Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #110077 üzenetére

    Általában ez a helyzet gondolom, de tudok én ellenpéldát is felhozni :D . Pl. a haverom Scott Aspect 910-ese, ami azért komoly márkának számít és mégcsak nem is abszolút fapad szint Deore-vel és levegős RockShox-al, mégis volt pár problémája vele, pedig nemrég vette, szerintem 150km nincs benne. Hogy csak párat említsek amiről tudok:
    - kétszer kapott már defektet olyan terepen, ahol én nem
    - a lánc sz*r volt, egyik szem beragadt
    - újan recsegett a nyeregcső, megzsírozta, most nem recseg, szal remélhetőleg nem repedt vagy valami
    - az első kerék terepen, lejtőn meglazult és majdnem kiesett :Y , bár ez gondolom a szerelő hibája, mert valszeg a boltban darabokban kapják és pl. a kereket ők rakják bele.
    - valami a hajtásnál folyton kattog tegnap óta, meglátjuk, hogy ha megtakarítja helyrejön-e
    - a hátsó váltó nincs rendesen beállítva, vissza kell vigye, hogy finomhangoljanak rajta
    - és ami 100% tényleg a gyártó hibája, az a sajátmárkás kerékszett. Valahogy úgy van kitalálva, hogy a szelepet ráhúzó kis csavar nem fekszik fel rá rendesen, ezért állandóan fellazul és a szelep a belsővel együtt csúszik el... ennek az az eredménye, hogy kiszakad az egész szelep, már egyszer megjárta, az első pár kilóméteren :N .

    Ezzel szemben én a szinte noname kismárkás montimmal jól elvagyok, semmilyen komolyabb gondom nem volt eddig vele, pedig strapálom rendesen, de ezt már ti is tudjátok :D . És nem csak problémamentes, hanem igényesebbnek, átgondoltabbnak is tűnik, mint pl. a haverok belépő Kellys bringái, azokon is van pár alkatrész, amire jól láthatóan nem igazán figyeltek oda tervezéskor. Szal én úgy vagyok ezzel, hogy bármit veszel, nem árt ha előtte már volt egy normálisabb bringád, tapasztalatból tudod mire kell figyelni és alaposan átnézed, mert bármennyire komoly márkáról legyen szó, a belépőbb gépekkel valszeg nem törődnek annyit, én úgy vettem észre, hogy inkább a kisebb márkákra jellemző, hogy kevés pénzért is megpróbálnak többet és igényesebb termékeket csinálni, mivel csak így tudnak kitűnni a nagyon árnyékából. Persze itt most nem a Hauser, X-Fact, Neuzer meg hasonló vackokról beszélek, hanem olyanokról, mint a Drag, Ideal, Devron és társai, talán valamennyire az olyanok is ide tartoznak, mint a Cross.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák