Új hozzászólás Aktív témák

• Anyád911

tag

válasz LBandi #2864 üzenetére

Kábelhosszak a manualból kikopizva:
    5 db szabványos 18-as vastagságú hangszórókábel:
    2db 7,6m hossz., 3db 4,6m hossz
    Táp (ez csak sacc, nemrég kötöttem újra a rendszert mert kicsit átszabtam a média-tárolást, így nagyjából pontos lehet): 1,1m
    Soundtouch kábel(szintén sacc): 0,8-0,9m
    Hogy most éppen milyen csatlakozósat kapni, nem tudom, nekem csiptetős van, de nagyon korai széria.

Ami a hangszórók elhelyezését illeti, én némileg felülbíráltam az általánosan elfogadottat (a négy szatellit nagyjából egy köríven szem- ill. fülmagasságban, középpont a hallgató, center a két front között középen, mély nagyjából bárhol): nálam a "tágabb" hangtér (nappali) miatt center a tv előtt/alatt, frontok a centerrel egymagasságban (padlótól kb. 70cm) a szoba sarkában (centertől kb. 220-220cm-re), mély a padlón centertől balra kb 1 méterre, hátsók az oldalfalon (nézési tengelytől ugyanúgy kb. 220cm-re, de kb. 25-30cm-rel hátrébb és kb. 180cm magasan).
    Fontos, hogy az összes hangszóró a hallgatási pozíció felé nézzen, kivéve a mély, ami ferdén elég hülyén mutatna. Szerencsére, még építéskor becsöveztettem a falakat, így a kábelek (nem a gyári, hanem SAL kábelek) elvezetése nem volt bonyolult, csak alig fértek bele a csiptetőbe. Próbálok képet is berakni, remélem nem haraxanak meg a modik.

Új hozzászólás Aktív témák