Kaffezentrale oldalról. Meg 1-es és 2-es szűrőt is, mert 20 EUR alatt nem lehetett rendelni.
De formára nagyon bejön a gép, igazi szépségAz alatt a rövid idő alatt mondjuk még nem jöttem rá a robusztás kávé készítésére vele, mindegyik megégett, de remélem hamarosan újra tudom folytatni (addig Brikka forever)
Illetve van egy kisssé fura mellékíze a kávéknak a Gaggiahoz viszonyítva. Tudom, hogy a háromjáratú a víztartályba köp, de ezt ideiglesen áthidaltam egy külön pohárral a tartályban, de mégis van valami más íze.A gőzét kipróbáltam, tényleg brutál a Gaggiahoz képest, ezért is szoknom kell, de meglesz az, úgy érzem.
-
-
Toobee
veterán
Nagyjából 10 perce találtam el a tényleges igényeit. Mikor jöttél, annyira fel volt fűtve a gép, hogy esélye sem volt szegénynek. Egy Nobel-díj simán járt volna az előző shotért. 20 perc után kezdtem el szüttyögni a méricskéléssel. 19 gramm, La Scala duplaszűrő és zárt, két kifolyós kar. Az végig fent volt szűrővel együtt (egy picit hűtöttem rajta, mielőtt beleőröltem volna a kávét, mert túl forrónak találtam). Lövésem sincs, hogy hol áll most az Ascaso, az Etióp beállításaihoz nem nyúltam, úgy voltam vele, hogy lesz amilyen lesz, délután úgyis azt iszom már, egy húzásért nem tekergetem el. Na, szóval egy kis fogpiszkálózás után ráálltam a tamperre, 15-30 milliámtrillió kg-mal. Kar fel, pacsa nélkül. Olyan dupla risztrettó jött le belőle, hogy azonnal akartam inni még egyet, de meg kell tanulnom uralkodnom a szenvedélyem felett, ugyanis ebből az Etiópból 3 nap alatt elment 20 deka.
Ps.: jóféle szivar utóíze van így 10-15 perc távlatából, azt meg szerencsére csípem. Egy ilyet lőnöm kell neked valamikor Parci, hogy visszatérhess a robusztások közé
[ Szerkesztve ]
https://barbieripnk.hu/
-
ronin s8
senior tag
Hát én eddig aszittem, jól tűröm a robit, de most dobtam ki egy 20/80-as Carraro-t, és éppen egy 70/30-as Hausbrandt-ot iszogatok, ami ugyan sokkal jobb, de én már beleérzem ebbe is a robustát.
Ha igaz, Paljoc Java Mix-e 15% lehet, ez még belefér.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
bbuffy
senior tag
Nem. Mihez képest? Amit két hete produkáltam ahhoz igen. Majd lesz jobb is. Egyenlőre a magyar népmesék motivum még távoli...
Eddig nem foglalkoztam a mintákkal, ez most jön. Gondolom mások egyből holland tulipánt öntöttek. :-)))[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
And06
aktív tag
igen arra gondoltam (vagy ha talál valami más hasonlót akkor arra). nekem mind1 lenne, mert itt egyáltalán nem vizkövesedik a csapoviztől, mégis forrásvizzel használom. napi 2 duplával pont egy másfeles flakon fogy el hetente (0 cappuccino mellett), ez még nem olyan nagy költség!
-
Toobee
veterán
Nordából ment? Nem tudom, hogy mennyire szólt most bele az ízbe, ez volt az első húzásom belőle, de a keverékem is egyszeri és megismételhetetlen (legalábbis még nem rendelek újra). Az a baj, hogy a Sidamo-t is olyan rég kóstoltam már, hogy csak halványan él az emlékeimben. Innen meg nem mondanám, hogy Norda vs. Old Boy ioncserélt. Lehet, hogy majd csinálok egy oda vissza váltást, ha éppen lesz hangulatom hozzá. Miért ne lenne, elvégre hobbi, vagy mi a szösz...
https://barbieripnk.hu/
-
ronin s8
senior tag
Olaj mellett azért van benne vagy 70 valahány ízképző vegyület is
Ezek közül párat máshogy köt meg a Norda, és máshogy a csapvíz. Az ásványi anyagokkal érintkezésbe lépő vegyületeknél is valami olyasmi lehet, mint a "hordó bor - pohár szennyvíz" esetében. Az erdmény majdnem mindig kesernyés valami. Az espressso esetében az amúgy is jelenlévő alap kesernyés íz miatt a végeredményt talán nem zavarja annyira a víz ásványi anyag tartama, mint a filteres kávénál.De lehet, hogy tévedek, és valóban placebó
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen