Új hozzászólás Aktív témák

  • trialboj

    őstag

    A minap sikerült megint összehozni egy közös tekerést a dh pályán, egy tapasztaltabb bringással. Rengeteg szabályt és tippet adott, gondoltam megosztom hátha valaki másnak is hasznos lehet.

    Ezt valahogy én is így akartam csinálni, de a versenyszellem mégis könnyen felülírta(eddig):
    Amíg nem mérted fel hogy mekkora a különbség közted meg egy új bringás közt, addig ne próbáld meg lekövetni esetleg versenyezni vele, nagyon közel maradni hozzá, főleg ha nem ismered tökéletesen a pályát, mert előfordulhat hogy nem tudsz kerülni egy nagyobb ugratót, amit ő bevállal te meg nem mernél megugrani.

    Ha sokkal lassabb vagy akkor érdemesebb olyan szakaszokat gyakorolni ahol bizonytalan vagy, és ott töbször mentek, esetleg kiértékelitek ki mit csinált másképp.

    Ugratónál ha gyakorolsz, és félsz hogy messzire v magasra lök, éredemes kisebb sebességgel kezdeni, és csak nagyon lassan akár 30centinként növelni az indulási pontot, még akkor is ha magabiztosnak érzed magad, a leejtő meredekségétől függően, sokat jelenthet akár 60cm is, és ha még nincs meg a rutin pánikolhatsz a levegőben.

    Legfontosabb, ami miatt eddig már többször majdnem elestem: A bringát tartsd magad alatt a levegőben MINDIG. A legrosszabb amit tehetsz, mikor megijedsz hogy nagyon magasan vagy, az az hogy elkezded lefele tolni a bringát, és ezzel kitolod a talpad alól.
    Húzd magad alá, akkor is ha magasabban vagy mint szeretnéd, a telók majd megoldják a földet érést, te csak az egyensúlyra figyelj.

    Ezeket a szabályokat figyelembe véve, megbarátkoztam azzal az ugratóval ahol a haver és majdnem én is elestem. Belőttem egy pontot ahonnan fék és tekerés nélkül fel lehet ugrani, kb 20-30cmre, és ez pont elég ahoz hogy gyakorold a bringa/egyensúly mozgatását a levegőben. Lejöttem v 10-12x és a végére már majdnem kényelmesen éreztem magam. Viszont mikor összefűztem a teljes pályát, már nem volt meg a sebesség, és egyszer nagyon óvatosra vettem, másodjára meg túlaggódtam, és csak simán elrontottam.

    A végső tanács a türelem volt, sok időt kell adj magadnak hogy óvatosan kitold a határaid, és elkezd érezni a bringát a levegőben. Ez viszont nehéz, és sokakból hiányzik.

    "Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //

Új hozzászólás Aktív témák