Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Ki szeretném próbálni a clipless rendszert. Egy shimano b5xx pedálom már van, egy régebbi bringáról maradt, állítólag az pont MTBra van. A téli gorgőzéssel hátha megszokom a ki / be csatolást, ott úgy sem tudok eldőlni :))

    Cipőt kellene találnom, amit itt senki nem árul, szóval külföldi boltban néztem 2 modellt. 1 2

    Ezek között mi a valós különbség, miért kerül néhány cipő 70-100 euróba? Ha én egy 30 eurós cipővel próbálom ki lehet azért nem fog tetszeni mert az úgysem jó semmire?

    Jól gondolom hogy ezekhez nem jár cleat(nem tudom mi a neve)?
    Ezt külön kell megvenni, és ezek között is van jó meg rossz? Pl amit linkeltem az olcsó tehát nehéz vele ki / be csatolni pl?

    Az összes videó amit erről találtam, többnyire outis szemszögből áll hozzá, és néhányban azt is mondták hogy az azért jobb mert kevésbé kényelmetlen(nem azt mondta hogy kényelmes : ))) ), mert a montis cipő, meg lábtartás meg az egész rendszer akár 2 óra tekerés után is kényelmetlen lehet, zsibbadni kezd a lábujjad, v lábfejed.

    Ez most tényleg ekkora rocket science? Gondolom nem véletlenül kezdődik szinte az összes cipő 2-3x annyitól, mint a pedálok egy része.

    A sickbiker gyerek azt említette hogy nincs olyan hogy körbe tekerés, és csak nagyon gyors v pont lassú tekerésnél lehet felfele is húzni a lábad, átlagos haladásnál nem "élvezed" ezt az előnyét, mert nem lehet így tekerni. Ez igaz?

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák