-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #84918 üzenetére
“az egyetlen "erénye" a Pro-nak a nagyobb kosárméret, viszont a változtatások többsége nem vált előnyére.”
pontositanek :-). Igen, a szuro kapacitasa is nagyobb, de az alapveto motivacio a konstrukcional, hogy Sergio (a tulaj) a hosszabb italokat kedveli. A Pro-val egy 60g-os dupla is huzhato, a szurobe pedig 20g feletti orlemeny is belefer. A dugattyu es a szuro is megmunkalt rozsdamentes (vastag anyagok) cucc, ami viszont azt is jelenti, h tobb idobe telik, amig mindezt elomelegited (266g vs 500+ a Pro-nal). A klasszik valtozat sokkal egyszerubb kavekeszitest tesz lehetove (max 17g be es 36-38g-os shot). Amugy annak, aki nem idegenkedik a manual eszoresszozastol, jol menedzselheto homersekleti tartomanyban hasznalhato, hibatalan (nem maszlag) eszpresszot ado eszkoz. Meg J. Hoffmann is megugrotta :-).
https://m.youtube.com/watch?v=kZV-tnx6BN8
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #84965 üzenetére
Ha elektromos vizforralot hasznalsz, akkor a gondolat megfogalmazodasatol szamitott 7 perc mulva kesz a kaved (pont mint a Decent-nel). En korulmenyesnek tartom a gozolest. Sajat dugattyujaval lezarva a hengert (kozepes porkoles eseten) 2x elomelegitem forrasban levo vizzel. Sotet porkolesnel 1 menet is eleg, vilagosnal 3 v. gozoles. A Pro ugyanahhoz a homerseklethez 1-2 korrel tobbet kivan.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz soldier2 #85151 üzenetére
Aki megbaratkozott a karos gepek mukodesevel/hohaztartasaval es hasznalta (nem egyszer kiprobalta, vagy latott rola egy videot), az mind szerette. Sok ilyen emberrel talalkozom :-). Az, h egy display tizedfokra beallithato pid erteket szuggeral vagy egy gep egymastol nagyon jol elkulonitheto homersekleti tartomanyokban uzemeltetheto, az az eddigi tapasztalataim szerint a mindegy kategoria. Tudom, h ezzel sokan szivesen vitatkoznak :-). Van 2 atgondoltan pid-elt gepem is. A takaritasra megvannak a fogasok, keresem a videot...
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Here you go:
https://youtu.be/_nswa92-AGk
Homerseklet: sokat segit, ha a delikvens mindig ugyanazt a homersekletu vizet hasznalja elomelegiteshez. Kezenfekvo a forrasban levo viz. Az, h hanyszor melegited elo, eldonti, melyik homersekleti tartomanyban keszul a kaved. A huzashoz szinten zubogo vizet hasznalok (mire a kaveig er, mar jocskan veszit).
-
Kávé Kálmán
tag
Ez vilagos Parci. Szamomra kavenal PRIMER az ital minosegen van. Ott a GC-kal (nemcsak ott) pariban van a Flair. Abban, h 7 perec alatt kesz az italod, meg konkretan aláz a Flair. Nehany “decent” :-) gep tud ezzel lepest tartani/felvenni. 37-es shot a limit, meg az a malenkij robot, amit el kell vegezni.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Bazsee71 #85177 üzenetére
“már kiló felett járok a Kinuval”
Az dícséretes, de még valszeg nem “well seasoned” :-). De, hogy az összehasonlítást tovább nehezítsük: játszik itt még, hogy a dugattyus gepek eleve mas izelmenyt produkalnak mint a pumpasok (a roto még rugos nyomasprofilt mimelve is mas lesz a pumpalas miatt). A manual gepeknel olyan eloaztatast csinalsz onthrefly, amilyet akarsz. Jelen esetben a kaveparnak dimenzioi (atmero, magassag) ebbol kovetkezoen az orlemeny idealis finomsaga is total mas.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #85179 üzenetére
Amugy ar/teljesitmenyben csucsgyanus a Flair. A futesnelkuliek kozul a Robot szerintem jobb (meg gyorsabb is), de sajnos nagyon draga.
-
Kávé Kálmán
tag
Elonyei:
1. szogecceru Faemina Baby reinkarnacioja
2. Paul Pratt (egy perfekcionista Hong Kong-ban elo anglius, 3-4 evig reszelgette, mielott piacra dobta (amugy beteg klasszikus karos gepgyujtemenye van - elotte draga orakat gyujtott/restauralt)
3. Gyonyoru a gep kidolgozottsaga/finise
4. 58-as szuro, ami egyben a henger is, amiben a dugattyu mozog
5. Ehhez is roppant szkeptikusan alltam, es elsore olyat huztam vele, h leesett az allam.[ Módosította: Parci ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #85218 üzenetére
A bicajpumpas video konkretan a fiam osztalykirandulasan keszult, ahol kb 25-30 szulo jelentkezett be kavera. Egymas utan lehet tolni vele a kavekat. Egy ember orol, a masik meg huzza sorra (a ket szuro nagy elony!) a shot-okat, amig a szulotarsak az egyik amulatbol a masikba esnek. Keptelenseg tulheviteni. A homersekleti celtartomany meg konnyen elerheto. Ja, a nagy csapat miatt hasznaltam a szuro uriteshez bicajpumpat. Hazi hasznalatban egesz egyszeruen szajjal kifujom a zaccot.
-
Kávé Kálmán
tag
Paul leszarja az elomelegitest. Zubogo viz a szurube es huzza. En ennel annyival “kinzom” jobban magam, h becsurom a szurot/szurotatot a forrasban levo vizbe. Ennyi. Es ezt elotte en sem hittem, h mukodhet. De mukodik/eleg. Jo konstrukcio eseten a karos gepek a kismerteku eltereseket “kimozogjak”/megbocsajtjak.
-
Kávé Kálmán
tag
A Flair-t sem ötösével veszik, pedig majdnem ilyen jo es sokkal kedvezobb az ara. Tudom, h Paul mennyit szivott vele es nem is alkudoztam vele Berlinben a WOC-on, h mennyiert jutnek 5-10 darabhoz (ez a magyar piac). Az az egy darab nekem all incl kb 450 usd-be kerult. Hozzateszed az afat es mar latod is, hogy mennyire felejtos az egesz sztori ithhoni forgalmazasa. Henk (a holland LM importor, az instan henkmarzocco ill henklangkempercollection) behozott jonehanyat es tudomasom szerint arulja.
Illetve Paul-tol (Hong Kong, cafelat.com) termeszetesen rendelheto.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #85290 üzenetére
Ilyen session-okon mindig akad elegendo onkentes. Halas dolog kavet es egyszeru eszkozt vinni tarsasagba. A szabadban olyan eszpresszot kezbe adni, amilyenhez a csapat 85-95%-nak meg nem volt szerencseje meg kifejezetten mamorito (mindket oldalnak).
@parci huhh! Mindkettot nagyon szeretem. Mindketto fajdalmasan draga (kesz cseresznye, hogy a Striet a nyomasmero kitek reven mar visszahozta az arat). A Robot meg csak reszben... Amugy problema-, sallang-, es minden allűrtől mentes karosok.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Ha kézbeveszed a Robot-ot, akkor azt érzed, hogy az unokaid is használni fogják. A Strietman komfortját nem hozza természetesen, de tényleg meglepően egyszerűen/gyorsan összeáll vele a nemkicsit fasza eszpresszó. Utazósnak szánva a Flair-nek nem tud odaverni. Nem pidelhető :-).
-
Kávé Kálmán
tag
Szasztok!
Felicita Arc-ot keresek a Smart Espresso Profiler fejlesztéséhez. Az 1-2 hónapra van rá szükség, Acaia Lunar-t és néhány zacsi kávét tudok felajánlani cserébe.
Hajrá!
Gábor
-
Kávé Kálmán
tag
Ez most engem is meglepett (6-7 perecre tippeltem a teljes idoigenyt). 4:26 alatt megvolt a Flair-rel a dupla eszpresszo, szobahomersekletu vizzel startolva. A 4 perc abszolut elerheto:
https://youtu.be/1A9UWoR_ffA
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #86244 üzenetére
Beleokoskodnék a témába, mert:
1. Vicces, de mindhármótokkal eszmecseréltünk már kávé témában kiadósan, személyesen
2. Péter a mi DEPRO-nkat kötötte el
3. Összegyűlt már némi tapasztalat mind karos gépekkel, mind a Decent-tel
4. A Smart Espresso Profiler-rel pont ebben a szegmensben mozgunk mi isA Decent-nek van létjogosultsága, mert nem mindig csak a reggeli kávé elkészítése a cél. Ha úgy tudsz összehasonlítani, hogy tényleg csak egy paramétert változtatsz, és a többi mint a cövek ottmarad a helyén, az elég jó dolog. John maximalista és egyenes csóka, úgyhogy feltételezem, h nem vesz hülyére senkit. Mi a kezdetekben ugye alapvetően a manuál kávégépeket/usereit tanítottuk/próbáltuk tanítani kottából énekelni a Smart Espresso Profiler-rel (de kiderült, hogy mindenre ráakasztható és még értelme is van). Ez nem jelenti azt, hogy onnantól improvizálni, smart nélkül kávét készíteni nem szabad. A Decent tulajok sem rángatják a paramétereket folyamatosan, de jól kontrollált körülmények közt megtehetik, ha épp analizálni van kedvük kávéivás előtt/alatt. Minden ízlés kérdése. Én szeretek mérni, szeretem a statisztikát, de nem estem szerelembe a DECENT-tel. Hiányzik az instant beavatkozás lehetősége. Most jön erre megoldás, amivel a mi DEPRO-nk már upgradelhető. Kíváncsi leszek, hogy működik. Amúgy a Smart Espresso Profiler-t sem kapcsolom be a Creminán a reggeli kávénál. De telemetriát se analizálnak állandóan bizonyos szint alatt, viszont ahhoz, hogy adott körülmények közt egy közel optimális kör sikerüljön egy pályán, elengedhetetlen ezek bizonyos fokú ismerete (vagy átkozottul szerencsésnek kell lenni :-).
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz soldier2 #86243 üzenetére
"biztos vagyok benne, hogy világos pörik esetében a Decent jobb végeredményt ad"
Ne légy :-)!
Most készítjük azt a fitting-szériát, ami lehetővé teszi a dugattyú talpánál a víz hőmérsékletének pontos mérését (a nyomás mellett!) a Pavoni-nál és a Creminánál.
Amúgy, ha megszeretted a manuál kávékészítést, akkor nehéz megbarátkozni onnantól a pumpásakkal. Legalábbis, ha tényleges lecserélésről beszélünk.
De lehet, hogy ez is változni fog lassacskán. 2 napja beugrottam a Mountex-be, mert jelezték, hogy a LEVA szervízre ment, és Gergő berakta a Mountex presszóba a KB90-et átmenetileg. Konkréten zajmentesen jött le a szimplám.[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz #64275200 #87116 üzenetére
Nagyon kíváncsi leszek a tapasztalatokra. Eddig csak Amerikában (wholelattelove) árulták a Profitec Pro800-asra. A HOST-Milano-n a ECM/Profitec azt a gépet adta nekünk a Smart Espresso Profiler-t demózni (a Kinu-val osztoztunk egy standon). Én repültem, örültem, h a Cafelat Robot-ot és a Flair be tudtam szuszakolni még a motyómba. Nagyon fura volt átállni a dugattyúsokról erre az átfolyás/nyomásprofilozásra. De faszán működik. A Pro800-at ideküldettem a vásár után, de még csak kicsomagolni volt időm (:
-
Kávé Kálmán
tag
válasz #64275200 #87108 üzenetére
Nyomásprofilozás az átfolyásszabályzóval :-) a Pro700-ason. A háttérben (a display-en szürkével) a Pro800-as rugós karos gép profilja (az "élő adás"ban a piros a nyomás, a barna a flow profil):
A kettő (nyomás és átfolyás) nyilvánvalóan egymás függvénye, azaz az átfolyás keresztmetszetének változtatásával változni fog a kávépárnára eső nyomás. És fordítva: ha a pumpa nyomását változtatom, akkor a nyomás csökkenésével az átfolyás sebessége is csökken. Ez akkor nem igaz csak, ha a kávépárna áteresztőképessége limitál. Egy bizonyos nyomás/átfolyási keresztmetszet felett pl hiába növeljük a nyomást/a szelepen az átfolyást. Ha a kávépárna limitál, akkor nem lesz "eredménye".
Mik a tapasztalatok a többieknél?
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #87559 üzenetére
:-) amazon Black Friday? Pontos tamperre nagyobb szükséged lesz, mint nyitott szűrőtartóra. Bottomless van nekem is, ha nagyon rákívánsz. Hajrá!
-
Kávé Kálmán
tag
válasz SteelCowboy #87492 üzenetére
"Apropó, tudja valaki, most mi a helyzet a Kinu M47 Travelerrel?"
Nem mostohagyerek. Akkor égett le a gyár (egy éve), amikor épp felfutott belőle a termelés. Az épületben az emeleten levő összes készlet odalett. Alul a gépek a vízkár (oltás) miatt lettek oda. A Phoenix azért született meg, mert sokkal egyszerűbb gépekkel előállítható. Az új gyár még nem működik, apránként vásárolgatják a gépeket. A Traveler azért nem került még gyártásba, mert a legfontosabb piacokon az ár ellenére is az M47-esből fogyott több.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #87570 üzenetére
A demo Phoenix-em még megvan, az M47-etet megvették, és a Simplicity is itt van még. A Traveler a kedvenc. Számomra a méret a lényeg. Az a legkisebb (azonos kések mellett).
Ja, Phoenix Kínából??? Lárifári![ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Scott Rao sokkal jobban tenne, ha s baratnoje vasarolna a kaves motyoit, amikrol aztan a blogjan nyilatkozik, mert akkor a blogja es a termekekrol alkotott velemenye is tobbet erne. De szerintem o egesz egyszeruen elvezi, hogy az orloje attol, hogy sajat neve alatt veszi kicsit fenyesebbre lesz polirozva. Arra nem gondol, hogy ezzel pont a hitelessege szenved csorbat.
upgrade: totttal egyertelmuen a Sette ——> Forte cserere vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz grizlisandor #87606 üzenetére
"World of Coffee-n is alakított valamit Scott Rao..."
igen, ott is alakitott. Decent John standjan mukodott es valoszerutlen extrakciokat ert el. Aztan kiderult, hogy "rossz" gombot nyomott meg a muszeren.
De itt egy masik eklatans peldaja is annak, hogy sotetben tapogatozik:https://www.instagram.com/p/Bw7JZFSnCeb/
Felfedezte az aeropress papirszurot (wow!), es ugy velte, hogy a szurotol emelkedett az extrakciója. Idezet tole: "This is a very big deal!" A teny az, hogy az extrakciója attól emelkedett, hogy NEDVES papirszurot helyezett a kaveparnara. Kvazi eloaztatta a parnat.Edit: Kis Zoli szerint nem nedves papirt hasznalt
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Sziasztok!
Flair és Lido demo darabok kerülnek kiröptetésre (last minute), ha van rá érdeklődő holnap reggel 7 és 10 között a az üzemben (Kávékalmár, Szentendre, Rózsa utca 8).
1 Flair Pro2 (4 kávét húztam vele), tottálisan makulátlan 90 000
1 csak kicsit többet megdolgozatatott Flair Pro, hibátlan és sérülésmentes 80 000
2 Flair Classic Plus, saját nyomásmérőnkkel (a nyomásmérők csont újak), hibátlanok 72 000
1 Lido ET (2-4kg kávét látott) 45 000 még a szürke verzió.
Ha eljutok odáig, akkor még ma felrakok képeket is (mindig ez a legnehezebb :-)).A Flair Pro azoknak nyújt többet, akik nem elégednek meg a 17/37-es shot-okkal, és hajlandók egy kicsit több időt fordítani a sok rozsdamentes anyag - a dugattyú és a szűrőtartó/szűrő is megmunkált (nem lemez) masszív cucc - előmelegítésére. A szűrőjébe 20-22g lazán belefér és max 55-58g-os shotok húzhatók vele.
Ha lehet, ne itt pm üzenjetek, hanem dobjatok egy sms-t az oldalunkon levő mobilszámra.
Üdv!
G
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #88201 üzenetére
elment egy classic, nyomasmerovel.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz verti1 #88350 üzenetére
Ha konzisztens az orlemenyed, akkor - az arra fogekony embernel - a dugattyus gepek hasznalatakor megeshet :-), h sokkal nagyobb oromet okoz a kavekeszites folyamata, mint egy gomb megnyomasa, ami utan keves rahatasod van az esetek tobbsegeben a dolgok (kave) folyasara. Ezt az elvezetet/oromot leirni/megerteni nem egyszeru. Nem nehany napnyi hasznalat utan tapasztalja meg (altalaban) az ember. De total elfogadhato az is, ha valakinek ez nem oromforras. Az, hogy kifogastalan kavehoz meg elektromossag sem kell (lasd Robot vagy Flair), mert orias fakirsag nelkul, jol menedzselheto a homersekletuk, az egy ujabb oriasi fricska.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz norby_42 #88355 üzenetére
A gasztroban az 58 praktikusabb ennyi. A kis fej, gyorsabb felmelegedés otthon fontosabb. Pavoni és karrier: a Pavoni 74 óta tudatosan silányítja az Europiccolát. Az egykori robusztus elnyűhetetlen gépből egy néhány hónap után rozsdásodó tucatterméket "fejlesztett".
Fricska: még néhány éve is általános volt az a kijelentés a kis manuál dipperekről, hogy égetik a kávét, még néhány hónapja is, hogy alkalmatlanok a világos eszpresszó pörkölések elkészítésére. Ezek az általánosító kijelentések leginkább a userek szerény tapasztalatairól árulkodtak. Ebben az értelemben bizony fricska, amikor egy fűtés nélküli gép meglehetősen tág tartományban kiváló minőségű eszpresszót produkál. Zoli pont a Robot miatt ugrott be hozzánk. Akinek nem probléma a Robot-ra a Flair árának több mint kétszeresét áldozni, az boldogabb lesz az előbbivel. Ha csészében landoló kávé minőségét vesszük csak figyelembe, akkor totál indokolatlan az árdifferencia.
Caravel anyagminőség: a másik eklatáns példa, hogyan silányította a gyártó az eredeti terméket vállalhatatlanná (aztán tönkre is ment bele). Nekem konkrétan az első generációs Caravel-ek megmunkálásának minősége példaértékű, amire az olasz ipar, csak az 50-es, 60-as években volt képes.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Peti...(16v) #88362 üzenetére
Én az eredeti dugattyúval zárom le a hengert és öntöm fel zubogó vízzel. Szerintem jobb megoldás mint a Pro sapkája (lásd itt: https://www.instagram.com/p/B2BmsNkhe1p/?utm_source=ig_web_button_share_sheet) A Pro-nál ez kényszer, mert a dugó kivétele a hengerből meglehetősen macerás.
A "naked" szűrőből még van néhány. Nem jutottam el a shop-ra rakásig vele, mert elviszegetik így. Amúgy a "hosszú szoknya" miatt nem nevezném naked-nek, max "bugyinincsrajtá"-nak. Nagyon természetellenesen alá kell hajolni, vagy tükröt használni, hogy lásd a kifolyó kávét. Ez már általános iskolában sem volt elegáns módszer :-). Könnyebben tisztítható és jól jön, ha több kávé készül egymást követően.
Amúgy, ha a jelenlegi fémszűrőről legyilkolódik a szilikon perem, akkor használható anélkül is. De van némi készlet abból is. Ki fogom próbálni az új fém szűrőt is. Abból is szívesen rendelek, ha van igény rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
"ha ennyire egyértelmű a különbség a flair javára, akkor érdemes megpróbálni megfejteni, hogy mi az oka. már csak a kollektív tudás gyarapítása végett is."
Már többször elhangzott jó pontok a Robot/Flair mellett:
1. Alig van versenytársuk, ha gyorsan eszpresszóra van szükséged (kevesebb mint 5 perec hidegstart-ról)
2. Gyakorlatilag shot-ról shot-ra játszhatsz/hasonlíthatgatsz akár kotyvasztott vízzel is, de mindenképp friss vízzel készíted az eszpresszód minden esetben
3. Jól kontrollálható a hőmérséklet, jó rutinnal konzisztens shot-ok (egy klasszikus kis dipperrel hőmérőcsík nélkül a fejen kicsit vakrepülésszerű játék ez).
4. Húzhatod őket akár közvetlenül egymás után is, nincs túlhevülés (két ember nagyobb csapatot is kiszolgálhat eszpresszóval). Pavonival ez mission impossible.
5. 0 vízkőprobléma
6. lehet, hogy más júzerek még sorolnak néhányat...[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Peti...(16v) #88382 üzenetére
Épp csak bele van nyomva a dugattyú, és zutty bele a forró víz
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Kávé Kálmán #88381 üzenetére
6. nem kell áram se: https://www.instagram.com/p/B54hcqOh-Yu/?utm_source=ig_web_button_share_sheet
7. Kompakt utitárs, nemkicsit
8. ?[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz Peti...(16v) #88388 üzenetére
“Leva: vendég vagy saját?“
3 fejű, saját?! nem vok megalomán :-). Tuningra jött. Ismerkedünk. De egyelőre csak súlyzóztunk vele :-). -
Kávé Kálmán
tag
Nah, akkor még annyi, hogy egy dugattyúsnál (akár rugós, akár manuál) van egy totál individuálisan alakítható előáztatás és ramp-up és hiába manuál (nem rugós) a gép, a nyomás természetes módon esik. Másként kifejezve: ha stabil 9 bart akarnál nyomni a karral, akkor egyre nagyobb erőt kéne kifejtened (egyre kifacsartabb pozícióban). Sonst noch was? A profilozós pumpás monszterek gazdái leggyakrabban ezeknél a profiloknál landoltak...,
-
Kávé Kálmán
tag
"ezek általános ismérvei egy normálisabb kézi gépnek, nem erre gondoltam, de ha már így összefoglaltad, kiemelem az utókornak"
Parci, én tökre nem kötekedni akarok, de melyik Általad használt/Ismert manuále/rugós karos tudja az általam Flair/Robotnak tulajdonított előnyök (melyikét)? Ezek a dolgok tipikusan ennek a kettőnek a pozitívumai (szerintem). Még a Strietman is csak korlátosan/feltételesen ugorja meg némelyiket ezek közül.
Hoppáré! Ez nem jelenti azt, hogy ezek a cuccok tökéletesek lennének! Vannak hátrányok is. De nem ez volt a kérdés :-)
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
Az ízbeli előnyök vélt okáról is írtam. Az a profil, ami ezeknél default jön, a profilozós pumpásoknál vagy programozható, vagy vérpisilősen utánozható. Játszottam ezt potival Gaggia Classic-on és Profitec Pro700 flow regulatoros géppel. Mindkettőre ráakasztottuk a Smart Espresso Profiler-t és még azzal is küzdöttem mint malac a jégen. Anélkül, feelingre (egy meglehetősen tehetetlen nyomásmérővel) soxerencsét! És akkor még ott a vibrátor.
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
A kétkedés jó mozgatórugó a legapróbb részletek felfedésére/megvitatására :-).
Negatívumok Robot/Flair (aki még tud, az egészítse ki!):
1. külön kell melegíteni vizet nekik
2. a forrásban levő víz veszélyes közeg
3. nem elég egy gombnyomás/meg kell dolgozni a fasza eszpresszóért (vannak egyedek, akik ezt előnyként képesek megélni :-)
4. a kavépárnára helyezendő szűrők mindkettőnél elveszősek. Nekem ez a legnagyobb horror mindkettőnél.
5. A Robotnál elértünk egy pillanatnyi 16baros csúcsot, a Flair itt már minden bizonnyal törik (annál 14bar volt a legtöbb, aminek kitettük)
6. nem habosítanak tejet még unszolásra se[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
A Flair kért meg bennünket, hogy csináljuk meg a Classic-hoz (akkor még csak az volt) a nyomásmérőt még 2018 áprilisában. Deal volt. Megkapták tőlünk a rajzokat, a prototípust, az előgyártmányt és a szériát is. Változtattak rajta, amitől szarabb lett, de működik. A közelebb lévő o-gyűrűk miatt megdőlhet a dugó nyomás közben. A Pro-nál ez nem annyira jelentős. A rozsdamentes dugattyút is elő kell melegíteni.
A Robot nyomásmérője gyönyörűen megmunkált darab, az elhelyezése kicsit szerencsétlen, nehezen követhető húzás alatt. A nyomásmérés nem volt benne az eredeti koncepcióban. -
Kávé Kálmán
tag
válasz Peti...(16v) #88388 üzenetére
"Leva: vendég vagy saját?"
A Leva: pipa :-). A GS3/MP utáni legegyszerűbb mod. A takarítónőhőőö is megugorja, ha van 19-es villáskulcsa:
[ Szerkesztve ]
-
Kávé Kálmán
tag
válasz adriankoooo #88483 üzenetére
“Felengedem a rögzítő csavart, az állítót teljesen jobbra (óra irányával megegyezően) csavarva nullára állítom”
Újratervezés! Felengeded a rögzítőcsavart és addig tekered, amíg a kések össze nem zárnak. Ha helyesen van feltéve a kar, ez 0+-0.5-nel van. Ha nem, akkor emeld le a kart es rakd fel 180fokkal elforgatva. Na innet kene 3 teljes fordulatot es meg 2 egesz fokozatot nyitni. Ha friss porkolesu a kaved, akkor a Flair-rel, 16-17g orlemennyel mar ott kene lenned a szeren. Jelezz mailben (akar itt is), hogy osszejott-e. Hajra! G
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs