Új hozzászólás Aktív témák

  • attiati

    veterán

    válasz Stanlee #30711 üzenetére

    Csak nem tudom, hogy költözéssel vagy kútfúrással mennyire lehet apokaliptikus időkre készülni.
    Ha Mo-on nem lesz víz, akkor már sok más helyen sem. 7 milliárd ember pedig nem fér el Svájcban és Izlandon. Tehát az emberiségnek előbb kell megoldást talánia valahogy máshogy, mintsem kitalálja a Föld lakossága, hogy mindenki költözni akar.

    Apokalipszisig ott van az ivóvíz használatának korlátozása (napi 6 tusolásra, kocsimosásra, wc lehúzásra, öntözésre). Nagy vízigényű termékek eltüntetése, vagy drasztikus megdrágulása. Tengervíz ihatóvá tétele és egyéb innovatív megoldások. Előbb kell alkalmazkodnia az emberiségnek.

    Pont az vezet a mostani helyzethez is, hogy mindenki elkezd önző módon egyéniben gondolkozni (költözés, saját kút fúrása, víz ETF vásárlás és egyéb kreatív megoldások). Ez csak arra elég, hogy továbbra is folytathassa a pazarlást vagy meggazdagodjon, vagy benne legyen az utolsó megmaradt 1-1000 millió emberben.

    Mi bevonulunk a légkondis helyiségbe, de a halak nem bírnak el még 2 fokos tengervíz felmelegedést. Utána nekem lehet akármilyen kutam és élhetek Svájcban, de a Földi ökoszisztéma 2 év alatt drasztikusan összeomlik és nem sok élhető hely marad a Földön és azok sem hasonlítanának még nyomokban sem a mostani életmódra.

Új hozzászólás Aktív témák