Új hozzászólás Aktív témák
-
mekker
őstag
Ha esetleg valaki gondolkozik egy ilyen rendszer megvételében, itt van egy kimerítő személyes vélemény:
(bár nem hiszem, hogy sokan olvassák majd ezt a témát
)
Ezt a rendszert nyúzom kb. 1,5-2 éve, kb. 24ezerért vehettem még anno.
Azóta leginkább zenehallgatásra használom, úgyhogy lehet lett volna jobb választás is, de késő bánat.Nem egy nehézsúlyú rendszer - kb. 5 kiló lehet az egész 5.1 -, de elég masszívan össze vannak szerelve és nem mellesleg pofásan néznek ki.
A térhangzásos része gyárilag nagyon fosul van beállítva, a két első bömböl, a többi csak kullog utána, a két hátsón meg csak fehér zörej hallatszik. Némi hangkártyás állítgatás után (elsőket leszabályozza, többit fel, hátsókat még jobban felhangosítja) viszont egész jó összhatást kapunk. A mély rendes helyzetben lefelé sugároz, ezt érdemes elforgatni, mert nálam így csak az alsó szintet rezonáltatta és rosszul is szólt (halkabb volt+rezonancia+minden szobarészben máshogy szólt).
Hangzása összességében szép, hangerő bőven elég - harmadánál már betölt egy közepes szobát, felénél már csak süketít. Torzítani nem torzít hallhatóan (csutkán már biztos torzítana, de nem falbontásra használom), statikus zörej csak nagyon körelzől hallatszik.
Leggyakrabban Drum and basst, és hasonszőrű zenéket hallgatok rajta (főleg mélykiemeléseseket), néha mást is, ritkán filmeket.
A mélye kellemes, csak ritkán puffog, a közép és a magas is nagyon szépen szól szerintem - ahol ilyen erős magas-kiemelés van, ott b@ssza a fülemet, de ez lehet csak egyéni probléma, vagy a szám van szarul megcsinálva. A "hangforrások" (hangszerek, vokálok) szépen elkülönülnek, kisebb összemosás inkább csak a rossz minőségű mp3-aknál, néha youtubenál van.
Filmeknél is szépen visszaadja a térhatást.Összességében nem bántam meg a vételt, folyosó szobát nagyon jól kitölti ez az 5.1. Összehasonlítási alapként még inkább csak az 50 ezer alatti kategóriával volt dolgom. Szerintem szebb a hangzása, mint rengeteg olcsó 10-20 ezres 2.0-2.1-é, nem olcsó dobozhangzása van és nem az érződik rajta, hogy "Ó basszus, vettem egy bóvli sz.r rendszert!".
Néha elgondolkodok rajta, hogy kéne egyszer egy jobb rendszer, egy jobb hangkártya, de egy pár évig még biztosan kielégíti az "ízlésemet" ez a rendszer. Nem is nagyon értem, mi ez a nagy utálkozás az olcsó 5.1-ek és Logitechek irányába, amit néha itt a fórumon olvasok. Biztos van jobb márka, meg 2.0 ebben az árfekvésben, de ettől függetlenül ezt inkább nevezném egy korrekt rendszernek, mint ipari hulladéknak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- PlayStation 5
- Windows 11
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Steam topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Építő/felújító topik
- Banggood
- További aktív témák...
- Magcubic Native 1080P projector
- Vlb 486 alaplap / overdrive 66 mhz proci/ Vlb tseng / 4x4mb simm
- ÚJ !! APPLE MacBook Air 13,6" Liquid Retina Apple M2 (8C/8C) / 16GB / 256GB - Magyar
- Apple Watch Series 6 40 mm GPS+Cellular 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Gigabyte ga-586atv socket 7 laplap/ mmx 233mhz procival/ 4x32mb edo/fpm Memóriával!
- Részletfizetés.Bontatlan. Gamer szék noblechairs HERO PU Bőr fekete/fekete 24 hónap garancia.
- Eladó Dell Latitude 7440 Új állapotban i7-1365U 32 GB DDR5 RAM 1TB SSD Dell pro support garancia
- Részletfizetés. BankMentes. Kamatmentes. Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - PIROS 3 év garancia!
- MikroTik RB5009UPr+S+IN
- Akció! Felsőkategóriás Gamer PC! I9 14900K / RTX 5080 16GB / 32GB RAM / 2TB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)