-
Fototrend
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
72lakiluk
tag
Hogy változik a széljárás 😀 akkor most már a tigriscsík sem csodálandó, hanem hiba ?🤔 mer' eddig így volt.
-
72lakiluk
tag
válasz sz.zs. #102548 üzenetére
nálunk is bejátszik idén a konyhafelújítás, a lehetséges összegből kihúzom a maxot remélem ebbe persze beleférne akármilyen készülék is a pult alá. Minden fronton melyik a leginkább ajánlott otthonra ? Ivás és kávé főleg. Főzés nem annyira az asszony nem anyósomra ütött ezen a téren
-
72lakiluk
tag
Gyerekek, ha akartok jól szórakozni, beleolvastok a másik kávés fórumba. It is van aki hírhedt kevésbé diplomatikus hozzászólásairól ( nincs ezzel semmi gond ) de az ottani arc túlmegy mindenen
-
72lakiluk
tag
Jugeen révén szert tettem a fragola tamperre és szűkítőre. Jól mutatnak majd a polcon mert igen ritkán szimplázok. Viszont az elődje- ami kevésbé mutatós de szinte ugyanazt tudja - így csak a port fogja mostantól. A tamper egy fém tamper egyik vége 41-re esztergálva, a segéd meg 3D nyomtatva. LM szűrővel bűvészkedek néha, használható.
Kétezer Az ár tükrözi a minőségbeli különbséget. A jobb oldali az eladó
-
72lakiluk
tag
válasz muladiszabi #103192 üzenetére
A cukrásztölcsér létezik, csak rá kell mókolni az őrlőre. Én spec fakezű vagyok, de sokak szerint nem ördöngősség.
-
72lakiluk
tag
válasz iatti #103282 üzenetére
Először én is úgy gondoltam, hogy a 60-asra megyek rá, de aztán maradtam a 47-esnél. Múlt héten vettem 25 db-ot. Két negyedkilóshoz elég. PY Guatemalát 19.5g-ból főzöm, simán belemegy. Eredetileg a sötétebb klasszikot nem akartam fagyasztani, de aztán mégis inkább kiporcióztam azt is. Pár napja bontottam Mocambo Supremát, amit bő 17g-ból főzök, az is belefér
-
72lakiluk
tag
válasz RetepNyaraB #103340 üzenetére
Valamikor nagyon az elején a pumpa indításától számoltam. De nem csak én Már jóideje a megindulástól nézem, ha nézem, de többnyire nézem. Szóval nálam klasszik jellegű standard 24-28 mp közé kell esnie és 1:2 szigorúan. Világosabbnak mondott pedig 30-40 mp és nem szeretem 1:2 fölé engedni azt sem. Most 1-2 napja fagyasztva darálok, mennem kell a darálóval felfelé apránként mert igen rövidet ad a világos ( PY Guatemala ), viszont az az egy-két korty nagyon tömény, kellemes.
-
72lakiluk
tag
válasz mjxb90 #104346 üzenetére
Szerintem a Pacific kávéi egész jók, ha éppen nem a kinti Mokaflort és más olaszokat iszom, akkor reggel Rome vagy Verona. Persze ez már van akinek töri az ínyét de a La Piazza is jó volt, a de Tommaso pedig egy különösen jó klasszikhoz közeli kávé. De nagyon jó volt ízlett a Yirgájuk is, a Costa Rica is.
Úgy rémlik nagyon finomra kellett őrölni és 90 fokon főztem.Ja és a Jingle Blend is ajánlott.
-
72lakiluk
tag
válasz mjxb90 #104354 üzenetére
Erről inkább bl4ze tudna ódákat zengeni Neki van némi teszter beállítottsága, előélete. Szokott is írni az új bontásokról itt is.
Nekem nem jönnek tollvégre a "fekete bogyós, diós, pirított kenyérhéj, citrusos, zöld teás, pomelós, összerágott szilvahéj ... stb." jelzők, bár ezek jórésze nem is játszik ezen a vonalon. Szeretem a Mokaflor négy tételét, a Nera és a Chiaroscuro egészen játékos klasszik, a sárga és a piros már robis, de reggelre tuti dupla. Sajnálom, hogy a Berninit és a Special70-et nem tudom megízlelni. A honlapjukon vannak infók, ajánlott hőfok, összetétel stb.
A Mocambo GranBar és a Suprema is rendben van reggelre, de ezek picit karcosabbak már. Meg a többi, Mondial, Piansa stb. Ezek még közepes pörik, de a délies étcsokis Vicci, Nannini, Salimbene is finom, csak félve teszi be az ember az őrlőbe a sötét olajos babokatLegutóbb vakon böktem vmi új kávéra: Blasercafe Gourmet Plaisir. Nagyon világos pöri volt, bontás után 1-2 dupla alapján nagy befürdésnek gondoltam. Félre is tettem fagyasztóba. Rápróbáltam két hét múlva, kellemes harmónikus kicsit gyümis édeskés klasszik lett belőle. Porrá kellett őrölni, 4-5 ricnivel minden alá kellett meni a Zeron.
-
72lakiluk
tag
Pár hete, hónapja nagyon ment a BWT téma. Többen is rajta voltak, azt tudjuk, hogy Parci összedobta egységenként Teka csapteleppel. Vki másnál történt előrelépés ezen a téren ? ha igen hogyan ? Egyre közelebb az új konyha megvalósítása, ebben is döntenem kellene
-
72lakiluk
tag
válasz WarLock07222 #104412 üzenetére
A Bravo: "Gilberto mester kézzel készített speciális disztibútora! Sokak által a világon a legjobb disztribútorként tartják számon!" Persze magamnak is tapsolok a NZ, a Puck Perfecter meg a Tadamm maroktamper miatt. Amik nélkül van ugyan élet a bolygón, de baromi jól mutatnak a pulton.
-
72lakiluk
tag
válasz Erdei88 #104420 üzenetére
Azért tamper téren az AVX-nél nagyobb a választék. 58.5 legyen marok vagy rugós vagy sima, járj utána melyik lehet neked a kézre álló. Én kezdőre vettem rugósat, de gyorsan túladtam rajta, meg lehet érezni azt a kb 12 kg-ot anélkül is Bár nekem Tadamm marok van, de nem hiszem, hogy egy nem kézműves kevesebbet tudna félárért.
A nyitott kar meg amolyan látványelem, legalábbis nálam. Nameg az értékes nedű nem csorog át a fémen, hanem egyből a csészébe. Viszont spriccelhet mindenfelé, hanyag előkészítés esetén. Klasszik olasz nem igazán spriccel, viszont világosabb pörkölésűek még néha akkor is ha nagyon odafigyelve csinálom. -
72lakiluk
tag
válasz Toobee #104817 üzenetére
Szóval ezt én hoztam el. Gyönyörű, masszív csaptelep, de a méretétől leültem. Csak képeket néztem róla és az nem adta vissza robosztusságát. Ha megnézem, hogy 38 cm magas akkor ok. mert a C formák kb ott vannak 36-40 cm között. Nem mondom, hogy nem tudnék vele megbarátkozni, de az egymedencés mosogatónkon emellett még egy ekkora csaptelep és egy mosogatószer adagoló
Első körben bedobom ide, hátha vki pont erre vágyna. Mivel igen akciósan vettem a szettet, a 43 ezres bolti ár igen erősen alkuképes. -
72lakiluk
tag
válasz RetepNyaraB #104881 üzenetére
Vagy sz.rok a mosogatásra és csak ez lesz egyedül melegítek majd fazékban vizet és hadd szóljon
-
72lakiluk
tag
válasz bl4ze #104941 üzenetére
Több napon át hőemelkedés, meg deréktól lefelé fáj minden ízület, leszakad a lábam. De múlóban, 1-2 nap és túl vagyok rajta.
Viszont íz és illat nincs, nagyon halványan ez-az, pl. a reggeli kávémból csak a keserűt érzem ( az unicumból is ) olyan, mint régen amikor még a mátrixban éltem és égett szemetet ittam."Szűcs" ?
[ Szerkesztve ]
-
72lakiluk
tag
válasz Gery0505 #105648 üzenetére
Kinek a pap, kinek a papné Úgy rémlik itt a fórumon volt több hullám is. Mikor a sík, mikor a kúpos volt futtatva. Volt, hogy a lassabb fordulatú kúpos, volt, hogy a hipergyors sík. Én a Mazzer SJ-t cseréltem NZ-ra. Sokkal halkabb, szerintem mutatós de ugyanúgy basztatni kell, mint a SJ-t, ahhoz, hogy tényleg Zero legyen.
Ha elfér és bejön a forma, meg bírja a család a hangját, akkor egy SJ, EVO késsel. Arra meg szerintem ne adj, hogy kinek mit ad ízre, mert van aki kiérzi belőle a gyermekmunkás verejtékét is, van akinek meg fogalma nincs azokról az ízjegyekről amikről sokan írnak. Én az utóbbi vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest