Új hozzászólás Aktív témák

  • varsam

    őstag

    sziasztok,

    segítsetek, jelenleg két bringa közt vacilálok és nem tudok dönteni.

    Canyon Neuron AL 7.0 2019
    130/130mm mozgás, teljesen gyári speckóval, XL méretben. Itt később a fékek biztos cserések lesznek, illetve lehet a dropper is (csak 130mm). Ez 550eFt.

    Specialized Stumpjumper Comp Carbon 29 2018
    150/135mm mozgás és ez is XL méret. Itt több újabb, jobb alkatrész is van: RS Pike Ultimate teló, XT 4 dugattyús fékek, 170mm-es dropper. Felszereltségét tekintve számomra hibátlan. Ezért 650eFt-ot kér a tulaj.

    Jómagam 196cm/83kg vagyok, hosszú vékony lábakkal.
    Egyedüli félelmem, hogy a Speci kicsi lenne a régebbi geo miatt, csak 457mm a reach vs 475 a Canyoné.
    Kipróbálni nem nagyon tudom őket, mindkét bringa 250km-re van tőlem.

    Felhasználást tekintve arra használnám őket amire valók, rövid/hosszú erdei túrák, a lefeléket jobban megeresztve, akár részben épített pályákon is (itt Kőszegen elég sok jó kis nyomvonal van), illetve ha megrendezésre kerül akkor még a Mecsek Enduro versenyen is elindulnék, "inkább a részvétel mint az eredmény fontos" címszóval.

    3 éve kerékpáros tesztnapon mentem már ilyen Specivel, akkor azt írtam róla hogy szuper gép... csak már nem emlékszem rá.

    Ami "elriaszt" a Specitől, hogy ma már mindenhol a long-low-slack a trend, minden bringás videó és teszt erről szól és elcsavarta az én fejemet is. Nem tudom, érezném e bármilyen hátrányát egy régebbi geo-s kerékpárnak. Plusz 100eFt felár, ami szintén nem kevés. Szerintetek?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák