Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    válasz zsoltee10 #3273 üzenetére

    FED szvsz tuti fog még kamatot csökkenteni akkor is ha erre már rég nem lenne reális lehetősége. Nem véletlen hívják Helikopter Bernienek...

    De a mostani bejelentése nem erröl szólt hanem arrol, hogy a jegybank(az amerikai állam) a semit nem érő másodlagos jelzálogpiaci papírokra lényegében állami garanciát ad, mögéjük ál, átválalja őket.
    Nagyon durva és egyértelmű lépés ez: A bankok megmenekültek: Hiába halmozták rossz döntések miatt évekig a szart amit már nem 200-500 milliárd$ra hanem 1000-2000milliárd$ra tesznek a jegybank a semmiért ropogós $ ad.
    És kik fogják visszafizetni ezt a rengeteg pénzt:
    Hát az amerikai adófizetők.
    És ezt a szemükbe mondta az USA polgároknak de azok annyira értik, hogy mit is tettek velük mint a magyar ember a népszavazást: Igen, Igen, Igen: Én semmiért se akarok fizetni! Éljen az ingyen van minden édes illúziója.... nehogy már véletlen piaci alapra hozzanak bármit is...

    egy nálam sokkal hozzáértöbb tőzsdés ezt így írta le blogjába:
    "Úgy gondolom, ma a FED egyértelművé tette, a bankcsődök, a gyors összeomlás és aztán a rendszer kitisztulása helyett a lassú agóniát választja. Kérdéses számomra, hogyan hat ez rövidtávon (1-2 hónap) a részvénypiacra, de most úgy gondolom, pozitívan.
    Nagyon úgy néz ki, hogy a FED a bankok vesztéségét át akarja ruházni az USA államra, mivel (egyelőre kölcsönként, aztán gondolom később véglegesen) a veszteséges jelzáloggal fedezett értékpapírokért cserébe állampapírt ad.
    Ha elfogadjuk Roubini számítását, akkor a veszteségek 1-2 trillióra tehetők a végén. Vagyis ha a FED végigmegy az elkezdett útján, akkor az USA államadósság 9-ről 10-11 (inkább 11) ezer milliárdra nő rövid idő alatt (ez még GDP arányosan is messze überelni fog minket). Na ez lesz az, amit vissza kell fizetni az állampolgároknak és ekkora összeget már nem lehet növelni, neki kell állni a törlesztésnek mihamarabb. Ha megnézzük az USA államadósság alakulását 2000-től, akkor megállapíthatjuk, hogy a tőzsdei emelkedés éppen akkor következett be, amikor az adósság nőtt. Ez logikus is, hiszen ebben az időben nőtt a money supply vagyis a piacon lévő pénz mennyisége. Vagyis most jönnek a szűk esztendők, az adósság viszzafizetése, azaz egy elnyujtott recesszió vagy stagnálás.
    "

    De mint mondtam ez a válság csak egy csepp a pohárban, nem a subprime válság miatt robogunk a 2.nagy gazdasági világválság felé ez csak egy utolsó gyorsítás a szakadék felé.

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák