Új hozzászólás Aktív témák

  • vnorbi

    aktív tag

    A pénteken dél körül indított euró utalásaimat az RC csak este 6 után írta jóvá, így csúsztam hétfőre az elköltésével. De nem gond, az árfolyam esett közben, így jobban jártam, mint ha már pénteken megérkezik, ahogy régebben.

    A Xetra 9-kor nyit, de a Frankfurt már 8-kor, így ott figyeltem a kiszemelt papír árfolyammozgását, és az alapján már meg is volt, hogy milyen árfolyamon és hány darabot vennék. 9 előtt pár perccel ránézve az látszott, hogy kissé még ment fölfelé az árfolyam, nem teljesült volna azonnal a tervezett limit vétel. Nincs mit tenni, ez van. Azt azért véletlenül megnéztem, hogy milyen spread van a középhez képest, és rá is csodálkoztam, hogy 1% fölötti érték jött ki, de arra gondoltam, hogy nem népszerű ETF, ezért a ritka tranzakciókon többet akar keresni a market maker (darabszámok alapján hihető volt, hogy ő van ott).

    Aztán jött a 9 óra, az addig folyamatosan változó árfolyamú ajánlatok eltűntek, 3-5 percig nem mutatott semmit a tőzsde (Frankfurt valós időben, a Xetra meg a késleltetés miatt), de mivel úgy tűnt az előző fél óra alapján, hogy fölfelé megy az árfolyam, viszonylag nagy nyugalommal beküldtem a Xetrára a megbízást, hogy teljesülni úgysem fog, aztán ha tovább megy fölfelé az árfolyam, akkor legfeljebb növelem a limit árat, és eggyel kevesebbet veszek.

    Ehhez képest azonnal teljesült, és maradt is még bő 10 euróm (majdnem két darab ára). Kivártam volna, hogy helyreáll az adatközlés, és beteszem az ajánlatom a tényleges árfolyam alá, azóta teljesült volna +2 darabbal.

    A 9 óra utáni "újraindulás" után már 0,28%-os spreadet számoltam, úgyhogy előtte nem feltétlenül a market maker ajánlatát láttam az 1% fölötti értékkel.

    Kár ezzel végül is nem ért, piaci árfolyamon teljesült a megbízás (amikor már alacsony volt a spread), a maradék pénzt meg majd a következő hónapban elhasználom, de lehetett volna jobban csinálni.

    Tanulság legközelebbre:
    Kivárom, hogy a tőzsde mutassa az ajánlatokat.
    Amikor indokolatlanul magas spreadet látok, akkor nem adok megbízást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák