Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz donchicco #26182 üzenetére

    A Xiaomi Electric Scooter 4-et a Brightway gyártja, ami szempontodból nézve szerencsés, mert azok nem a Xiaomi biztonsági chip-jével, a MJA1-el lettek szerelve, szóval szoftveresen módosítható a firmware. (Igaz ez a 4 Ultra és 4 Lite modellekre is.)

    A régi 4 Pro [ninebot.scooter.v8], és az új 4 Pro [ninebot.scooter.15/v15], valamint a 4 Go és 5 Pro már nem igazán módosítható, azok a Ninebot üzemében készülnek és MJA1 chippel szerelik.
    forrás: https://robocoffee.de/?p=436

    Viszont az EU nem tiltja a tempomat (cruise control) használatát. Vannak javaslatok, melyek szerint az elektromos rollereknek nem lenne szabad 20 km/h sebesség fölött menniük, meg hogy legyen legalább 12,5 hüvelykes a kerekük, de ezek csak ajánlások, nem pedig előírások!
    Simán előfordulhat, hogy a következő firmware frissítéskor visszateszik.
    OKAI rollerekben is először nem volt, és csak a későbbi verzióknál tették bele. Xiaomi / Ninebot vonalon is volt rá példa, amikor kikerült, majd visszakerült.

    A tempomat amúgy jó dolog, biztonságosabbá és kényelmesebbé teszi a közlekedést, amikor a sebességgel, annak tartásával nem kell bíbelődni és arra koncentrálhatsz - egyenletes tempó mellett - amire igazán szükséges.

Új hozzászólás Aktív témák