Új hozzászólás Aktív témák

  • Foglalt név

    addikt

    Sziasztok,

    Új bringát szeretnék vásárolni és teljesen elvesztem a vázgeometria/méret kérdésben.
    Alapvetően a felsőtestemhez képest hosszú a lábam, ami több leírás szerint a legrosszabb kombináció. A javasolt megoldást(rövid, magas stucni) már magamtól is megléptem érzésre.
    Pár(~20) lehetséges kerékpár átvizsgálása után a következőkre jutottam:
    -az első valós méret az 56-58 ez alatt az 54, 52 valami korcs, ahol már nem fér el a kerék, ezért minden szög sérül azért, hogy rövidebb tudjon lenni a nyeregcső(miközben a nyeregmagasság konstans, ergo amíg statikai problémát nem okoz vagy nem túl hosszú, teljesen irreleváns)
    -az említett méreteknél a reach már nem is változik, csak a stack nő, így a nagyobb a komfortosabb, a kisebb sportosabb lesz, de akinek arányaiban rövidek a karjai, azt csak a stucnicsere mentheti meg
    -mivel a stucni +-2cm-es változtatás még elfogadott, ezzel kb. 4 vázméretet le lehet fedni(beleszámolva a különböző dőlésszögű verziók normál is inverz felrakását)
    Ebből nekem az jön le, hogy kvázi 52-58-as vázak közül elhozhatom a legkisebbet, ha súly számít vagy akár a legnagyobbat, ha a felsőcső nem okoz fájdalmat hirtelen megállásnál.
    Mivel vázméretek között 2 cm-s lépcső van és geometriában is tetten érhetőek ekkora különbségek, ezért még inkább varázslásnak tűnik, amikor különböző gépeket adnak kipróbálásra, x stucnival, szemre belőtt nyeregmagassággal a kiválasztására.
    Tényszerű válaszokért hálás lennék, 2 napja trigonometrikus egyenletrendszerekkel fekszem és eddig eléggé bullshit szaga van a dolognak. (58-as mérettől felfelé helyre állnak az ideális csőszögek és egyszerre a nő a stack a reach-el, de az már nekem "elérhetetlen")
    Köszi a segítséget! :R

    ui: direkt nem írtam a saját méreteim, mert az ettől független elvi kérdésre szeretnék választ kapni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák