Új hozzászólás Aktív témák

  • 6030D

    Ármester

    válasz trialboj #119100 üzenetére

    Nekem az alábbi folyamat miatt lett M400:
    Elkezdtem ősszel futni zsebemben a telefonnal. Straván be lehet állítani, hogy bemondja a km-eket, meg az időt. Ez egy darabig jó volt, csak forgalom mellett nem hallani, meg este, egy félig kivilágított csendes utcában nem a legjobb, ha egyszer csak egy női (robot) hang mögötted megszólal. Akkor láttam az Amazfit Pace-t, ami jó is lett volna. Akartam már pulzust is mérni bringázásnál, ahhoz meg megvolt a Bryton. Ha veszek pulzuspántot, akkor viszont a Bryton-t nem tudom magammal vinni futni. Régóta tervben volt, hogy legyen edzőm, nála feltétel, hogy legyen olyan óra, aminél látom a pulzust, mert az alapján kell edzeni, zónákban. Ez mellé jön még, hogy mtb-re gyakorlatilag a csuklós pulzusmérő használhatatlan, a Pace nem tud pántot kezelni, ekkor a triatlon fb csoportba valaki felrakott 25e Ft-ért egy M400-at. Arról lecsúsztam, de 1 héttel később 27(28?)e Ft-ért volt egy másik, azt vettem meg. Rá egy hétre lett edzőm is, és télen mindent az M400-zal csináltam: futás, görgő, kinti bringa. Zónában edzésre jobb, mint a Bryton, mert be lehet állítani egy edzésen belül több zónát is, amit jelezzen, a Brytonnak csak egyet. Illetve a Bryton csak egyet pittyen, ha kilépsz ebből, a Polar végig pittyeg, amíg vissza nem térsz. Ez forgalomban, szélzajnál, meg úgy amúgy is jobb. A mobilos app-ja is jobb a Polarnak, szerintem.
    Azért tartottam meg mindkettőt, mert a Bryton kemény műanyag, jobban bírja a strapát, míg a Polart tehetem akár hova, az egy puha szilikon, elszakad, sérül, így mtb-re nem olyan jó. Attól függetlenül használom ott is, ha úgy jön ki az edzés. Sajnos a Polarnak BT pulzuspántja van, a Bryton ANT+-t használ, így kellett vennem még egy Magene pántot is, de most mindegyik tud mindent. Ráadásul a Magene pánt tudja mindkettőt, így ha a Polar pánt betojik, akkor azt használhatom.
    Görgő: M400-on van kismillió sport, de te is tudsz "összeállítani" magadnak. Ez pl egy indoor cycling, nekem ez volt a görgő, de spinningre is jó. Ilyenkor nem vesz GPS jelet, de mutatja a pulzust, illetve ha csatlakoztatsz hozzá sebesség és/vagy pedálfordulat jeladót, akkor azt is méri, mutatja.
    Mostanában egyébként nézegetem a Polar bringás óráit, de a M450 azt tudja, mint az M400, a V650 meg tök jó lenne, csak szerintem nagy.
    Garmint még biztos kipróbálom egyszer, csak az a hosszú lista vége felé van jelenleg.

    Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

Új hozzászólás Aktív témák