Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz StLui #124321 üzenetére

    Igen, azt tudom, a legtöbb függőnek nincs elég akaratereje, hogy leszokjon. Legyen szó cigiről, alkoholról, de említhetném a cukrot is. Egy öngerjesztő folyamatként egyre jobban beleragadnak. A függőség okozoja lesz az elsőszámú örömforrás, ezáltal az agy megváltozik. Segítség nélkül csak ritkán van kiút. Szerintem az állam feladata ezt a problémát megoldani (nem szőnyeg alá söpörni), nem pedig azoké, akiktől kéregetnek.
    Nemtudom kinek van meg, hogy a vásárlóerő alakítja a piacot (az más dolog, hogy a vásárló befolyásolható), a kereslet a kínálatot. A helyzet az, hogy aki pénzt ad a kéregetőnek, az azért fizet, hogy legyenek kéregetők. Mondjuk én inkább vagyok racionális, mint érzelgő, ezért a véleményrem szélsőséges és nem polkorrekt.
    Az is igaz, hogy az ember általában önhibáján kívül indul meg a lejtőn. Megfelelő neveléssel és oktatással viszont szerintem sokminden megelőzhető lenne, az ok megszüntetésére kellene nagy erőket mozgósítani, nem pedig a probléma kezelésére. Hosszútávra kéne tervezni, nem a "mának élni" ez igaz az egészségügyre is.

    [ Szerkesztve ]

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák