Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Ringman #259147 üzenetére

    Elvileg a technika adott nyilván, de a gazdaságos tömeggyártás ami nehezíti a dolgokat. Lásd az egyszerűnek tűnő PressFit vázat, ahol "csak" egy nyílást kell tervezni, hogy pontosan menjen bele a csapágy adaptere. Mégsem jön össze meg drágább biciklinél sem mindig és akkor jön a nyekergő BB meg a ragasztásos szenvedés. Pedig elvileg a enetes fajtánál jobbnak kéne lennie, pedig ilyenkor nagyon nem az. Utána lett millió variáció a témára.

    A kínai váz és alkatrészek témánál egyetértek a többséggel, inkább fizetek többet, de nem lesz szívás belőle. Egyedül ahogy látom a Microsoft és a SunRace ami hosszú távon bírja elvileg, én szemrángást kapok az LTWOO, Sensah és társainál. Eleve a nevesebb gyártók is tudnak időnként szarul tervezni, vagy túl spórolósra (Tourney például, ami tiszta műanyag). Akkor hogy lehetne megbízni egy random kínai vacakban hosszútávon? A működése nem bonyolult például egy váltónak 9 sebességig, de az anyagminőség és a precíz gyártás ugyanúgy fontos, sőt fontosabb.

    Vázak terén vannak jó OEM kínai gyártók, de vagy nem lesz olcsó, vagy lutri a MEO. De amennyibe kerül egy kínai váz, annyiért kapni például Merida vázat is itthonról (pont most akciósan a BikeFunnál), de külföldi rendelés ugyanúgy olcsóbb gondolom mint az alkatrészeknél.

Új hozzászólás Aktív témák