Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz samujózsi #151303 üzenetére

    A munkaidő és az élet ritmus elég egyéni lehet. A legrövidebb napon azt mondod télen 8:45-körül kezdene el világosodni (ennek környéke kb 1 hét az évből). Most téli időszámításon meg 7:45 körül. Kérdés ennek mennyi a jelentősége lévén munkába így is úgy is sötétben mész, otthon sötétben kelsz most is. A nap végén viszont nem mindenki 5-ig dolgozik, vannak korábbi munkakezdések, akik 3 vagy 4 órakor végeznek, nekik nem mindegy illetve a téli napforduló előtti vagy utáni időszakban (pl pont most) nem mindegy, hogy este 6-kor vagy már 5-kor sötétedik. Monhatom, hogy múlt héten hétköznap még világosban tudtam futni. Ezen a héten már sötétben fogok.
    A másik vonal pedig a nyár. Nyáron most is már 4 óra körül világos van. Ha marad a téli, akkor majd 3-kor lesz világos. A szememben ablakon kidobott idő, mert 3-kor és 4-kor is még alszom, nem hasznosul. Ellenben a napi ritmusomban esete sokkal jobb hogy most nyáron még 20:30 - 21:00 körül is világos van. Azt még nem értem, hogy miért lenne jó, ha nyáron már 19:30-kor elkezdene sötétedni, közben már az éjszaka végén süt a nap (3 óra még hajnalnak is korán van).

    Na, hogy ebből mi a tuti azt döntse el mindenki saját maga, az én álláspontom pont ezért a viszonylag semleges volt azzal, hogy jó az óraátállítás, hogy ne legyenek extremitások. Viszont ez ugye nem marad így.

Új hozzászólás Aktív témák