Új hozzászólás Aktív témák

  • Fall-N

    veterán

    válasz Grave_444 #263021 üzenetére

    A márka lényegtelen, inkább a felszereltség számít. Én leírom mi lenne nekem a minimum, egyébként én is erre felé építem a saját biciklim, már nem sok alkatrész kell hozzá.

    - Alu váz legalább A-Head fejcsapágyas legyen, de jobb a tapered
    - Legalább Shimano Altus/Alivio/Acera váltó(k) legyen(ek) vagy SRAM X3 8s vagy X5 9s/10s, de inkább Deore 9s (M592) vagy Deore 10s (M4120, M5120, M6100)
    - Levegős villa legalább vagy ha nem az akkor inkább merev villa, semmiféleképpen ne Suntour XCE/XCT/XCM. Ha mindenféleképpen kell teló, akkor legalább Suntour Aurion vagy RockShox alap levegős.
    - Integrált hajtómű, legalább egy jobb minőségű kínai (pl. Promax Clown) vagy inkább Shimano M5100, SunRace, SRAM, Funn stb.
    - tárcsafék, legalább Shimano MT200, jobb az MT410, MT501, MT6000.
    - kiegészítők majdnem mindegy, mert ritkán jó mindenkinek ugyanaz a nyereg, markolat stb.

    Konkrétan például be lehet vállalni használtan a Decathlon biciklijeit, pár alkatrészt esetleg cserél az ember. Ott van például a Rockrider ST500-as szériája. A legszűkebb keresztmetszet a teleszkóp (matricázott Suntour XCT/XCM), a hajtómű szokott lenni (négyszögletes), meg a régiek mechanikus tárcsafék (bár nem annyira rossz, Hayes MX4 szokott lenni), újabbakon Tektro hidraulikus (Auriga). Amúgy a régebbieken SRAM X3 vagy X5 váltás volt, az újabbakon meg microSHIFT váltók. Ha a teló kotyog, akkor kuka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák