-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
válasz 72lakiluk #81754 üzenetére
Fedél nélkül.
Kb így néz ki a dolog.
1 A közepes hőmérsékleten kezdem és először hagyom magában, hogy elkezdje növelni a térfogatát a tejnek.
2 néha belelógatom a kanalat és megnézem mennyire meleg.
3 ha már úgy érzem, hogy megfelelő akkor lekapcsolom.
4 a hideg keveréses módot elindítom és a teás kanalat nem teljesen belenyomva (csak annyira, hogy középre is irányítsa az örvényt hagyom keveredni a tejet (mint amikor a gőzölésnél lejebb nyomod a gőzkart az edényben). Látni fogod, hogy lassan fényesedik és amikor úgy látod, hogy nem a nagyon kemény hab van akkor leállítod.Ezt akkor csinálom a feleségemnek amikor sok kávét kell készíteni és a GC-n ugye ez nem annyira egyszerű.
Amúgy én inkább gőzölök.
Ő meg csak megnyomja a gombot a készüléken és a végén kiesik egy teniszlabda keménységű cucc a csészéjébe[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Az előbb a szívbajt hozta rám a GC. Szokásos reggeli 2 dupla volt a cél és amikor kezdtem volna a másodikat egyszerűen nem jött semmi. Azt láttam, hogy az opv dolgozott mert ment vissza víz a tartályba de ki nem jött semmi.
Levettem a kart és kiütöttem a pogácsát és ez fogadott.
Ilyet még nem láttam, hogy kb fél perc alatt ennyi víz jött volna ki.
A darálón és a kávén nem valtoztattam.
Kar nélkül sem jött víz. (még mielőtt fel merülne a tartály félig volt)
Kikapcs és megnéztem a belsejét hátha történt valami de nem.
Bekapcsolom és megint ment rendesen.
Ki érti ezt...[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Végre megjött az új kés a Majorhoz.
151C-t vettem.
Kicseréltem és pár különbséget kapásból észrevettem.
1- Harmad annyi idő alatt átmegy rajta ugyanaz a mennyiség.
2- Sokkal légiesebb az őrlemény. Semmi rögösödés meg hasonlók.
3- Kicsit alaposabban kell előkészíteni az őrleményt.
4- Ízben is éreztem minimális változást PJ Yirgánál. Picit komplexebb az ízvilág (bár lehet, hogy placebo? ) -
Rush77
aktív tag
válasz 72lakiluk #82174 üzenetére
Most hogy így említetted, én is kb össze számoltam és nekem is 300 környékén van. Mondjuk megy a harc itthon amikor felvázolom a terveimet mert azok mindig vannak.
A feszkót azzal tudom enyhíteni, hogy az olyanokra mint szülinap meg hasonlók általában nem ajándékot kérek hanem azt, hogy a kávés cuccokkal foglalkozzak. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Eladnám a Majoromat amennyiben valakit érdekel.
3 fázisú. Kb 3 hete kapott új gyári 151c késeket, azóta kb 3 kg kávé ment át rajta.
Frekiváltós. Tölcséresre alakítva, Mazzer E kartartóval. Új lábakat is kapott. A HB fórumon elérhető sablonból nyomtattam rá számozást az állító tárcsára. A fényezés törődést igényel.
Ár: 90000Ft.
Képeket ma rakok fel. -
Rush77
aktív tag
-
Rush77
aktív tag
Ha valaki éppen a XIII. kerületben jár a Duna Pláza környékén és kávézni szeretne, szerintem érdemes kipróbálni a Café Tripoli-t.
Novemberben nyitottak és már régóta be szerettem volna ugrani, úgyhogy ma kipróbáltam.
Egy CM Akeza Karigura duplát ittam és nekem nagyon ízlett.
Két féle presszójuk van egy klasszikusabb amire most nem emlékszem mi volt éppen és egy világosabb ami az Akeza volt.
LM Linea PB a gép és van egy Eureka Olympus illetve egy F64 ha jól láttam.
A srác teljesen normális volt. Beszélgettünk egy picit még a kávékról meg gépekről is. -
Rush77
aktív tag
3 fázisú daráló javításával/átnézésével foglalkozik valaki esetleg itt a fórumon?
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ismerősöm szeretne venni újonnan egy DB gépet egy kis irodába és kérte, hogy segítsek neki, viszont nem tudom mi lenne az ideális.
A felhasználás átlag napi 3-4szer 2-3 dupla + 1-3 latte (ezért kell a db).
Keret max 450k és új kell hogy legyen. Daráló van egy Fio F4.Ezek jutottak eszembe mint esetleges opciók. Ha valakinek van vélemény/tapasztalat bármelyikkel, kérem ne tartsa magában.
1- Lelit PL92 Elizabeth -> Erről nem találtam túl sok véleményt
2- Sage BES 920 -> Azt tudom, hogy Paljoc nagy megelégedéssel használja évek óta ugyanezt.
3- Ascaso Steel duo PIDKöszi.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz fragola.6035 #82642 üzenetére
Ez eszembe sem jutott, hogy kb ebben az árkategóriában van ilyen is.
@ John3:16, Mdav88
Köszi nektek is. -
Rush77
aktív tag
-
Rush77
aktív tag
Jut eszembe. Dark arts kávékat ismeri vagy kóstolt valaki?
-
Rush77
aktív tag
válasz flash- #83245 üzenetére
Bár az automata gépeket nem nagyon ismerem de én azzal kezdenék, hogy az Omnia-t kicserélném valami normális kávéra. Az összefoglalóban van jó pár itthoni pörkölő.
Első körben azzal kezdeném, hogy friss alapanyagot öntenék a gépbe és utána lehet a beállításokkal kísérletezni.
Pl kezdésnek egy Pall&Yotz Locavore blend, esetleg Choco madness.
Omniabol akárhogy csinálod szerintem sosem fogsz normális eredményt elérni. -
Rush77
aktív tag
válasz soldner #83584 üzenetére
Sajnos ezekkel a gépekkel nem leszel beljebb mert ezek mind nyomásfokozós gépek (Philips Poemia más külsővel).
Ha teljesen új gép a cél akkor a legolcsóbb 130k környékén indul ami igazán használható.
Vagy olcsóbban esetleg valamelyik nyomásfokozós de ott mókolni kell, hogy a nyomásfokozót ki irtsd belőle. És utána is sokat kell szórakozni vele mire kiismered, hogy a hőmérsékletet nagyjából eltaláld.Amennyiben viszont mégis meggondolnád magad és használt is szóba jöhet akkor ezek ajánlottak.
2015 előtti Gaggia Classic (60 környékén hozzá lehet jutni)
Rancilio Silvia
Gaggia Baby
Lelit gépek (bár nem ismerem ezeket)[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
válasz soldner #83588 üzenetére
SZVSZ aki itt Gaggia-t használ azoknak nagyrészt használt régebbi gépe van. (bár nem akarok más nevében beszélni de ez a meglátásom)
Az enyém 2007-es és köszöni szépen jól van. (ami csere volt benne mert tönkrement az egy pumpa ami kb 4000Ft)
Azóta kapott PID-et, új fejet, felsőszűrőt, vízterítőt. Aztán majd nyáron kapja a rezet meg új bojlert.
Nem kell félni a használt Gaggia-tól főleg ha megbízható eladótól veszed, és ha később úgy gondolod akkor jól tuningolható.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
A Has Bean Jailbrake: Red Blendet és a Blake: Black blendet próbálta már valaki esetleg?
Gondolkodok, hogy rendelnék tőlük jövő héten. -
Rush77
aktív tag
válasz vicces1 #83650 üzenetére
Köszi.
Mondjuk én 18-asban gondolkodtam.
Most van egy AVX PRO7015 15 grammos. 1 hónapig próbáltam de nekem nem jött be (Eladó ha valakit érdekelne ).
Ízben sokkal gyengébb mint a 18-as IMS. Mintha felönteném vízzel.
Ezért gondoltam 18-asra és mivel amúgy is rendelek a HasBean-től jövő héten, lehet kipróbálom.BTW.
Hétfőn voltam Szegeden és beugrottam a Kék Elefántba.
Ittam egy nagyon jó CM Colombia-t, illetve ha már ott jártam vettem egy csomag Warda Brasil Carmo-t.
Nagyon finom. Enyhe gyümölcsösséget érezni rajta. 20,5g -> 35s -> 35gAmit viszont nem értek, hogy az első 5 másodpercben (kb 10-nél jelennek meg az első cseppek) eszméletlenül buborékosan jön és utána viszont nagyon "selymesen".
A lefolyás mindvégig szép (a buborékokat leszámítva) -
Rush77
aktív tag
A kávé témához kapcsolatban.
Nálunk a feleségem kimondottan nem szereti az újhullámos kávékat. Ő csak tejjel issza amúgy is de meg szokta jegyezni, hogy nem a szokásos ízvilág.
Nekem bejön mindkét vonal. De mivel sok mindent nem tudok kiérezni (bár dolgozom rajta) max ha nagyon kiugró valamilyen irányba, így nekem az a lényeg, hogy élvezeti értéket adjon.
Mostanában pedig nem nagyon szeretek (nincs is időm két gyerek mellett) küzdeni egy egy teljesen új SO kávéval, így manapság a bejáratot kávékkal machinálok. Blendekkel hajlamosabbak vagyok kísérletezni mert ott általában kisebb a citromlé esélye. -
Rush77
aktív tag
Valakinél szokott lenni olyan, hogy annyira kemény a kávé bab, hogy induláskor megakad egy másodpercre a daráló?
Múltkor kipróbáltam a Dark Arts Too Much Time - Peru, Yanatille-t.
Ízben elég jó volt. A kakaót rendesen kiéreztem. 18-as kosár simán elnyelt 20 grammot ebből.
Viszont tényleg sokszor megakadt a Major főleg indítás után. 900-as fordulaton használom.Most viszont elkezdtem használni a VST-t a HasBean Jailbreak: Red Blend-et. Enyhe csoki némi frissen vágott fűvel .
Kényszerből elég hamar 1 hetesen bontottam, mert kifogytam és nem volt semmi elérhető.
Tény, hogy a VST sokkal alaposabb előkészítést igényel mint az IMS és finomabbra is kell őrölni. Lefolyásban elég szépen jön. Ízben még nem hasonlítottam össze az IMS-el majd ha a következő csomagot bontom ami már lesz 2 hetes. -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Egyelőre csak érdeklődni szeretnék, hogy a relatív közeljövőben elképzelhető, hogy valaki tudna lízingelni nekem 2-3 hétre egy darálót?
Lehet, hogy be tudom utalni a Majort egy kis wellnessre és addig kölcsönöznék valakitől akinek van esetleg elfekvőben valami.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Melyik tápegységet vegyem?
- World of Tanks - MMO
- Wuthering Waves
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen