Új hozzászólás Aktív témák

  • -=RelakS=-

    veterán

    válasz Véreshurka #104730 üzenetére

    Nem egészen.
    Egy láncot rosszul tároltam, szétment. Egy másikkal nem tudom mi lett, az is elrepedt. Mindkettő KMC. A harmadik köszöni szépen, legutoljára frankó volt. Van még egy Sunrace, az nyúlik, mint a rétes, meg egy SRAM, amit már javítanom kellett, de működik rendesen.
    Az okosság az, hogy így a láncok relatíve lassabban nyúlnak (ugye csak egy rövid nyúlás szakaszban, pl 0,20-0,24% használom egyszerre), így talán lassabban megy tönkre a fogaskoszorú is.

    Hasaggymeg
    Mióta Squirtet használok, a 200km-es lánccsere ideje erősen lerövidült :D Amúgy meg korábban 200km-enként nem láncot cseréltem, hanem átmostam a láncot, és újrakentem, szóval időben nem volt nagy különbség.

    A láncrotálás követésére eredetileg az volt az ötletem, hogy 1-2-3-1-2-3, stb, de a hosszak összehasonlításakor kiderült, hogy ez nem megy :D Azóta van egy táblázatom, amiben írom a megtett távolságot és a lánc aktuális hosszát, amit a korábban emlegetett "méterrudammal" (nem félreérteni ;] ) mérek meg. Szóval elsőre bonyolultnak tűnik, de amúgy egy váltót tisztességgel beállítani szerintem több macera.

    [ Szerkesztve ]

    Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__

Új hozzászólás Aktív témák