Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    Véget ért a csapágy mizéria, mint Mátyás király meséjében hallgattam is Runnerre meg nem is (ha nem kotyog recseg ne piszkáld, ha már belekeztél mindent cserélj egyszerre). A kiütött csapágyakat, olyan jól sikerült megtisztítani féktárcsa tisztítóval, majd újrazsírozni, hogy jobb mint az úk, szóval lemondtam a rendelést és visszarakattam. Sajnos kifele és befele is kalapáccsal kínozták, ha ez egy carbon elem lett volna, bezuhanok az asztal alá a látványtól, így viszont csak olyan ideges voltam, a sok szinte feleslegesen elpazarolt idő miatt h csak szabadulni akartam.

    Ma pedig nekiálltam visszaépíteni a farát a bringának, mert így, azt leszámítva hogy kevesebb helyet foglalt, nem mutat olyan jól. A helyére rakva kicsit röcögtek a kiütött csapágyak, de mikor visszaépítettem a vázba már szépen mozogtak, mint a vaj. Viszont ami meglepett, hogy a középső háromszöget beépítve és meghúzva, nagyon darabosan mozgott (ezt már tavaly is éreztem mikor szétbontogattam, de mivel akkor egyenként bontottam az elemeket, azt hittem az összes csapágy miatt érződik)

    Szóval itt a tengely nem volt elég hosszú, és azt hittem hogy nagyon összeszorítja a két csapágyat, azért szorul meg. Áthívtam egy havert, aki a város hackmestere, és ő észrevette, hogy nem a tengely hossza a gond, hanem hogy a váz, és a 3szög közötti 2 gyűrű lötyög picit jobbra balra, és mikor rászorítom a csavart, akkor ez feszíti meg rossz irányba a csapágyakat és ezért mozog nehezen.
    Nagyon nem hittem neki, aztán meggyőzött, találtunk egy pont oda illő alátétet aminek a szélessége is megfelelő volt, és így passzentosan ment a helyére, rendesen megszorítva is szép puhán mozog, nem akadozik, és főleg nem szorul. A német mérnököknek a bergánál van 1 fekete pontjuk (az amúgy sok piros mellé :R ), ez gyárilag volt szar, csak nekem most tűnt fel mikor atomjaira lett bontva.

    Újra harcképes a gép, és remélem többet nem kell ennyire szétbontani, saras szezon után kiütöm valahogy a középrészt, és idén meg is vagyok minden szükséges rosszal.

    Jóccakát!

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák