Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz MPowerPH #274800 üzenetére

    Ha megfogadsz egy tanácsot, akkor 3 (4) dolgot mérj le.

    1) Magasság: mezítláb fal mellett, rendesen kihúzva magad, segít, ha egy könyvet teszel a falnak, aminek az egyik oldala a falon, a másik fejed tetején, aztán jelölés és mérés.

    2) Átlépő: szintén a falnál állva mezítláb tegyél egy vastagabb könyvet a lábaid közé, és told fel ütközésig, hiszen a nyeregben ülve is azon van a súlyod. A jelölés a könyv teteje.

    3) Karhossz: kitapintod a vállcsontod, és laza, leengedett kézzel onnan a csuklódig, ezt célszerűbb inkább szalaggal mérni. Ugyanerre mások azt mondják, hogy 90 fokban hajlított könyökkel két részletben a vállcsonttól a könyökig és a könyöktől a csuklóig. Nagy különbség nem lesz így sem, plusz fél centi.

    4) Kartávolság: két oldalra kinyújtod a karod teljesen, és ujjvégtől ujjvégig leméred. Ez azért egy jó indikátor, mert ha ez a méret nagyobb, mint a testmagasságod (vagyis az arány 1-nél nagyobb), akkor majomalkat vagy (mint én). Hegymászóknál és bizonyos sportoknál ez előny.

    A 3-4 azért kell, mert általában a hosszabb kezűeknél, ha pont két méret közé esel, célszerűbb a nagyobb bringaméretet választani, mert úgy is eléred a kormányt.

    Ezekből az adatokból meg tudod határozni a vázméretet. A legtöbb oldal csak magasságot és átlépőt kér, de van, ami a karhosszal is számol.

Új hozzászólás Aktív témák